Ben jij op zoek naar een zakelijke lening zonder jaarcijfers en BKR? Tegenwoordig is het steeds gemakkelijker voor bedrijven om een zakelijke lening af te sluiten. Je bent anno 2023 zelfs niet meer afhankelijk van banken om jouw financiering goed te keuren, want er zijn verschillende partijen waar je snel zakelijk geld kunt lenen.

Daarnaast is het mogelijk om een zakelijke lening zonder BKR en jaarcijfers aan te vragen bij meerdere partijen. Toch is het vaak onduidelijk welke partij nu het beste bij jouw financiële situatie past. Kortom: waar kan je het best een zakelijke lening zonder BKR en jaarcijfers aanvragen? Wees gerust! In dit artikel zetten we de beste partijen voor jou op een rijtje.

  • Kredietverstrekkers kunnen zakelijke leningen zonder jaarcijfers en BKR aanbieden, omdat een BKR-check alleen geldt voor persoonlijke leningen
  • Bij een zakelijke lening ben je niet persoonlijk aansprakelijk, maar de onderneming wel 
  • De aanvraag van een zakelijke lening moet wel realistisch zijn in relatie tot jouw omzet. Een te hoog leenbedrag voor een bedrijf dat weinig omzet draait wordt afgekeurd
  • Bij een zakelijke lening bij een kredietverstrekker heb je (binnen realistische kaders) zelf controle over de hoogte van het leenbedrag en de looptijd
  • De kosten van een zakelijke lening bestaan uit het terugbetalen van de lening en de rente.

Onze favoriete Zakelijke Lening aanbieders:

Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.


Zakelijk lenen zonder BKR of jaarcijfers?

Een zakelijke lening is niet altijd even makkelijk af te sluiten, omdat het voor bedrijven veelal verplicht is om jaarcijfers te delen en inzicht te geven van eventuele BK-registraties. Dat is dan ook meteen de reden dat het aanvragen van een zakelijke lening vaak lang duurt.

Toch zijn er tegenwoordig allerlei partijen waarbij je niet deze jaarcijfers nodig hebt om toch een krediet te ontvangen. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om een bedrijfsfinanciering zonder jaarcijfers aan te vragen.


De voordelen van zakelijk geld lenen 

Zakelijk geld lenen kan voor bedrijven net dat duwtje in de rug zijn om een groei door te zetten. Een investering in nieuw apparatuur of wellicht een nieuwe ruimte - met een zakelijke lening heb je wat meer vermogen om mee te schuiven. Hieronder zetten we de 6 voordelen op een rij van het zakelijk geld lenen zonder BKR-toetsing.

1. Supersnel aanvraagproces

In tegenstelling tot banken is het aanvragen van een zakelijke lening bij partijen die wij hierboven hebben genoemd heel snel. Zo kan je in sommige gevallen al binnen een week jouw aangevraagde zakelijk krediet op jouw rekening staan.

2. Korte of lange looptijd

Zakelijke leningen bij bovenstaande partijen hebben als voordeel dat je zelf regie hebt over de looptijd van de lening. Zo kies je van tevoren een termijn uit waarbinnen jij van plan bent om de lening terug te betalen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om flexibel zakelijk krediet af te sluiten, waarbij er geen vaste looptijd wordt afgesproken.

3. Zakelijk lenen zonder BKR

Een van de grootste voordelen van deze vorm van het afsluiten van een zakelijke lening, is dat het ontvangen van zakelijk krediet kan zonder dat er wordt gekeken naar een negatieve bkr registratie. Deze partijen hanteren namelijk een andere houding dan de banken.

Ben jij in staat om maandelijks de rente op de zakelijke lening terug te betalen? Dan gaan wij akkoord met het afsluiten van zakelijke leningen. Ook bij een negatieve BK-registratie is het dus mogelijk om een lening af te sluiten.

Daarnaast is het zo dat een negatieve BK-registratie niet geldt voor zakelijke leningen, omdat je als bedrijf een lening aanvraagt. Er gelden simpelweg andere regels voor bedrijfsleningen als bijvoorbeeld persoonlijke leningen. 

