• Home
 • /
 • Brokers
 • /
 • Scalable Capital review – Hoe goed is deze spaarrekening en beleggingsbroker? [2024]

Onze Scalable Capital review in het kort

Scalable Capital Logo

Onze score

8.7

In onze Scalable Capital review van 2024 hebben wij deze spaarrekening beoordeeld met een 9.0.

Bij Scalable Capital kan je zowel sparen als beleggen. Ze bieden drie pakketten aan: FREE voor €0 per maand, PRIME voor €2,99 en PRIME+ voor €4,99 per maand. 

Bij PRIME+ ontvang je 2,6% rente op jouw spaarrente tot €100.000. Dit maakt het op dit moment een van de beste spaarrekeningen

Het aanbod aan beleggingen is bij Scalable Capital heel goed, waarbij je passief kunt beleggen in de beste aandelen, ETF's en fondsen.

Kosten

€0, €2,99 of €4,99 p/m

Aanbod

Sparen en beleggen

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€1

Betaalmethoden

IDEAL, Creditcard, overschrijving

Mobiele app

Ja

Wist je dat je anno 2024 een spaarrekening hebt die 2,6% rente uitkeert? Ja, het klinkt wellicht te mooi om waar te zijn, maar het is toch echt waar.

Voor deze hoge spaarrente kan je aankloppen bij Scalable Capital - een Duitse partij waarbij je kunt beleggen en sparen.

En op die spaarrente staat dus anno 2024 een spaarrente van 2,6% genoteerd. Maar is dat voor mensen zoals jij en ik wel verstandig om te doen? En verschuilen er addertjes onder het gras?

Wij onderzochten in deze Scalable Capital Review alle voor- en nadelen van deze partij, zodat jij vandaag nog kunt beslissen of het openen van een rekening bij Scalable Capital voor jou wat op kan leveren of niet. 


De voor- en nadelen van Scalable Capital

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen door alle voor- en nadelen van Scalable Capital op een rij te zetten.

Scalable Capital is - zoals al eerder genoemd - dus een partij waarbij je zowel kunt beleggen als kunt sparen.

Hierbij is het zo dat ze drie pakketten aanbieden, en waarbij het 'duurste' pakket, Scalable Capital PRIME+, dat €4,99 per maand kost, gepaard gaat met een spaarrente van 2,6%. De andere pakketten dus niet

Bekijk hieronder in een oogopslag wat nu eigenlijk de belangrijkste argumenten zijn om voor deze beleggings- en spaarrekening te kiezen.

Voordelen

 • Mogelijkheid tot spaar- en beleggingsrekening
 • Bij het spaarpakket van PRIME+, dat €4,99 per maand kost, ontvang je 2,6% rente per jaar tot €100.000
 • Het aanbod aan beleggingsproducten is groot, waarbij je als beginner eenvoudig passief kunt beleggen 
 • Geen transactiekosten voor beleggen voor de pakketten PRIME en PRIME+

Nadelen

 • Spaarrente wordt per kwartaal berekend en uitbetaald
 • Als Nederlander moet je zelf de verdiende rente in je belastingaangifte aangeven, omdat Scalable Capital een Duitse partij is
 • Je betaalt maandelijks geld voor de pakketten PRIME of PRIME+

Wat is Scalable Capital?

Wat is Scalable Capital precies? Voordat we dieper inzoomen op alle kenmerken van deze partij, is het van belang om een grof beeld te hebben van Scalable Capital.

Scalable Capital is een Duitse partij die zowel een beleggingsrekening als een spaarrekening aanbiedt.

Hierbij worden er door Scalable Capital drie verschillende pakketten aangeboden: FREE, PRIME en PRIME+. Hieronder zetten we het voor je op een rijtje:

 • FREE: een gratis beleggings- en spaarrekening, waarbij elke transactie €0,99 kost
 • PRIME: €2,99 per maand voor een beleggings- en spaarrekening zonder transactiekosten boven de €250
 • PRIME+: €4,99 per maand voor een beleggings- en spaarrekening zonder transactiekosten boven de €250 en 2,6% rente per jaar over al het geld dat op jouw spaarrekening staat. Deze rente wordt per kwartaal uitbetaald
Scalable Capital PRIME+

Diensten

Een partij als Scalable Capital is niet uniek. Er zijn veel partijen die ook een spaar- en beleggingsrekening aanbieden. Wat maakt Scalable Capital dan toch interessant in vergelijking met de rest?

Voor dit onderdeel bekijken we de verschillende diensten die worden aangeboden door Scalable Capital. 

Zo kan jij zelf ontdekken op welke manier Scalable Capital zichzelf onderscheidt van de concurrentie. Lees hieronder verder!

Sparen

Je kunt bij Scalable Capital als Nederlander een spaarrekening openen. Het is namelijk zo dat je via Scalable Capital eigenlijk een spaarrekening opent bij Baader Bank AG - een Duitse bank. 

Zo stort je geld op jouw rekening van Scalable Capital, maar eigenlijk staat dat geld dan in beheer bij de Baader Bank AG.

Het voordeel hiervan is dat jouw geld tot €100.000 is verzekerd indien Scalable Capital failliet gaat.

