• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Zorgverzekering kiezen: waar moet je op letten?

Een goede, betaalbare en voldoende dekkende zorgverzekering uitkiezen, is tegenwoordig precisiewerk. Op de markt van zorgverzekeringen is er namelijk veel keuze, wat het uitkiezen van een passende zorgverzekering er niet eenvoudiger op maakt. Dat betekent dus opletten geblazen! In dit blog kun je de beste tips lezen van experts. Zij vertellen je waar je op moet letten als je een goede en betrouwbare verzekering voor je ziektekosten wilt afsluiten. Lees onze adviezen goed door en maak voor jezelf dé perfecte keuze!

Kijk goed welke zorgzaken gedekt moet worden

Bij het kiezen van een goede zorgverzekering moet je in de eerste plaats aandacht besteden aan welke zorg je al dan niet nodig hebt. Veel mensen kiezen, zonder er echt bij na te denken, voor een verzekering die meer zorg dekt dan ze in werkelijkheid nodig hebben of gebruiken. Dat is niet alleen onnodig, maar leidt ook tot onnodig hoge zorgkosten.

Bezuinig door te spelen met het eigen risico

Door kritisch te kijken naar het bedrag aan eigen risico, kun je flink besparen op je zorgkosten. Het minimale verplichte bedrag aan eigen risico bedraagt 385 euro. Je kunt bij het verhogen van het eigen risico kiezen voor € 485, € 585, € 685, € 785 of maximaal € 885. Kies je voor een van deze opties, dan betaal je minder premie dan als je eigen risico lager is. We raden je aan om voor een verhoogd eigen risico te kiezen en het verschil apart te zetten. Op deze manier verdien je dit bedrag snel weer terug door de korting en houd je in de portemonnee extra geld over. Mits je niets overkomt natuurlijk, dus blijf gezond en pas goed op in het verkeer!

Vergelijk zorgverzekeringen online via een onafhankelijke vergelijkingssite

Zorgverzekeringen ‘handmatig’ vergelijken op voorwaarden, prijs en inhoud en dan een weloverwogen keuze maken, is een zeer tijdrovende klus. Kies er daarom voor om een betrouwbare online vergelijkingssite te gebruiken. Die helpt je om de beste zorgverzekering voor jezelf te vinden, uiteraard voor een fijne prijs!

Bespaar door eenmaal per jaar je complete zorgverzekering te betalen

Diverse verzekeraars geven 1 procent tot soms wel 3 procent korting aan klanten die hun zorgpremie in één keer betalen. De gemiddelde korting is 2 procent. Overweeg daarom om aan het begin of eind van de loopperiode het complete verzekeringsbedrag in één keer af te tikken. Zo kun je gemakkelijk de nodige euro’s besparen, die je anders kwijt was. Dat is uiteraard mooi meegenomen!

Lees altijd ook de kleine lettertjes in de voorwaarden door

Belangrijk is om niet te gemakkelijk een zorgverzekering af te sluiten die je aanspreekt, maar als consument altijd kritisch en scherp te blijven. Als er iets is wat je moet voorkomen, is dat je onverwacht zorg nodig hebt en dat dan blijkt dat deze via de zorgpolis van je verzekeraar niet vergoed wordt. Lees daarom de polis goed door voordat je iets tekent. En pak daarbij alle kleine lettertjes mee! Zo zorg je dat je altijd betaald krijgt als je zorg nodig hebt. Succes alvast met je betaalbare en kwalitatief goede zorgverzekering!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>