4. Bepaal zelf het bedrag

Vervolgens is het mogelijk om zelf te bepalen hoe hoog jouw zakelijk krediet is. Bij de meeste partijen wordt er een minimumbedrag van zo'n €1000 gehanteerd, terwijl de maximale leenbedragen al gauw oplopen tot de €250.000 en zelfs €1.000.000.

Nu is het natuurlijk zo dat een hoger zakelijk krediet betekent dat je direct meer geld moet terug betalen, omdat je relatief meer rente betaalt bij een groter bedrag. Hoe verder je in het terugbetaalproces zit, hoe minder rente jij terugbetaalt.

5. Geen jaarcijfers

Bij banken is het verplicht om jaarcijfers te delen voordat je recht hebt op zakelijk krediet. Bij de partijen hierboven is dat niet zo. Dat betekent dat je geen jaarcijfers nodig hebt voordat je recht hebt op zakelijke kredieten.

6. Transparante kosten

Een zakelijke lening zonder BK-registratie of jaarcijfers lijkt soms te mooi om waar te zijn. Dat is geen gekke gedachte, want deze partijen regelen zakelijke leningen zonder hun klanten van top tot teen gescreend te hebben.

Nu is het zo dat zij dit kunnen doen, omdat de kosten voor het lenen hoger liggen dan bij banken. Dit gebeurt op een transparante wijze, want er wordt van tevoren een duidelijk rentepercentage afgesproken.


De kosten van een zakelijke lening zonder jaarcijfers

Als we het hebben over zakelijke leningen moet worden gezegd dat het lenen van geld vrijwel altijd duurder is dan het zakelijk lenen bij een bank. Dat is ook niet vreemd, want je betaalt simpelweg voor de voordelen die gelden bij dit soort partijen.

Het geld dat je ontvangt bij een zakelijke lening betaal je terug over een periode die jij zelf van tevoren vaststelt. Deze periode begint meestal bij een ondergrens van 3 maanden en kan oplopen tot wel 60 maandelijkse termijnen.

Nu is het zo dat je jouw zakelijke krediet plus een rentepercentage terugbetaalt. In de praktijk ligt dat rentepercentage zo tussen de 0,5 %en 4,7%, maar zou ook een stuk hoger kunnen zijn in uitzonderlijke gevallen. De totale kosten zijn dus hoger als je een lange looptijd hebt gekozen.

Leen bedrag:

€5.000 - €250.000

Rente

Vanaf 1.5%

Looptijd

3-24 maanden

Qeld logo

Leen bedrag:

€1.000 - €200.000

Rente

Vanaf 2.3%

Looptijd

6-18 maanden

Swishfund zakelijk krediet

Leen bedrag:

€3.000 - €1.000.000

Rente

Vanaf 1%

Looptijd

3-24 maanden

  • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Een zakelijke lening aanvragen wordt vervolgd door al heel snel een rekening die op de deurmat komt te liggen. Al meteen wordt daar een rentepercentage overheen berekend, zodat je dus eigenlijk direct een deel van jouw zakelijke krediet inclusief de rente terugbetaalt.

Daar komt nog eens bij dat het bij sommige partijen zo is dat je afsluitkosten betaalt, simpelweg voor het aanvragen van zakelijke leningen. Daarnaast wordt er bij sommige partijen een boete in rekening gebracht op het moment dat je jouw zakelijk krediet te vroeg of te laat afbetaalt.

Bovenop dit verhaal moet we het kort hebben over de optie tot een doorlopend krediet. Zakelijk doorlopend krediet is namelijk bij de meeste partijen een optie, waarbij je dus in tegenstelling tot een zakelijke lening geen looptijd afspreekt.

In essentie is dit een potje geld waarvan jij de hoogte van het bedrag afspreekt met de partij, waarbij het doorlopend krediet flexibel kan worden gebruikt. Vervolgens betaal jij dit bedrag terug plus een bepaald percentage rente.

Al met al steekt de kostenstructuur van het zowel zakelijke leningen en het zakelijk doorlopend krediet transparant in elkaar. Toch hebben we het even overzichtelijk gemaakt in deze onderstaande tabel op basis van een leenbedrag van 10.000 euro en 1,3% rente.

