• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Brokers
 • /
 • Mexem Review 2024: Hoe goed en betrouwbaar is deze broker?

Onze Mexem Beoordeling

Onze score

8.8

In onze Mexem review is Mexem naar voren gekomen als een goede broker met aantrekkelijke tarieven. Een voordeel van Mexem is dat je hier eenvoudig in de VS kunt handelen. Verder heeft Mexem goede analyse tools en kun je bij andere beleggers spieken en kijken wat hun beleggingsstrategie is.

Mexem is vooral geschikt door de belegger die zelf aan het stuur wil zitten. Je moet er namelijk eerst tijd in steken om de software en de werkwijze goed in de vingers te krijgen. Via onderstaande knop maak je direct gratis een account aan zodat je zelf kunt zien hoe deze broker werkt.

Overweeg jij te beleggen bij Mexem? Goed nieuws! Wij hebben namelijk een uitgebreide Mexem Review geschreven waarbij we al onze ervaringen met deze broker op een rijtje hebben gezet.

Je wilt als belegger natuurlijk een broker met lage kosten en met een handig handelssysteem en kwalitatief goede inzichten. De broker Mexem is dan best een goede optie.

Het beoordelen van een broker op kwaliteit is lastig. Om een oordeel te kunnen geven moet je inhoudelijk op de hoogte zijn van de kwaliteiten in meerdere opzichten. Daar kom je pas achter na het openen van een account. Wij gaan jou vertellen waarom kiezen voor Mexem een verstandige keuze is. Ook brengen we je op de hoogte van de nadelen van deze broker.

Mexem is verkozen tot de beste broker van Nederland in 2021 volgens Beleggen.com. Beleggers Belangen heeft Mexem verkozen tot winnaar van het brokersonderzoek. Wij gaan je tot in de details laten zien wat Mexem biedt en waarom je wel of niet voor deze broker moet kiezen.


Voordelen Mexem

 • Ze hanteren lage tarieven
 • Je weet precies waar je aan toe bent door transparante tarieven voor alle services
 • Mexem biedt SmartRouting (kunstmatige intelligentie) aan
 • Eenvoudig dashboard
 • 24/7 inzicht via mobiel, web en desktop
 • Je kunt internationaal beleggen

Nadelen Mexem

 • Je moet goed oefenen om goed inzicht te krijgen
 • Weinig online instructies vanuit Mexem
 • Je kunt niet handelen in CFD’s en crypto’s

Onze Beoordeling

Onze score

8.9

Aanbod: 9.1

Kosten: 9.5

Gemak: 7.9

Service: 8.8


Mexem Vergelijken met andere brokers

Brokers


Onze favoriet


Site

Score

8.8

9.0

8.2

Kosten

0,06%

€0 op ETF's

€0 op aandelen

Geschikt

Aandelen / ETF's

ETF's

Aandelen

Cell

Wat is Mexem?

Mexem is een internationale broker die al sinds 1986 actief is in Nederland en België. Vanuit Amstelveen bedienen ze de Nederlandse markt. Het hoofdkantoor zit op Cyprus. Naast Nederland hebben ze ook vestigingen in Italië, België en Spanje.

Het is één van de internationale brokers met de meeste ervaring in het vakgebied. Ze hebben namelijk al 36 jaar lang ervaring als broker, en weten hierdoor goed hoe ze beleggers kunnen ondersteunen. Ze richten zich zowel op de institutionele beleggers als op de individuele beleggers. Ook zijn ze actief als vermogensbeheerder.

Specificaties Mexem

Hieronder een aantal belangrijke specificaties rond de broker Mexem.

Naam broker

Mexem

Onderdeel van

Mexem Global Trading

Vestigingsland

Cyprus

Adres

Professor J.H. Bavincklaan 7, 1183 AT Amstelveen

Telefoon

020 262 2685

Bestaat sinds

1986


Is Mexem Betrouwbaar?

Je vertrouwt een vermogen toe aan een broker, dus wil je wel de optimale betrouwbaarheid en zekerheid. Dat kan Mexem jou bieden. Ze staan voor de Nederlandse markt onder toezicht van de AFM. Net als bij andere financiële instellingen die in Nederland actief zijn kun je met klachten terecht bij het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening). Jouw aandelenportefeuille staat op jouw naam, dus het is en blijft jouw eigendom. Mexem is de beheerder, jij bent de eigenaar.