Het sparen is in principe alleen interessant als jij €4,99 per maand betaalt voor het pakket van PRIME+. Alleen bij dat pakket ontvang je namelijk 2,6% rente, dat per kwartaal wordt uitbetaald. In alle andere gevallen, ontvang je geen rente.

Beleggen

De tweede dienst van Scalable Capital is de beleggingsrekening. Bij het openen van een van de drie pakketten, open je direct zowel een spaar- als beleggingsrekening.

Deze beleggingsrekening heeft een goed aanbod, waarbij je kunt beleggen in aandelen, ETF's, fondsen en crypto.

Zo heb je de keuze uit zo'n 7.500 aandelen, 1.800 ETF's, 2.000 fondsen en de populaire cryptomunten. 

Let wel op, want deze beleggingen worden op de Duitse beurs aangekocht. 

Het nadeel hiervan is dat je bij jouw belastingaangifte hier goed bij stil moet staan, omdat de rente op een andere manier wordt ingehouden in Duitsland dan in Nederland. Je kunt zo dus een narekening verwachten.

Het voordeel van het beleggen bij Scalable Capital, is dat je een portfolioplan kunt opstellen.

Dit is een dure manier om te zeggen dat je passief kunt beleggen voor een bedrag dat jij zelf vaststelt. 


De kosten van Scalable Capital

Hoe zit het precies met de kosten van Scalable Capital? Wij onderzochten het voor je. 

Ten eerste de transactiekosten. Je betaalt transactiekosten voor alle keren dat je een order uitvoert. Dit kan bijvoorbeeld het kopen van een aandeel zijn.

De transactiekosten van Scalable Capital bedragen €0,99 per transactie in het FREE-pakket, en bij het pakket van PRIME en PRIME+ betaal je €0,99 per transactie tot €250, en daarna €0. 

Dit betekent eigenlijk dat het beleggen bij Scalable Capital alleen interessant is als jij een pakket van PRIME of PRIME+ koopt, en dat je per transactie meer dan €250 uitgeeft. Dan zijn de transactiekosten namelijk €0. 

Ten tweede de maandelijkse kosten. Deze kosten bedragen per maand €0 voor het FREE-pakket, €2,99 voor het PRIME-pakket en €4,99 voor het PRIME+-pakket.

Hieronder zetten we alles voor je op een rijtje:

Pakket

Maandelijkse kosten

Transactiekosten

FREE

€0

€0,99 per transactie

PRIME

€2,99

€0,99 tot €250

€0 vanaf €250

PRIME+

€4,99

€0,99 tot €250

€0 vanaf €250


De betrouwbaarheid van Scalable Capital

Als klant wil je beleggen en sparen bij een betrouwbare partij. Hoe zit het met de betrouwbaarheid van Scalable Capital? 

Allereerst is het goed om stil te staan bij de constructie die Scalable Capital heeft opgezet. Je opent namelijk een rekening bij Scalable Capital, maar jouw geld staat in beheer bij de Duitse Baader Bank AG. 

Deze constructie is niet vreemd, want partijen als DEGIRO doen het ook exact op deze manier. 

Dit komt eigenlijk de betrouwbaarheid alleen maar ten goede, want jouw geld wordt tot €100.000 beschermd. 

Wel heb je te maken met het feit dat je bij jouw belastingaangifte aan het einde van het jaar eventueel een narekening kunt verwachten, vanwege de berekening van de dividendlekkage buiten Nederland. 

Ook moet worden vermeld dat Scalable Capital een wat nieuwere partij is. Zo hebben ze momenteel zo'n 600.000 klanten. Ze hebben dus nog niet hun sporen verdiend als doorgewinterde aanbieder. 

Al met al staat de constructie van Scalable Capital stevig. De diensten die zij aanbieden zijn interessant en de kosten hiervan zijn beperkt.  

Je kunt gerust stellen dat Scalable Capital interessant kan zijn voor iedereen die tegen een hoog rentepercentage wil sparen, maar ook gebruik wil maken van de beleggingsmogelijkheden. 

Conclusie

Onze score

8.7

Aanbod: 8.5

Kosten: 9

Gemak: 9

Service: 8

Zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van deze Scalable Capital Review. 

Scalable Capital is een Duitse partij waarbij je als Nederlander een spaar- en beleggingsrekening kunt openen. Je hoeft hierbij niet gebruik te maken van de beleggingsmogelijkheden. 

Je kunt kiezen uit drie pakketten: FREE voor €0 per maand, PRIME voor €2,99 per maand en PRIME+ voor €4,99 per maand. 

In principe is alleen PRIME+ interessant voor Nederlanders, omdat je met dit pakket een spaarrente van 2,6% kunt genieten tot een bedrag van €100.000. 

Het beleggen bij Scalable Capital is interessant, omdat je passief een pakket kunt samenstellen uit allerlei goede aandelen, ETF's en fondsen. Dit maakt het een gemakkelijke partij om bij te beleggen.

Al met al is Scalable Capital absoluut interessant voor Nederlanders die zowel willen sparen als beleggen. 2,6% rente, wie zegt daar nu nee tegen? 

Tijdelijke actie: €20 euro gratis bij je eerste storting!


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>