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 12 = €833,33 per maand


Maand 1

€9166

€9166 * 0.013 = €122

Maand 2

€8333

€8333 * 0.013 = €111

Maand 3

€7500

€7500 * 0.013 = €100

Maand 4

€6666

€6666 * 0.013 = €89

Maand 5

€5833

€5833 * 0.013 = €78

Maand 6

€5000

€5000 * 0.013 = €66

Maand 7

€4166

€4166 * 0.013 = €55

Maand 8

€3333

€3333 * 0.013 = €44

Maand 9

€2500

€2500 * 0.013 = €33

Maand 10

€1666

€1666 * 0.013 = €22

Maand 11

€833

€833 * 0.013 = €11

Maand 12

€0

€0 * 0.013 = €0

Totaal

€10.000

€732


Zo kom je in aanmerking voor een zakelijke lening zonder BKR check

Bovengenoemde aanbieders van een zakelijke lening onafhankelijk van een negatieve bkr registratie zijn toegankelijk voor het brede publiek gemaakt. Toch zijn er wel minimale eisen waaraan een bedrijf moet voldoen voordat het zakelijk krediet kan worden gestort.

Dit proces is niets in vergelijking met het aanvragen van zakelijk krediet bij een bank, omdat er heel veel bureaucratische tussenstappen er tussenuit zijn gefilterd, juist zodat het proces van het aanvragen van een zakelijke lening soepel verloopt. Hieronder zetten we de eisen op een rij:

Omzet

Zakelijk krediet vereist een bepaalde minimale omzet. Dit verschilt per aanbieder en ligt zo rond de €25.000 in de laatste drie maanden. Het is hierbij ook zo dat een hogere lening vaak een hogere minimale omzet vereist.

Oprichting bedrijf

Over het algemeen wordt zakelijk krediet pas toegekend in het geval dat jouw bedrijf al meer dan 1 jaar bestaat. Er zij niet meteen jaarcijfers nodig, maar het is wel van belang dat je kunt aantonen dat jouw bedrag al langer dan een jaar bestaat.

Toelichting

Als laatste wordt er door de partijen verwacht dat je een toelichting geeft over waar jij van plan bent het zakelijk krediet in te investeren. Zo wordt de kredietverstrekker gerustgesteld dat er een passend bedrijfskrediet wordt toegekend, en is de kans groter dat het krediet ook daadwerkelijk wordt terugbetaald binnen de afgesproken termijnen.


Waar kun je de zakelijke financiering zonder jaarcijfers voor gebruiken?

Goed, nu we hebben toegelicht hoe het aanvragen van een zakelijke lening in elkaar steekt, kunnen we het hebben over de doeleinden waarvoor je zakelijk krediet kunt gebruiken. Een zakelijke lening kan immers op verschillende manieren door bedrijven ingezet worden.

Hierbij is het belangrijk om te beseffen dat een zakelijke lening al heel snel na het ontvangen van het krediet moet worden terugbetaald. Sterker nog, dit is vaak de eerste maand. Kortom, een zakelijke lening moet wel verstandig en duurzaam worden ingezet.

Zo worden zakelijke kredieten vaak gebruikt voor bijvoorbeeld het opzetten van een grootschalige marketingcampagne of het uitbreiden van de voorraad van jouw winkel. 


Hoe het werkt

Nu we hebben ontdekt wat een zakelijke lening precies inhoudt, welke partijen er zijn en wat de kosten zijn van een zakelijke lening, kunnen we eens dieper inzoomen op hoe het nu precies in elkaar steekt. Daarom hebben we hieronder een stappenplan opgesteld met de belangrijkste stappen!

Allereerst geef je als aanvrager van krediet aan hoeveel geld jouw bedrijf wilt lenen en je geeft de looptijd van het terugbetalen aan. Hoe hoger het bedrag is dat jij leent, hoe hoger de rente is die jij zal moeten terugbetalen.

Vervolgens zal het balletje gaan rollen bij de aanbieder van zakelijke leningen en zal er binnen een korte periode contact worden opgenomen met jou, waarbij je extra gegevens zal moeten verstrekken over bijvoorbeeld jouw bedrijf en de hoogte van de lening.

Daarna is het tijd voor jou om de benodigde documenten aan te leveren, zodat de kredietverstrekker al snel over kan gaan op het uitbetalen van de zakelijke lening. Dit proces duurt meestal minder dan een week.

