• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Zijn meme coins in 2024 nog een goede investering?

Meme coins zoals Dogecoin en Shiba Inu hebben in de afgelopen jaren de wereld van cryptocurrencies veroverd, en hoewel volgens sommigen van deze digitale valuta als tijdelijke trends beschouwt moeten worden, wijst alles erop dat meme coins ook in 2024 nog steeds een interessante investeringsmogelijkheid zullen zijn. In dit artikel lees je waarom, hoe en waar jij het best meme coins kunt kopen. 

Waarom zijn meme coins een blijvende investeringsmogelijkheid voor 2024?

Het aanhoudende succes van meme coins komt voornamelijk door de sterke community die erachter schuilt. Neem bijvoorbeeld de Dogecoin, die begon als een grappige en satirische cryptocurrency, maar inmiddels een van de grote serieuze spelers op de crypto-markt. De Dogecoin is te herkennen aan de Shiba Inu, het hoofd van dit hondenras is het logo van de Dogecoin. De Shiba Inu zelf staan op het internet bekend als een meme. 

De Dogecoin heeft zijn succes te danken door het opbouwen van een een enorme en betrokken community en deze toegewijde groep van supporters heeft niet alleen bijgedragen aan de groei van de munt, maar ook aan andere doelen van de oprichters, zoals het steunen van goede doelen en online mensen fooi kunnen geven in de vorm van Dogecoins. Slim, betrokken en effectief is de strategie achter de Dogecoin en deze inzet is blijvend succesvol.

Dogecoin

Wil jij de Dogecoin koers volgen? Dan heb je meerdere opties. Op verschillende crypto-beurzen en handelsplatformen heb je direct inzicht in de huidige koers van de Dogecoin. Het is van belang om vooraf te realiseren dat cryptocurrencies zoals de Dogecoin volatiel zijn, dit wil zeggen dat de koers sterk kan schommelen. Investeren in de Dogecoin biedt veel potentieel, juist door deze koersschommelingen.

Ben je geïnteresseerd in Dogecoin kopen? Doe dit via een van de bekende handelsplatformen, zoals Bitvavo en Coinmerce. Je kan op deze platformen ook snel en eenvoudig je handelsportefeuille, jouw crypto-wallet, inzien en de realtime koers volgen. 

Shiba Inu

Shiba Inu is weer een andere cryptocurrency dan Dogecoin. Als meme heeft deze namelijk zijn eigen koers en handelsplatformen. Shiba Inu werd door sommigen afgedaan als een simpele versie, maar volgens de kenners is dit een coin met potentie en een blijvende goede investering als je wilt investeren in crypto. 

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, hebben Dogecoin en Shiba Ina hun sporen verdiend en voldoen ze aan de nummer één regel van succesvolle meme coins: een goede, sterke en betrokken community.

Overweeg je om in een andere meme coin te investeren? Check dan eerst de community van de crypto die je in gedachten hebt. Is deze minder sterk dan die van de Dogecoin en de Shiba Inu? Dan weet je dat het advies voor een succesvolle investering voor 2024 toch weer op de Dogecoin en Shiba Inu zal vallen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>