Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van zakelijk geld lenen zonder bank? Voor ondernemers die op zoek zijn naar een zakelijke lening zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden.

Maar welke partij is het meest geschikt? Er zijn immers veel verschillende aanbieders van zakelijke leningen die net weer even andere spelregels hanteren. En die verschillende spelregels kunnen net het verschil maken voor jouw zakelijke lening.

Daarom zetten we in dit artikel de beste manieren om zakelijk geld te lenen zonder bank op een rijtje. Hierdoor ontdek jij exact waar je rekening mee moet houden bij een zakelijke lening zonder bank. Kortom, aan het eind van dit artikel weet jij exact hoe een zakelijke lening in elkaar steekt.


Hoe vind ik de beste zakelijke lening?

Zakelijke leningen vergelijken? Hoe doe je dat? Het vinden van een geschikte zakelijke lening is voor ondernemers aardig belangrijk. Er zijn namelijk heel veel verschillende aanbieders van een zakelijke lening. En al die aanbieders hanteren net even andere en voorwaarden.

Zo zal je bijvoorbeeld verschil hebben in de hoogte van het leenbedrag of de looptijd waarbinnen dat leenbedrag terugbetaald wordt. Een zakelijke lening is een geldbedrag dat inclusief rente zal worden terugbetaald, maar op welke wijze verschilt dus per aanbieder.

Onze top 5 is gebaseerd op een analyse van 15 verschillende kredietverstrekkers. Bij die kredietverstrekkers hebben we onderzocht wat de voorwaarden zijn van een zakelijke lening. Kortom: wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende aanbieders van een zakelijke lening.

Zo hebben we gekeken naar de maximale en minimale hoogte van het leenbedrag en de looptijd, het gebruiksgemak en de eenvoud van het aanvragen van een zakelijke lening. Hieronder zullen we die kenmerken eens nader toelichten.

Top 5 Beste Zakelijke Leningen

1. Bridgefund

Swishfund zakelijk krediet

3.Swishfund

Kredietvooruit logo

4.Kredietvooruit

  • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Looptijd zakelijke lening

Allereerst is het zo je bij het lenen zonder bank een geschikte aanbieder kunt vinden van een zakelijke lening door te kijken naar de looptijd. Als ondernemer is het namelijk van belang om een zakelijke lening af te sluiten die een passende looptijd aanbiedt.

Meestal varieert de looptijd zo tussen de 6 maanden en de 60 maanden voor een zakelijke lening. Hierbij is het dus zo dat een lening volledig terugbetaald wordt op het moment dat de maximale looptijd is bereikt.

Nu is het natuurlijk zo dat de looptijd van invloed is op jouw maandelijkse kosten. Een hoge lening met een korte looptijd heeft namelijk als gevolg dat je de lening terug betaalt in een kortere periode. En daarmee zijn de kosten voor jouw onderneming hoog.

Kortom, het zal voor velen interessant zijn om de looptijd van de financiering te laten passen bij jouw aanvraag. Wil je liever een vaste looptijd die wat langer is? Dat kan! Liever korter? Ook dat kan! Maar let daar wel op bij jouw aanvraag van de zakelijke lening


Minimale eisen zakelijke lening

Het zakelijk lenen werd van oudsher altijd gedaan  bij een vertrouwde bank. Dat kwam steeds minder vaak voor, omdat banken veelal strengere regels hanteren en omdat er in de meeste gevallen onderpand nodig is voor het aanvragen van een zakelijke lening.

Met andere woorden, bij een traditionele bank werd het moeilijker om een zakelijke lening aan te vragen. En vanuit de tijdelijke behoefte van ondernemers om op een gestroomlijnde manier toch een zakelijke lening te financieren, ontstonden er kredietverstrekkers.