Als de zakelijke lening wordt goedgekeurd, ontvang je een contract in de mailbox waarin alle afspraken rondom de looptijd, de rente en de hoogte van het krediet zwart op wit worden gezet. Let op dat hier vaak ook informatie in staat over boetes indien de betaling niet juist wordt uitgevoerd.

Na een ondertekening van het contract staat binnen 24 uur het krediet op jouw rekening en ben je officieel in zee gegaan met de kredietverstrekker!


Hoe komt het dat er geen BKR-toetsing plaatsvindt?

We kunnen dit artikel over zakelijke leningen zonder BKR-toetsing niet afsluiten zonder met aandacht stil te staan bij de afwezigheid van BKR-toetsing bij dit soort zakelijke leningen. Hoe komt het nu dat er geen BKR-toetsing plaatsvindt bij deze zakelijke leningen?

Allereerst is het zo dat een negatieve registratie in principe alleen wordt onderzocht door banken, maar dat andere partijen - zoals de bovengenoemde partijen - hiertoe niet verplicht zijn. Dat heeft alles te maken met het feit dat we spreken over zakelijke leningen.

Bij een zakelijke lening ben je namelijk niet persoonlijk aansprakelijk, maar ligt de aansprakelijkheid bij het bedrijf. Daardoor is het voor die partijen dus niet verplicht om een BK-registratie te onderzoeken.

Om toch te onderzoeken wat voor soort vlees zij in de kuip hebben, gebruiken deze partijen andere hulpmiddelen, zoals het bekijken van de omzet van de afgelopen drie maanden, het ondervragen waarvoor de zakelijke lening wordt gebruikt en door de rente hoog te maken.

Een hoge rente op een zakelijke lening is namelijk niet voor iedereen weggelegd, simpelweg vanwege het feit dat je al één maand na het ontvangen van jouw krediet een flink deel moet terugbetalen.

En dat brengt ons bij het einde van dit artikel over zakelijke leningen zonder BKR en jaarcijfers! In dit artikel hebben we tot in detail onderzocht hoe jij vandaag nog een zakelijke lening kunt aanvragen. 

Aanbieder

Leenbedrag

Looptijd

BKR toetsing

Jaarcijfers nodig

Boetevrij aflossen

Minimaal actief

Bridgefund

€5.000 - €250.000

6-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 mnd

€1.000 - €100.000

6-18 mnd

Ja

Nee

Ja

1 jaar

Kredietvooruit

€3.000 - €500.000

3-6 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

New10

€5.000 - €1.000.000

3-60 mnd

Ja

Ja

Ja

15 mnd

€3.000 - €1.000.000

3-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Floryn

€10.000 - €3.000.000

flexibel

Nee

Ja

Ja

6 Mnd

€1.000 - €350.000

1-36 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Voordegroei

€2.000 - €50.000

Flexibel

Ja

Ja

Ja

1 jaar

Qredits

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 Jaar

Funding circle

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 jaar


Veelgestelde vragen over bedrijfslening zonder jaarcijfers

Welke gegevens heb ik nodig voor een zakelijk krediet zonder jaarcijfers?

Voor het aanvragen van zakelijk krediet zonder jaarcijfers heb je omzetcijfers van de laatste drie maanden, informatie over waarvoor je het bedrijfskrediet gaat gebruiken en een overzicht van inkomende en uitgaande transacties van het afgelopen jaar. Bekijk hier de checklist.


Wat is de rente bij een bedrijfslening zonder BKR toetsing?

Een bedrijfslening zonder BKR brengt een rente tussen de 1,3% en 4,5% in rekening, afhankelijk van welke partij jij kiest. De rente die moet worden terugbetaald is hoger in het geval dat het leenbedrag hoog is. 


Waar moet ik op letten bij een zakelijke lening zonder jaaromzet?

Bij een zakelijke lening zonder jaaromzet kan je een zakelijke lening afsluiten, maar heb je wel cijfers over de omzet van de laatste drie maanden nodig. Ook moet jouw bedrijf langer dan een jaar bestaan en moet je kunnen aantonen waarvoor je de lening gaat gebruiken.


Kan ik boetevrij aflossen?

Bij de meeste partijen kan je boetevrij aflossen als je het leenbedrag eerder wilt terugbetalen. Als je te laat bent met betalingen wordt er echter wel een boete in rekening gebracht.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>