• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Brokers
 • /
 • BTC Direct Review 2024: Betrouwbare broker of juist niet?

Onze BTC Direct Review 2023 

Onze score

6.5

In onze BTC Direct review van 2024 hebben we BTC Direct beoordeeld met een 6.5. In onze ogen zijn er momenteel betere brokers om bij te beleggen in cryptocurrencies. We vinden de kosten aan de hoge kant bij BTC-direct, het aanbod is niet heel geweldig en bovendien is het niet mogelijk om te staken bij BTC-direct. Onze voorkeur zou dan ook eerder uitgaan naar Bitvavo.

Kosten

Gemiddeld 1%

Aanbod

50+ munten

Staking

Nee

Built-in wallets

Ja

Betaalmogelijkheden

iDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving.

Mobiele app

Ja

Voor het handelen in crypto’s is de Nederlandse BTC Direct een optie. Het is één van de betere brokers binnen Europa. Helaas hebben ze wel een aantal nadelen ten opzichte van de concurrenten. Wat je mag verwachten lees je in deze BTC Direct review.

Bij de oprichting was BTC Direct volledig gericht op de Bitcoin. Het is één van de eerste brokers uit Nederland. Ze waren één van de eerdere platformen waarbij het mogelijk was om via iDEAL geld te storten in je account. Binnen een paar minuten kun je geld storten en ook de gewenste aankoop verrichten. De transactiekosten zijn verwerkt in de tarieven van de coins. Hierdoor heb je geen duidelijk zicht op de hoogte van de kosten.


Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! In onderstaande sectie vind je de belangrijkste bevindingen van onze BTC Direct review in een handig overzicht.

Voordelen BTC Direct

 • Broker met een uitstekende reputatie in Nederland
 • Snel kunnen handelen
 • Overzichtelijke website
 • Goede klantenservice
 • Hoge waardering van klanten
 • Via Private trading Desk hulp krijgen van een expert

Nadelen BTC Direct

 • Hoge kosten voor transacties
 • Geen app
 • Ze bieden standaard geen wallets aan om je coins in veilig te stellen

Conclusie

Onze score

6.5

Kosten

Gemiddeld 1%

Aanbod

50+ munten

Staking

Nee

Built-in wallets

Ja

Betaalmogelijkheden

iDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving.

Mobiele app

Ja

Aanbod: 6

Kosten: 6

Gemak:

Service: 7


Vergelijk BTC Direct met andere Crypto brokers 

Brokers

btc direct

Onze favoriet


Binance logo

Site

Score

6

9.1

8.1

Kosten

1%

0.25%

0.1% - 5%

Aanbod

50+ coins

+150 coins

+150 coins

Promotie

Geen

€1000 gratis handelen

Geen


Wat is BTC Direct?

In 2013 is BTC Direct gestart door Mark Bakker, Davy Stevens en Mike Hutting. De drie mannen wilden het kopen van Bitcoins voor een breder publiek toegankelijk maken. Het waren in die tijd nog ingewikkelde handelingen. Het kon wel weken duren tot je eindelijk Bitcoins in jouw account had. Inmiddels is het een goed bekendstaand Nederlands bedrijf met 90 werknemers. Ze zijn gevestigd in Nijmegen. De kernwoorden van het bedrijf zijn:

 • Eenvoudig – Ze willen het voor iedereen begrijpelijk houden

 • Veilig – Jouw kapitaal staat veilig offline

 • Instant – Razendsnel handelen. Binnen een paar minuten geld storten en coins kopen

BTC Direct is zeer actief met het informeren. Dagelijks publiceren ze nieuwsberichten om hun leden te informeren en te inspireren. Door jou alert te houden, kun je jouw strategie aanpassen op ontwikkelingen in de praktijk. Het personeel krijgt een deel van het salaris uitgekeerd in Bitcoins. Daarmee hebben ze wereldwijd aandacht gekregen in de media. Ze bieden geen eigen app aan, maar ze zijn wel het bedrijf achter de beleggings-app BLOX.


Betrouwbaarheid BTC Direct

Het is een Nederlands bedrijf dat al actief is als beleggersplatform sinds 2013. In de loop der jaren heeft BTC Direct bewezen dat ze een gerenommeerd bedrijf zijn, met een solide achtergrond met veel trouwe beleggers aan ze gekoppeld. Ze zijn keurig ingeschreven bij de KvK. Ze voldoen aan de regels om hun diensten aan te mogen bieden in Nederland. Ze zijn bijvoorbeeld ook geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Dit biedt geen garanties voor de toekomst, maar toch kun je ervan uitgaan dat ze de juiste uitgangspunten hebben als financiële instelling.

Van Trustpilot krijgt BTC Direct een 4.4 waardering van de in totaal 5 punten. Dat zegt veel over de service, kwaliteit en de betrouwbaarheid van deze broker. Deze waardering hebben ze namelijk gekregen van hun eigen klanten. Op het moment van het schrijven van deze review heeft 69% van de beoordelaars de broker gewaardeerd als ‘uitstekend’.

Je kunt de veiligheid verder verhogen met een two factor authentication. Dit maakt het inloggen in jouw account wel bewerkelijker, maar voor extra bescherming van jouw account voer je natuurlijk graag een extra handeling uit.


BTC Direct Review

In onze BTC Direct review hebben we deze crypto broker op verschillende criteria beoordeeld. In onderstaande sectie ontdek je stap-voor-stap welke criteria dit zijn geweest.

