Wil jij graag zakelijk flitskrediet aanvragen voor je onderneming? Al is het om het dichten van financiële gaten, een tegenvaller op te vangen of om op korte termijn uitbreiding voor elkaar te krijgen, met flitskrediet kan je al binnen een week nét dat steuntje in de rug ontvangen.

Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar waar start je? Er zijn tegenwoordig zoveel aanbieders van zakelijk flitskrediet dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Maar wees gerust! In dit artikel geven we jou alle informatie die jij nodig hebt om weloverwogen te kunnen beoordelen of en welk type flitskrediet bij jouw onderneming zou kunnen passen!

Wat is een (zakelijk) flitskrediet?

Zakelijk flitskrediet is een zakelijke lening of zakelijk krediet tot €100.000 met een looptijd tot 12 maanden. Zakelijk flitskrediet is bedoeld voor zzp’ers en mkb’ers. Ondernemers kunnen zelf de hoogte en looptijd van het flitskrediet bepalen bij speciale kredietverstrekkers.

Onder zakelijk flitskrediet vallen dus twee soorten bedrijfsfinancieringen. Deze twee dingen lijken veel op elkaar, want in met beide soorten ontvang je geld dat je binnen 12 maanden moet terugbetalen. Het verschil is dat je met een zakelijke lening in één keer het gehele bedrag krijgt, terwijl je bij zakelijk krediet een potje krijgt dat je naar behoefte kan opmaken. 

Aanbieder

Looptijd

Maximale leenbedrag

Kosten

Bridgefund

6 - 24 maanden

€250.000

1.3%

Qeld

6 / 12 / 18 maanden

€200.000

1.9% - 2.3%

Swishfund

3 - 24 maanden

€1.000.000

1.0%

New10

3 - 60 maanden

€250.000

4.0%

Kredietvooruit

3 - 6 maanden

€250.000

6%

Floryn

Flexibel

€3.000.000

1.4%

Spotcap

1 - 24 maanden

€300.000

1.1%

Qredits

1 tot 10 jaar

€250.000

1%

CapitalBox

1 tot 36 maanden

€350.000

3.0%


Flitslening aanvragen - Hier moet je op letten

Zakelijk flitskrediet aanvragen? Nu is het zo dat een flitslening niet voor alle ondernemingen beschikbaar is. Er zijn namelijk door kredietverstrekkers bepaalde eisen gesteld aan ondernemingen voordat een flitslening helemaal wordt goedgekeurd.

In tegenstelling tot een bank is een flitslening bij een kredietverstrekker vaak snel geregeld. Dat komt doordat er bij deze kredietverstrekkers geen BKR-toetsing wordt uitgevoerd. Met andere woorden, je hebt bij een kredietverstrekker een grotere kans een flitslening te krijgen.

Maar dat betekent niet meteen dat je als onderneming direct bij een kredietverstrekker moet aankloppen. Zo worden er hogere kosten in rekening gebracht dan bij een bank. Het verschil is dat je bij een kredietverstrekker veel sneller jouw krediet op je rekening hebt staan.

Een flitslening wordt in de meeste gevallen pas toegekend op het moment dat jouw onderneming langer dan 12 maanden bestaat en de hoogte van de lening moet realistisch zijn in relatie tot jouw omzet. Hieronder zetten we de belangrijkste tips even op een rij: 

Betrouwbare partij

De kredietverstrekkers voeren geen BKR-toetsing uit, omdat een BKR-toetsing bedoeld is voor personen - en niet ondernemingen. Toch willen kredietverstrekkers inzicht hebben in het risico van jouw onderneming.

Dit doen ze bijvoorbeeld door de omzetcijfers van de laatste drie jaren op te vragen. Ook zal je bij kredietverstrekkers moeten toelichten waar jij de flitslening voor zal gebruiken. Het terugbetalen van de flitslening begint immers al 1 maand na de storting.

Daarom zal de kredietverstrekker contact met je opnemen voordat de aanvraag wordt goedgekeurd. Hoe beter jouw aanvraag is onderbouwd, hoe groter de kans dat jouw aanvraag een succes wordt.

Tarief

Vervolgens heeft de aard van jouw aanvraag gevolgen voor de rente. Een flitslening wordt binnen 12 maanden terugbetaald. Daar bovenop wordt er rente in rekening bracht. Dit is een bedrag dat per aanbieder varieert, maar over het algemeen zo tussen de 1% en 5% ligt. 

