• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo krijg je een mooie huid zonder dure producten

Een mooie huid, die mooi glanst en helemaal straalt. Dat wil iedereen. In dit artikel worden dan ook 7 verschillende manieren gegeven hoe jij een mooie, stralende huid kan krijgen, zonder het gebruik van dure producten.

Weet wat je eet, ook voor je huid

Voeding is belangrijk. Ook voor je huid. Drink voldoende water per dag en eet lekkere verse groenten. Ook fruit is gezond. Het water zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt. De verse groenten en het gezonde fruit houden je huid soepel en fris. Weet dus wat je eet, ook voor je huid.

Zon is fijn, maar bescherm jezelf goed

Je huid een bruine kleur geven door de zon is natuurlijk fijn. Maar let met zonnestralen en UV-stralen wel steeds heel goed op. Zit je te lang en/of onbeschermd in de zon, dan is dit nefast voor een gezonde huid. Ook kun je dan bepaalde ziektes krijgen, bijvoorbeeld huidkanker. Eventjes in de zon mag best, maar denk wel aan een goede zonnecrème ter bescherming van je huid en ga op tijd naar een plekje in de schaduw.

Een goede reiniging is het halve werk

Als je je huid mooi en gezond wilt houden, is een goede reiniging van je huid belangrijk. Ook voordat je bepaalde crèmes aanbrengt, is het belangrijk om je huid eerst goed te reinigen. Dit zodat de crèmes met hun voedende werking goed hun werk kunnen doen. Bovendien zorgt een goede reiniging van de huid voor een egale huid, wat er mooi uitziet. Een goede reiniging van de huid is dus al het halve werk voor een mooi uitziende, gezonde huid.

Extra verzorgingsmiddelen

Dag- en nachtcrèmes zijn helemaal niet zo duur. Met een pot doe je vaak ook een hele tijd. Reinig je huid eerst goed en breng dan een fijne dagcrème aan met zonnebescherming erin voor overdag; reinig je huid in de avond om daarna een hydraterende nachtcrème aan te brengen voor in de nacht. Extra verzorgingsmiddelen zijn goed en helemaal niet zo duur gezien het feit dat je ze een hele tijd kan gebruiken.

Masseer je huid (of laat deze masseren door iemand anders)

Laat je huid een keer masseren door je partner. Door massage kan je huid ontspannen en tot rust komen. Ook je gezicht is fijn om te (laten) masseren. Breng gedurende de massage bijvoorbeeld de nachtcrème aan.

Een goede nachtrust is belangrijk

Na het reinigen van je huid, het gebruik van extra verzorgingsmiddelen en het (laten) masseren van je huid, is het tijd om te gaan slapen. Een goede nachtrust is essentieel voor een goede huid. Doordat je slaapt, maakt je lichaam nieuwe cellen aan, waardoor eventueel beschadigde huid kan genezen.

Vitamines laten je huid stralen, ook als je huidproblemen ervaart

Heb je last van huidproblemen, zoals acné? Vitamines, bijvoorbeeld vitamine D3, laten je huid genezen. Vitamine D3 vermindert infecties en laat wondjes sneller genezen. Deze vitamine bevordert de vorming van nieuwe huidcellen en is dan ook ideaal om te gebruiken als je last hebt van huidproblemen.

Conclusie

Een mooie huid wil iedereen. Laat je inspireren door dit artikel om ook een mooie huid te krijgen, zonder het gebruik van dure producten.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>