Aanbod BTC Direct

Bij BTC Direct kies je voor beleggen in crypto. Ze bieden 55 verschillende crypto’s aan, en zijn de aantallen nog steeds aan het uitbouwen. De munten die je kunt staken bij BTC Direct hebben wij hieronder voor je opgesomd.

Analyse mogelijkheden BTC Direct

Je kunt je eigen beleggingsstrategie uitwerken, maar je kunt ook hulp krijgen vanuit BTC Direct van een ervaren adviseur. Dat gaat via de Private Trading Desk. Deze service kun je krijgen als je minimaal €50.000 investeert in crypto via de broker. Als je minder te besteden hebt, of je hoeft geen hulp, dan kun je ook gebruik maken van de analyse tools van BTC Direct.

Als klant kun je profiteren van tools om jou meer inzicht te geven in de markt en in jouw eigen portefeuille. Je kiest bijvoorbeeld voor een technische analyse met als doel om een voorspelling los te laten op de markt. Dit geeft jou nuttige inzichten in wat je volgende stap kan zijn. Ze publiceren met enige regelmaat nieuwsberichten met analyses van experts over de markt. Ook door het analyseren van je eigen portefeuille kun je veel leren en met kennis kun je nog beter zorgen voor een hoger rendement.

Kosten 

BTC Direct rekent 1% aan tradingfees. Deze transactiekosten zitten al verwerkt in de koersen. Het lijkt dus alsof de broker geen transactiekosten rekent, maar je betaalt bij een transactie eigenlijk iedere keer 1% teveel en je krijgt bij verkoop een 1% lagere prijs.

Het storten van geld in je account is gratis, behalve als je stort vanaf een creditcard. In dat geval betaal je 1,5% aan kosten. Storten via iDEAL is mogelijk en daarnaast kun je ook kiezen voor een bankoverschrijving of Bancontact.

Bovenstaande kosten communiceert BTC Direct op de website. In reviews lees je vaak hogere kosten, maar zelf ontkent de broker dit. Doordat de kosten verweven zitten in de tarieven is het lastig te controleren. Wel goed om op dit punt alert te blijven.

Klantenservice

Het voordeel van een Nederlandse broker is dat je vaak terug kunt vallen op een goede klantenservice, en dat is bij BTC Direct ook het geval. Er zijn meerdere manieren om in contact te komen met de klantenservice. Via Twitter of Facebook is een optie, maar je kunt ook via een contactformulier een vraag insturen.

Als je ingelogd bent, kun je ook een chat opstarten met een medewerker. Het telefoonnummer verstoppen ze op de website, daarom geven we jou het nummer hier: 024-7000700. Uiteraard wordt je in het Nederlands te woord gestaan.

Mobiele app

BTC Direct heeft geen app waarmee je jouw account kunt beheren en waar je in kunt handelen. Het bedrijf heeft wel een app, maar dan handel je via Blox en niet via BTC Direct. Dit is wel een groot nadeel, want bij de meeste brokers kun je ook via een app je account beheren en transacties doorzetten.

Built in wallet

BTC Direct biedt je geen Built in wallet aan. Je moet dus zelf in actie komen en een wallet aanmaken. Op de website geven ze wel aan hoe je zelf een wallet aan kunt maken. Je hebt de keuze tussen:

 • Mobiele wallet

 • Hardware wallet

BTC Direct geeft aan dat zij zelf wel al zorgen voor een goede beveiliging door jouw tegoeden zowel online als offline te bewaken. Zonder een wallet kun je ervoor kiezen om een two factor authentication (2FA) in te bouwen via een authentication app. Toch is het aan te raden om aanvullend te kiezen voor een wallet voor een nog betere bescherming van jouw tegoeden.


Conclusie

Onze score

6.0

Aanbod: 6

Kosten: 6

Gemak:

Service: 7

Handelen via BTC Direct heeft zeker voordelen, maar blijf je ogen ook openhouden door de nadelen ook mee te wegen bij jouw keuze voor een online broker. De naar verhouding hoge kosten is bijvoorbeeld een groot nadeel van BTC Direct. Er zijn namelijk veel goedkopere opties, zoals Bitvavo. Niet via een app jouw beleggingen in kunnen zien is ook een groot nadeel. Je wilt namelijk graag de koersontwikkelingen in de gaten houden, zodat je direct kunt reageren op ontwikkelingen.

 Lees vooral ook onze andere reviews voordat je een account aanmaakt bij BTC Direct. Als je wel kiest voor het openen van een account, begin dan eerst met kleine bedragen om te ervaren hoe het werkt.


Veelgestelde vragen

Is BTC Direct een goede broker?

Wij zijn van mening dat BTC Direct een goede keuze kan zijn. In onze uitgebreide BTC Direct leggen we je precies uit waarom we dit denken en waar je op moet letten bij het kiezen van deze broker. 

Waar kun je in beleggen bij BTC Direct?

Bij BTC Direct beleg je in crypto’s. Je hebt een zeer ruime keuze met meer dan 55 verschillende munten. Door het ruime aanbod kun je inspringen op ontwikkelingen over een bepaalde munt die nog niet erg populair is, maar wel al is opgenomen in het assortiment van BTC Direct.

Over de auteur Juul Dijkhuis

Andere bekeken ook:

>