Als klant van Mexem word je beschermd door de Irish Investor Compensation Scheme (ICS). Als het financieel misloopt met Mexem staat ICS garant voor 90% van het verloren bedrag met een maximum van €20.000 per belegger. Door het toezicht is de kans hierop klein, maar als het wel gebeurt heb je een vangnet. Zie het als een soort verzekering.


Mexem Review

Goed, nu je al wat meer weet over Mexem als broker is het tijd om te beginnen aan deze Mexem Review 2024. Bij ThinkRich hebben wij er een kunst van gemaakt om brokers met elkaar te vergelijken. Inmiddels beleggen we zelf ook al een aantal jaar en weten dus goed waar we op moeten letten bij het kiezen van een broker.

Ook bij Mexem hebben we een uitgebreide test gedaan waarbij we de broker hebben getest op verschillende criteria. Zo hebben we o.a. gekeken naar de beleggingsmogelijkheden, de mogelijkheden om analyses te draaien, de kosten, de klantenservice en meer.

Beleggingsmogelijkheden bij Mexem

Mexem biedt ruime opties om in te beleggen. Doordat ze wereldwijd werken kun je ook investeren in delen van de wereld die via andere brokers niet mogelijk zijn.


Mexem is een broker die in vergelijking met andere brokers veel handelsproducten aanbiedt. Zo kun je hier terecht bij maar liefst 135 verschillende markten uit meer dan 30 verschillende landen.


Je bent ook niet beperkt tot alleen aandelen. Hieronder een overzicht van de beleggingsmogelijkheden.

 • Aandelen
 • ETF's
 • Grondstoffen
 • Obligaties
 • Futures
 • Opties
 • Forex
 • Turbo's
 • Beleggingsfondsen
 • Buitenlandse beurzen
 • CFD's
 • Cryptovaluta

Analyse mogelijkheden Mexem

Met kennis van zaken beleggen komt het beleggingsresultaat ten goede. Ook hiervoor ben je aan het juiste adres bij Mexem. Je hebt real-time inzicht in je transacties en de portefeuille samenstelling. Je kunt zelfs rapporten uitdraaien waarin je een analyse maakt over jouw eigen resultaten. Deze kun je ook weer vergelijken met resultaten uit andere periodes.

Om in te schatten waar je het beste in kunt investeren, kun je ook gebruik maken van technische analyses, fundamentele analyses en analistenrapporten. Door verder te kijken dan alleen de koersontwikkeling, kun je goed onderbouwd een strategie voor jezelf uitstippelen. Met inzicht kun je andere beleggers een stapje voor zijn en koersstijgingen voorspellen. Ook kun je diepgaande analyses maken waarin je in kaart brengt welke risico’s je loopt met jouw beleggingsstrategie. Je kunt zelf eenvoudig een overzichtje uitdraaien voor je belastingaangifte.

Kosten Mexem

De kosten moet je zo laag mogelijk houden, dus let je ook goed op de tarieven die brokers rekenen. Mexem brengt lage tarieven in rekening. Zeker als je het vergelijkt met veel nationale brokers. De hoogte van de commissie van jouw broker bepaalt voor een deel namelijk het rendement op het geïnvesteerde bedrag. Al het geld dat niet verloren gaat aan kosten, kun je rendement mee maken. De commissies van Mexem behoren tot de laagste in de markt. Ze rekenen geen ticketkosten en rapportagekosten, en hanteren een laag financieringspercentage.

De eerste storting moet vanaf de bankrekening komen die gekoppeld is aan jouw account. Daarna kies je zelf de manier van storten. Ook stortingen van andere rekeningen op jouw naam worden geaccepteerd. Je kunt storten via iDeal, maar via een bankoverboeking kan uiteraard ook. Zodra je een rekening hebt geopend, krijg je een instructie hoe het storten en het weer opnemen van het geld werkt. Bij uitbetalingen kun je alleen kiezen voor de bankrekening die gekoppeld zit aan jouw account.

Om het iets duidelijker te maken hebben we hieronder een tabel toegevoegd met alle kosten op een rijtje.

