Veiligheid is een van de belangrijkste dingen als het gaat om crypto. Daarom is de vraag ''zijn je crypto's veilig op Coinmerce?'' een terechte vraag. In dit artikel behandelen we hoe veilig Coinmerce is en of het een betrouwbare partij is. Dit doen we door uitgebreid te kijken naar de beveiliging van het netwerk en andere zaken die van invloed zijn op de betrouwbaarheid.

Hoe veilig is Coinmerce?

Als eerste behandelen we in dit artikel hoe veilig Coinmerce is. Welke veiligheidsmaatregelen neemt Coinmerce? En welke acties onderneemt het platform bij een eventuele hack?

Welke veiligheidsmaatregelen neemt Coinmerce?

Steeds vaker is het mogelijk om bij Nederlandse crypto brokers gebruik te maken van 2FA, oftewel twee-factor authenticatie. Twee-factor authenticatie is een streng beveiligingsproces dat gebruikers op twee manieren vraagt om te bewijzen dat deze persoon ook daadwerkelijk de eigenaar van het account is. Ook Coinmerce biedt de mogelijkheid om twee-factor authenticatie in te stellen aan. Wij raden dan ook iedereen aan om dit te doen. Op deze manier zorg je voor een extra laag van beveiliging voor je crypto's.

Wat als Coinmerce toch gehackt wordt?

Er bestaat altijd een kans dat een crypto platform gehackt wordt. Er zijn namelijk vele hackers die dit met regelmaat proberen. Je kunt je platform nog zo goed beveiligd hebben, de kans dat het gehackt wordt is aanwezig. 

Je kan je daarom als gebruiker van Coinmerce beter afvragen: zijn mijn cryptocurrencies veilig als het platform gehackt wordt? De kans is erg groot dat dit wel het geval is. Een groot gedeelte van alle crypto van de gebruikers van het platform worden opgeslagen in cold wallets. Cold wallets zijn niet verbonden met het internet en kunnen om die reden niet gehackt worden. Coinmerce doet dit in samenwerking met het security bedrijf Fireblocks. 

Coinmerce laat ook regelmatig veiligheidstesten doen door onafhankelijke cyber security bedrijven. Dit doet Coinmerce dus om te voorkomen dat hackers toegang tot het platform krijgen. 

ACTIE: Maak een account aan en handel € 10,- euro GRATIS aan Crypto bij Coinmerce!

Is Coinmerce betrouwbaar?

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn twee verschillende dingen. Het is daarom ook belangrijk om te kijken wie er achter het bedrijf zitten en bijvoorbeeld of zij zich aan bepaalde regelgeving houden. 

Coinmerce is opgericht in 2017 opgericht door Nick en Luc Smits van Oyen. Deze twee Nederlandse broers hebben Coinmerce opgericht om crypto's makkelijker toegankelijk te maken voor Nederlanders. Het hoofdkantoor van Coinmerce is te vinden op Beechavenue 122-140, naast Schiphol. Je kunt deze locatie echter niet zomaar bezoeken. Wil je toch langs bij Coinmerce? Dat is mogelijk bij hun fysieke winkel in Amstelveen. 

Elke betrouwbare crypto broker houdt zich uiteraard aan de regelgeving en staat onder toezicht van de Nederlandsche Bank. De Nederlandsche Bank ziet erop toe dat het bedrijf zich niet schuldig maakt aan witwas praktijken of bijvoorbeeld het financieren van terrorisme (Wwft). Coinmerce houdt zich netjes aan alle regelgeving en staat tevens onder toezicht van de Nederlandsche Bank. 

Conclusie

Wij hebben geconcludeerd dat Coinmerce een veilig en betrouwbaar platform is. Wij zijn niet de enigsten die hier zo over denken. Op Trustpilot heeft Coinmerce op het moment van schrijven een score van 4,3/5 op basis van 404 reviews.

Bij Cryptodomein mogen wij nieuwe klanten van Coinmerce een mooie aanbieding doen. Wanneer je je via ons aanmeld ontvang je gratis €10! Je kunt via deze link je bonus claimen. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>