Nu is het zo dat kredietverstrekkers niet zomaar aan iedereen een zakelijke lening afsluit. Het lenen zonder bank gaat wel degelijk gepaard met strengere regels en minimale eisen. En die minimale eisen voor de financiering van een lening zetten we hieronder even voor je op een rij:

  • Een bedrijfslening aanvragen is alleen bestemd voor ondernemers waarvan het bedrijf ingeschreven staat de KvK voor een periode die langer dan 1 jaar is.
  • De onderneming heeft een minimale omzet van €50.000 per jaar. Dit is een grove schatting van kredietverstrekkers, want je kan ook met een lagere minimale jaaromzet zakelijk lenen. Het is wel zo dat jouw minimale jaaromzet wordt beoordeeld door de kredietverstrekker. Met een minimale jaaromzet die laag ligt, zal je een lager bedrag kunnen lenen dan een omzet die hoger ligt. Hiervoor kan de kredietverstrekker jaarcijfers aanvragen maar er zijn ook aanbieders waar je kunt lenen zonder jaarcijfers
  • Met de zakelijke lening van de onderneming kan je niet goed terecht bij een traditionele bank of biedt de traditionele bank niet snel genoeg een zakelijke lening aan.
  • De onderneming kan goed onderbouwen waarvoor de zakelijke financiering gebruikt zal worden. Een zakelijke financiering zal bijvoorbeeld eerder worden goedgekeurd bij een onderneming die een realistische investering zal maken, zoals het financieren van een bedrijfspand of het uitbreiden van het personeel.

Al met al zijn er dus voor zowel de grote als de kleine ondernemer eisen verbonden aan het aanvragen van een zakelijke financiering. En hoe dat precies werkt, leggen we hieronder uit.


Aanvragen flexibel zakelijk krediet

Een zakelijk krediet aanvragen is een proces dat redelijk eenvoudig in elkaar steekt. Juist dit is de kracht van de kredietverstrekkers, om het eenvoud van het aanvragen van een financiering kan uitkomst bieden voor ondernemers die bij hun desbetreffende bank niet terecht kunnen.

Allereerst is het zo dat je bij het zakelijk geld lenen zonder bank zelf bepaalt hoe hoog het bedrag is dat je van plan bent te lenen. Besef hierbij wel dat de hoogte hiervan in proportie moet staan tot jouw omzet. Een lening van €250.000 met een omzet van €30.000 zal bijvoorbeeld lastig worden.

Vervolgens kies je een looptijd uit die passend is bij jouw onderneming. Hoe langer de vaste looptijd, hoe meer het jou gaat kosten in de eerste maanden van de terugbetaling. De looptijd varieert vaak tussen de 6 maanden en 60 maanden.

Daarna begint het proces van een zakelijke lening afsluiten officieel. In deze fase zal je bijvoorbeeld moeten onderbouwen waarvoor je de financiering gaat gebruiken en zal je informatie rondom jouw onderneming moeten aanleveren. Hierbij wordt geen bkr-toetsing uitgevoerd.

Bij een zakelijke lening afsluiten heeft de kredietverstrekker namelijk de touwtjes in handen. Op het moment dat jouw aanvraag positief wordt beoordeeld, zal de financiering naar het volgende stadium worden getild. Ook hier wordt er geen bkr-toetsing uitgevoerd.

En in dat stadium zal de kredietverstrekker de maandelijkse rente vaststellen. Deze vaste rente is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoogte van het bedrijf, de looptijd of het risico van de financiering.

Et voila! Bij het ondertekenen van de financiering zal het bedrag dat je hebt afgesproken met de kredietverstrekker op jouw zakelijke rekening gestort worden. En vanaf dat moment is de zakelijke lening aanvragen officieel gelukt.

Aanvragen zakelijke horeca lening

Welke manieren van zakelijk geld lenen zonder bank zijn er?

Een lening zakelijk financieren heeft tegenwoordig verschillende vormen aangenomen. De traditionele manier waarbij er voor een eenmalige grote uitgave een zak met geld beschikbaar wordt gesteld, is allang al niet meer de realiteit.