Soort Kosten

Kosten

Valuta kosten

0,05% van handelswaarde

Transactiekosten

Beleggingsfondsen: 0,1% 

Opties: €1 / €1,36
Aandelen: 0,06

Futures: vanaf €0,50

Extra kosten

Conversies 0,005

Klantenservice

Op maandag tot donderdag zijn ze ruim telefonisch bereikbaar, namelijk van 08:30 tot 20:00 uur. Maar je moet wel Engels kunnen spreken en begrijpen. Het is namelijk een Engelstalige service. Op vrijdag zijn ze ook goed bereikbaar tot 17:30 uur. Vanuit Nederland zijn ze te bereiken op: +31-202622685. Voel jij je niet zeker genoeg over je Engelse taal? Je kunt ze ook via de email bereiken. Het hoeft geen perfecte Engelse mail te zijn, zolang het maar begrijpelijk is. Hiervoor kun je het volgende e-mailadres gebruiken: info@mexem.com

Contactmogelijkheden

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 8.30 - 22.00 uur
Vrijdag: 8 .30 - 17.30 uur
Zaterdag & Zondag: Gesloten

Mobiele app

Je kunt jouw beleggingen altijd op zak hebben. De app is overzichtelijk en geeft jou 24 uur per dag inzicht in hoe het staat met jouw portefeuille. Je kunt transactie indienen en verkoopopdrachten doorvoeren. Voor een gedetailleerd overzicht kun je beter op een desktop of laptop werken, maar met de app heb je in ieder geval inzicht. 

Mobiele app mexem

Oefenaccount

Om te ervaren of de app dé manier voor jou is om jouw beleggingen te beheren, kun je de app ook eerst proberen. Je kunt namelijk kiezen voor een demoversie. Mexem bootst een rekening na in de demo, waardoor je er al gevoel mee kunt krijgen.

Bij de online versie van Mexem kun je kiezen voor ‘Paper Trading’. Dit is een oefenomgeving waarin je ervaring op kunt doen, zonder dat jouw acties gelijk financiële consequenties hebben. Je kunt beter fouten maken in een nep account, dan wanneer je echt geld op de rekening hebt staan. Op deze manier probeer je strategieën uit.


Conclusie

Onze score

8.8

Aanbod

Kosten

Gemak

Service

Kortom het is een goede broker met zeer aantrekkelijke tarieven in vergelijking met andere brokers. Een ander groot voordeel is dat je net zo eenvoudig in de VS kunt handelen als in Nederland. Met de analysetools kun je dieper kijken dan bij andere brokers mogelijk is. Ook kun je spieken bij andere beleggers welke strategieën zij aanhouden. Je kunt beter een al bewezen strategie kopiëren, dan zelf iets bedenken om het daarna uit te proberen.

 Mexem is vooral geschikt door de belegger die zelf aan het stuur wil zitten. Je moet er namelijk eerst tijd in steken om de software en de werkwijze goed in de vingers te krijgen. Daarom is het verstandig om eerst een proefaccount aan te maken. Zodra je met fictieve gegevens jezelf bewezen hebt dat je het snapt, stort je geld in jouw account op jacht naar hoge rendementen. Bij Mexem moet je niet zijn voor het beleggen in crypto’s, maar voor andere beleggingsobjecten is het een verstandige keuze.


Veelgestelde vragen

Is Mexem een goede broker?

Mexem heeft wereldwijd al aangetoond dat het een goede broker is. Je krijgt alle inzichten in de financiële wereld die je nodig hebt om weloverwogen keuzes te maken en om de juiste strategie voor jouw geld uit te werken. Het rendement moet je zelf maken, Mexem zorgt voor de tools.

Waar kun je in beleggen bij Mexem?

Bij Mexem kun je kiezen uit verschillende beleggingssoorten. Vanuit één account beleg je bijvoorbeeld in aandelen en opties, maar ook in warrants, grondstoffen en futures. Je hebt dus ruime beleggingsmogelijkheden en niet alleen binnen Nederland of Europa. Laat je dus niet beperken in de beleggingsmogelijkheden en kies een broker met ruime opties.

Over de auteur Juul Dijkhuis

Andere bekeken ook:

>