• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Zakelijk geld lenen voor je eigen horeca zaak: 3 manieren

Een horecazaak beginnen is best een flinke uitdaging en kost vaak veel geld. De meeste mensen die een eigen café, restaurant of hotel willen starten, hebben niet genoeg geld op hun spaarrekening. Logisch, want dat kan erg veel kosten. Denk bijvoorbeeld aan het pand, de inrichting, de aankoop van een minibar, kookapparaat en meer. Toch zijn er verschillende manieren om je nieuwe avontuur te financieren. In dit artikel hebben we 3 manieren op een rijtje gezet die voor jou interessant kunnen zijn. Lees verder!

Banklening

De eerste en meest voor de hand liggende manier om geld te lenen voor je horecazaak is door een lening bij de bank. Met zo’n lening krijg je een groot bedrag dat je kunt gebruiken om je zaak te starten of te groeien. Je betaalt dit geld terug in delen, plus rente. De lening kan kort of lang zijn. Dit is helemaal afhankelijk van wat je nodig hebt en wat er in je financiële plan staat. Een voordeel van een banklening is dat de voorwaarden en afbetalingen duidelijk en voorspelbaar zijn. Dit zou een manier kunnen zijn om beter om te gaan met je geld en de terugbetaling. Maar banken hebben vaak strikte eisen en keuren niet zomaar alles goed. Niet elke nieuwe horecaondernemer krijgt zo’n lening. Het is goed om te weten is dat je met een banklening ook rente en aflossingen moet betalen. Dit kan lastig zijn als je bedrijf in het begin nog niet veel winst maakt.

Microkrediet

Microkrediet is een andere manier voor startende horecaondernemers om geld te lenen. Dit zijn kleinere leningen voor ondernemers die misschien niet veel geld hebben, maar wel een horecazaak willen beginnen of uitbreiden. Een voordeel van microkredieten is dat ze makkelijker te krijgen zijn, ook voor kleinere bedragen. Dit betekent dat ook ondernemers die nog niet veel krediet hebben opgebouwd, hiermee geld kunnen lenen. Maar let op: microkredieten hebben vaak hogere rentes, omdat ze gezien worden als meer risicovol. En soms is het bedrag dat je met een microkrediet kunt lenen niet genoeg voor al je plannen. Denk dus goed na over hoeveel geld je echt nodig hebt en of de voorwaarden van het microkrediet voor jou werken.

Borgstellingskrediet (BMKB)

Het Borgstellingskrediet (BMKB) is een derde manier van lenen. Hierbij staat de overheid garant voor een deel van je lening. Dit maakt het voor jou als horecaondernemer makkelijker om geld te lenen bij een bank, omdat het risico voor de bank kleiner is. Je kunt hiervoor een BMKB gebruiken. Op die manier zul je makkelijker en met betere voorwaarden geld kunnen lenen. De kredietverstrekker zal minder risico lopen dat de lening niet terugbetaald wordt. Maar het BMKB dekt meestal maar tot 75% van de lening. Ook zijn er wat administratieve haken en ogen, zoals speciale rapportages die je moet maken. Daarnaast moet je natuurlijk de overheidsregels volgen. Je zult hier dus extra werk aan hebben en zo heb je waarschijnlijk wat minder vrijheid als ondernemer. Welke lening past bij jou?

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>