• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo creëer je een gevoel van luxe in je woonkamer: vier tips!

Kom je wel eens een ruimte binnen, zoals een hotel of restaurant, en ben je helemaal overdonderd van dat luxe gevoel dat het uitstraalt? Die prachtige lampen en de mooiste kunstwerken geven de kamer een prachtige sfeer. Het liefst heb je dit thuis ook. Gelukkig creëer je met een aantal aanpassingen ook in je woonkamer een luxe uitstraling. Wil jij weten hoe je dit doet? Lees dan snel verder! 

De juiste verlichting

Ten eerste kan de juiste verlichting veel doen voor een luxueus gevoel aan je woonkamer. Hang één opvallende kroonluchter op en vul dat aan met verschillende sfeerverlichting. Zorg er vooral voor dat de lampen dimbaar zijn. Een te opvallend en fel licht haalt het luxe gevoel waar je naar op zoek bent, juist weg. Ook met de juiste kaarsen creëer je dat gezellige gevoel, maar ook een chique uitstraling.

Luxe extra’s

Daarnaast is een woonkamer niet compleet zonder luxe extra’s. Voeg bijvoorbeeld een open haard toe als middelpunt of installeer een modern geluidssysteem. Toon je collecties van je mooiste spullen zoals die verzameling prachtige boeken. Ook laat je je vrienden natuurlijk je lekkerste culinaire souvenirs proeven. Met een wijnrek laat je de mooiste wijnen zien. Het zijn deze extra’s die je woonkamer net dat beetje extra luxe geven.

Hoogwaardige meubels en stoffen

Ook een goede manier om luxe toe te voegen aan je woonkamer, is het gebruik van hoogwaardige meubels en luxe stoffen. Vooral met stijlvolle stoelen, banken, en een eettafel ben je al een heel eind. Gebruik daarbij natuurlijk materialen als satijn, fluweel of zijde. Laat dit terugkomen in de stof van je bank, de kussens en de gordijnen. 

Mooie decoratie

Tot slot til je met de mooiste decoratie je woonkamer naar een hoger niveau. Denk aan een collage met foto’s van je mooiste reizen. Dat is meteen een goed haakje voor de leukste gesprekken. Natuurlijk kan een grote variatie aan kunst niet ontbreken. Zorg er natuurlijk wel voor dat deze goed passen bij de rest van je woonkamer. Het overmatig gebruik van kunst en andere decoratie haalt dat luxe gevoel juist weg uit je woonkamer. 

Zoals je ziet, zorg je gemakkelijk voor een gevoel van luxe aan je woonkamer. Met de juiste verlichting, zoals een kroonluchter en dimbare lampen, creëer je een mix van knusheid en luxe. Daarnaast doen toevoegingen als een wijnrek of een geluidssysteem veel voor het gevoel dat je woonkamer uitstraalt. Ook met kwalitatief goede meubels en materialen zorg je voor een luxe uitstraling. Maak de woonkamer af met de mooiste kunstwerken. Zo laat je bij al je bezoekers een goede indruk achter! 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>