Er zijn namelijk meerdere opties in deze wereld van alternatieve financiering. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan zaken als vervroegd aflossen van het geleende bedrag, een variabele rente of zelfs een zakelijk doorlopend krediet.

Er leiden dus meerdere wegen naar Rome. En hieronder leggen we de twee meest voorkomende varianten van een lening afsluiten voor je uit.

Optie 1: Zakelijke leningen

De eerste voor de hand liggende manier om een groot bedrag zakelijk te financieren is natuurlijk de zakelijke lening. Een zakelijke lening aanvragen is geschikt voor ondernemers die eenmalig een groot bedrag nodig hebben om een investering uit te voeren.

Hierbij wordt de zakelijke lening door middel van een maandelijkse aflossing terugbetaald aan de kredietverstrekker. Hierbij bepaal je zelf de maandelijkse termijnen, want dat is namelijk hetzelfde als de maximale looptijd. 

Een zakelijke lening heeft als voordeel dat je als onderenmer direct beschikt over genoeg rekening courant krediet om investeringen direct te financieren. Het heeft echter als nadeel dat je te allen tijde rente betaalt over het openstaande bedrag.

In het geval van lange betaaltermijnen kan het dus aardig wat kosten om het geleende geld inclusief de variabele rente terug te betalen. Voor ondernemers die zulke lange betaaltermijnen wel kunnen dragen, kan de zakelijke lening een geschikte optie zijn.

Optie 2: Zakelijk krediet

Een alternatieve financiering die steeds vaker voorkomt is het zakelijk krediet. Het zakelijke krediet is eigenlijk flexibel geld dat een ondernemer naar behoefte kan opnemen – en waarover alleen kosten worden betaald over het opgenomen bedrag.

Dit flexibel geld is bijvoorbeeld een potje van €25.000 dat jij gedurende 12 maanden zelf mag opmaken. Hierbij is het interessant dat je die €25.000 niet eens volledig hoeft te verbruiken. Nee, je betaalt alleen kosten plus rente over het bedrag dat jij hebt opgenomen.

Deze zakelijke financiering is een flexibele manier van lenen die geschikt kan zijn voor ondernemers die wat meer vrijheid willen ervaren in wanneer je zakelijk krediet opneemt. Zo heb je zelf controle over de maandelijkse lasten.


Wat kost zakelijk geld lenen zonder bank?

Geld lenen kost geld. Dat zal vast niet als een verrassing komen. Maar hoe worden die kosten nu eigenlijk in rekening gebracht? Dat is de vraag die we hieronder voor je beantwoorden. 

En daarvoor moet eerst worden benadrukt dat de kosten van een zakelijke financiering het meest kunnen oplopen door de rente die wordt berekend door de kredietverstrekker.

De rente is – zoals eerder uitgelegd – variabel. Deze variabel rente is gebaseerd op de financiële details van jouw aanvraag en schommelt vaak zo tussen de 1.3% en 5%. En hieronder zetten we even de verschillende kostenplaatjes van een zakelijke lening of een zakelijk krediet op een rij!


Kosten zakelijke lening

Bij zakelijk lenen wordt de rente maandelijks in rekening gebracht en berekend over het nog openstaande bedrag. Dat wil zeggen dat je in het begin van de terugbetaalperiode relatief meer kosten kwijt bent aan de rente dan later in de periode.

Daarnaast kan het in sommige gevallen zijn dat er bij het zakelijk lenen eenmalige kosten in rekening worden gebracht. Dit zijn aansluitkosten en worden lang niet bij alle kredietverstrekkers gebruikt.

Daarnaast is het zo dat je bij sommige aanbieders jouw lening boetevrij eerder kunt aflossen. Ook dit geldt niet voor alle kredietverstrekkers.

Hieronder hebben een voorbeeld van de kosten van zakelijk lenen op een rij gezet bij een rentepercentage van 1,3%, waarbij er een bedrag van €10.000 wordt terugbetaald over 12 maanden.