Soms zijn de tarieven lager, zoals geldt bij een lening voor een bedrijfsauto. In het geval van een flitslening voor het dichten van financiële gaten kan de rente wat hoger liggen. De rente wordt bovenop het openstaande bedrag van de lening binnen 12 maanden terugbetaald.

Hoogte van  krediet vs lening

Als laatste is het zo dat de hoogte van een kortlopend zakelijke krediet of jouw flitslening gevolgen heeft voor het succes van de aanvraag. Zo bekijkt de kredietverstrekker of de hoogte van het bedrag wel realistisch is in relatie tot de omzet van jouw bedrijf.

Het zal dus onmogelijk zijn om een flitslening van €250.000 aan te vragen met een omzet van €30.000 in de laatste drie maanden. Daarnaast kan je jezelf afvragen of het slim is om een flitslening of een zakelijk krediet zo hoog af te laten sluiten.

Hoewel flitsleningen aantrekkelijk kunnen zijn voor ondernemers, worden er wel degelijk kosten in rekening gebracht voor dat gemak. Door laag in te zetten met de lening vergroot je de kans op goedkeuring en verlaag je het risico op te hoge maandlasten.

Bekijk hier een voorbeeld berekening van de kosten wanneer je 10.000 leent op basis van 1,3% rente 

Maanden

Openstaand bedrag

Rente

Maand 1

€9166

€9166 * 0.013 = €122

Maand 2

€8333

€8333 * 0.013 = €111

Maand 3

€7500

€7500 * 0.013 = €100

Maand 4

€6666

€6666 * 0.013 = €89

Maand 5

€5833

€5833 * 0.013 = €78

Maand 6

€5000

€5000 * 0.013 = €66

Maand 7

€4166

€4166 * 0.013 = €55

Maand 8

€3333

€3333 * 0.013 = €44

Maand 9

€2500

€2500 * 0.013 = €33

Maand 10

€1666

€1666 * 0.013 = €22

Maand 11

€833

€833 * 0.013 = €11

Maand 12

€0

€0 * 0.013 = €0

Totaal

€10.000

€732


Zakelijk flitskrediet zonder BKR

Het grootste voordeel van zakelijk flitskrediet is dat kredietverstrekkers geen BKR-toetsing uitvoeren. Dit is bij banken al niet het geval, want daar is de kans om een zakelijk krediet te ontvangen met een negatieve BKR zeer klein.

Dat zakelijke flitslening zonder BKR-toetsing wordt toegekend is met name prettig voor kleine ondernemers. Kleine ondernemers moeten immers met minder middelen financieel gezond blijven - en dat is in de ogen van de bank vaak niet voldoende.

Flitskrediet is voor dit soort ondernemers een zegen, maar ook een vloek. Hoe je het wendt of keert, flitskrediet komt met een prijskaartje. Het is een veelvoorkomende fout om te hoog in te zetten met een zakelijke lening, waardoor je maandlasten te hoog uitschieten.

Toch is het wel degelijk mogelijk om verstandig de vruchten te plukken van zakelijk flitskrediet zonder BKR. Vanwege de snelle levertijd kan een flitslening zonder BKR namelijk net financiële verlichting geven op een moment dat het nodig is. 


Flitskrediet met spoed nodig?

Nu is het zo dat er meerdere partijen zijn die flitskrediet aanbieden. Elke partij staat net weer even anders in de wedstrijd, waardoor de rentepercentages en voorwaarden kleine verschillen vertonen. 

In de regel is het idee echter hetzelfde: je ontvangt een zak geld en betaalt dat inclusief een deel rente terug aan de kredietverstrekker. Toch kan je geld in je zak houden door de juiste kredietverstrekker te kiezen.

We hebben de beste partijen verzameld die flitskrediet met spoed aanbieden. Bij deze partijen kan je als nieuwkomer binnen een week jouw krediet op je rekening hebben staan. Als je een bekende klant bent, is dit vaak nog een stuk sneller.

Voor het aanvragen van een flitslening met spoed heb je in ieder geval een kvk-registratie, de omzet van de afgelopen drie maanden en een motivatie van de besteding van het flitskrediet nodig. Als je dat op orde hebt, is het flitskrediet binnen handbereik.

En dat was alweer het einde van dit artikel! Al met al kan een flitslening een uitkomst bieden voor ondernemers die met spoed een zakelijk krediet nodig hebben. En door op verstandige wijze om te gaan met de voorwaarden kan het wellicht interessant zijn voor jouw onderneming.

Top 5 Beste Zakelijke Leningen

1. Bridgefund

Swishfund zakelijk krediet

3.Swishfund

Kredietvooruit logo

4.Kredietvooruit

  • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>