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 12 = €8.333,33 per maand


Maand 1

€9166

€9166 * 0.013 = €122

Maand 2

€8333

€8333 * 0.013 = €111

Maand 3

€7500

€7500 * 0.013 = €100

Maand 4

€6666

€6666 * 0.013 = €89

Maand 5

€5833

€5833 * 0.013 = €78

Maand 6

€5000

€5000 * 0.013 = €66

Maand 7

€4166

€4166 * 0.013 = €55

Maand 8

€3333

€3333 * 0.013 = €44

Maand 9

€2500

€2500 * 0.013 = €33

Maand 10

€1666

€1666 * 0.013 = €22

Maand 11

€833

€833 * 0.013 = €11

Maand 12

€0

€0 * 0.013 = €0

Totaal

€10.000

€732

Kosten zakelijk krediet

De kosten bij zakelijk krediet steekt net even anders in elkaar. Hierbij betaal je namelijk niet een vaste rente over een bepaalde looptijd, maar betaal je een variabel bedrag terug dat afhankelijk is van hoeveel jij opneemt.

Maar voor de rest werkt het principe van passend bedrijfskrediet hetzelfde. Je neemt een bepaald bedrag op en betaalt dat bedrag inclusief rente over de looptijd die jij zelf hebt afgesproken terug. Dat betekent dat je dus hogere maandelijkse lasten hebt als jij in een keer veel geld opneemt.

Bij zulk passend bedrijfskrediet heb je als ondernemer dus meer controle over het bedrag dat maandelijks in rekening wordt gebracht dan bij het zakelijk lenen.

Totaal bedrijfskrediet

Rentepercentage

Looptijd

€25.000

5%

12 maanden

Ik neem op

Ik betaal aan rente

Ik betaal totaal terug

€5.000

€250

€5250

€10.000

€500

€10.500

€10.000

€500

€10.500

Totaal

Cell
Cell

€25.000

Cell

€26.650

Extra cash nodig voor je onderneming? Ontvang een zakelijke lening, zonder gedoe!


Zakelijk geld lenen zonder bank conclusie

En zo zijn we alweer aanbeland bij de conclusie van dit artikel over het zakelijk geld lenen zonder bank! In dit artikel hebben we veel verschillende zaken rondom het zakelijk lenen eens goed onder de loep genomen.

Allereerst hebben we ontdekt dat zakelijk lenen tegenwoordig een alternatieve manier van financieren is, waarbij je niet meer hoeft aan te kloppen bij een bank.

Vervolgens hebben we laten zien dat zakelijk lenen voordelen met zich kan meebrengen voor ondernemers die op zoek zijn naar een groot bedrag om te investeren in een bedrijfsuitbreiding, een bedrijfspand of nieuwe apparatuur.

Natuurlijk worden voor die handeling kosten in rekening gebracht, en de kredietverstrekker bepaalt hierbij op basis van de financiële details van jouw aanvraag hoe hoog die kosten zijn. De kosten bestaan voornamelijk uit het terugbetalen van het bedrag en de variabele rente.

Ook hebben we ontdekt dat je zakelijk geld kunt lenen zonder bank in de vorm van zakelijk krediet, waarbij lange betaaltermijnen overbruggen gemakkelijk mogelijk is. Deze zakelijke financiering is geschikt voor ondernemers die veel flexibiliteit willen hebben in het lenen.


Veelgestelde vragen

Hoe kun je zakelijk geld lenen zonder bank?

Je kunt zakelijk geld lenen door een aanvraag te doen bij een kredietverstrekker. Daar bepaal je zelf de hoogte van het leenbedrag, de looptijd en onderbouw je hoe je de financiering gaat gebruiken. Je kunt hierbij kiezen voor flexibel zakelijk krediet of zakelijk lenen.


Is zakelijk geld lenen zonder bank duur?

De kosten van zakelijk geld lenen schuilen in het terugbetalen van het geleende bedrag en de rente die in rekening wordt gebracht. De rente schommelt tussen de 1,3% en 5%. Bekijk de verschillende aanbieders hier.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>