• Home
 • /
 • Zakelijke lening
 • /
 • Zakelijke lening van YouLend? In deze review delen wij onze ervaring [2024 update]

Overweeg je YouLend als kredietverstrekker voor jouw zakelijk lening? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! In deze YouLend review bespreken alle handige informatie over een lening bij deze partij. Zo weet je zeker of YouLend de geschikte aanbieder is voor jouw zakelijke lening!


YouLend Review in het kort

Belangrijkste informatie YouLend

Minimale Leenbedrag

€ 1.000

Maximale leenbedrag

€ 1.000.000

Beschikbare looptijden

1 maand tot 18 maanden

Rente bij YouLend

Vast rentepercentage tussen de 3 % - 25% per jaar 9afhankelijk van jouw risicoprofiel)

Jaarcijfers nodig

Alleen bij financieringen boven de 100.000 euro

Ook zakelijk krediet mogelijk?

Ja

Boetevrij aflossen mogelijk?

Nee, aflossen per kaartbetaling

BKR Check?

Nee

Naam bedrijf: YouLend Limited
Adres: 90 High Holborn, 5th Floor, London, England, WC1V 6LJ
Telefoonnummer Nederland: +31 8520 80525
Mailadres: info@youlend.com

Voordelen en Nadelen

Omdat er meerdere partijen zijn die de mogelijkheid bieden tot een zakelijke lening, kan het soms moeilijk zijn te zien waarmee een partij zichzelf onderscheidt van de andere opties. Daarom hebben we onderstaand de voordelen en nadelen van YouLend overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!

Wat we goed vonden aan YouLend

 • Ook voor bedrijven die moeilijk een lening krijgen bij de bank;
 • Geen vereiste jaarrekening voor leningen onder de €100.000;
 • Flexibele terugbetaling op basis van percentage van omzet;
 • Geen verborgen kosten;
 • Meer dan 83% van de klanten vraagt na afloop een nieuwe lening aan

Wat we minder vonden aan YouLend

 • Hoofdkantoor in UK, (nog) geen Nederlandstalige website
 • Leningskosten tussen de 3% en 25% van totaal geleend bedrag

Hoe werkt een lening of krediet aanvragen bij YouLend?

Een lening aanvragen bij YouLend werkt volgens een aantal stappen. Onderstaand zetten we ze overzichtelijk voor je op een rijtje! Voor we de stappen voor je uitwerken is het goed om aan te geven aan welke eisen je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een financiering.

 • Je hebt een minimale omzet van €1.000 (ideaal voor starters en eenmanszaken)
 • Je bedrijf bestaat minimaal 3 maanden
 • Het grootste gedeelte van inkomende betalingen zijn met pinpas of via online sales

Als je aan de bovenste 3 eisen voldoet kom je in aanmerking voor een financiering van YouLend.

Stap 1 - Verzamel de vereiste documenten

Voor een het aanvragen van een zakelijke rekening bij YouLend, dien je een aantal vereiste documenten mee te sturen. Zorg er dus voor dat je deze klaar hebt liggen!

Vereiste documenten voor een zakelijke lening bij YouLend:

 • Drie maanden bankafschriften met een omzet van €1.000 of meer;
 • Persoonlijke garantie;
 • Persoonsgegevens eigenaren (o.a. contactgegevens, paspoort/ID en adres);
 • Een jaarrekening voor aanvragen hoger dan €100.000.

Stap 2 - Aanvraag indienen

Zodra je alle vereiste documenten klaar hebt liggen, kan je starten met het aanvragen van een zakelijke lening bij YouLend. De aanvraag verloopt via de online YouLend Portal. Hier vul je jouw kredietvraag in en upload je de ondersteunende documentatie.

website screenshot

Stap 3 - Beoordeling (Underwriting review)

Na het indienen van jouw aanvraag zal het YouLend team jouw aanvraag beoordelen. Hierin zullen ze kijken of jouw bedrijf voldoet aan de criteria voor een zakelijke lening bij YouLend. De beoordeling vindt plaats binnen 24 uur na ontvangst van de aanvraag.

Stap 4 - Antwoord + Contract

Zodra YouLend hun controles heeft uitgevoerd en jouw aanvraag accepteren, zal je een goedkeuring en contract ontvangen. Deze dient vervolgens via DocuSign ondertekend te worden.

Stap 5 - Wijzigen rekeningnummer

Wanneer het contract ondertekend is, dient de klant zijn betalingsstroom te wijzigen naar de Banking Circle Virtuele IBAN van Youlend. Via deze weg zal van elke kaartbetaling die je ontvangt, een afgesproken percentage (bijvoorbeeld 10%) terugbetaald worden aan YouLend. 

De rest van het bedrag (de overige 90%) zal op jouw eigen zakelijke bankrekening gestort worden.

Stap 6 - Financiering

Binnen 24-48 uur na een goedgekeurde aanvraag zal YouLend het geleende bedrag beschikbaar stellen voor financiering.

Hopelijk hebben we alles duidelijk uitgelegd. In het geval he toch nog vragen heeft is is de kans groot dat je deze verderop op de pagina nog beantwoordt ziet krijgen. Of misschien staat jouw vraag hier tussen:

Hoe lang duurt het voordat mijn zakelijke lening aanvraag in behandeling wordt genomen bij YouLend?

YouLend neemt aanvragen voor een zakelijke lening binnen 24 uur na ontvangst in behandeling.

Wanneer ontvang je jouw geld na goedkeuring?

Binnen 24-48 uur na goedkeuring van jouw aanvraag zal YouLend het geleende bedrag beschikbaar stellen voor financiering.

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij YouLend?

YouLend stelt als minimum criteria een maandelijkse omzet van €1.500 of meer. Deze cijfers dienen door minimaal 3 maanden omzet aangetoond kunnen worden. Op jaarbasis geldt een minimale jaaromzet van €18.000.


Hoe zit het met de rente en kosten bij YouLend?

De kosten bij YouLend bestaan uit twee onderdelen, namelijk: de dagelijkse terugbetaling en de leningskosten. Onderstaand lichten we de kosten van YouLend uitgebreid aan je toe!

Dagelijkse terugbetaling

Tijdens het opstellen van je contract zal een vast percentage voor dagelijkse terugbetaling afgesproken worden. Dit percentage kan variëren tussen de 1% en 20%. Van elke kaartbetaling die je ontvangt zal dit vaste percentage automatisch afgetrokken worden als terugbetaling van jouw lening bij YouLend. 

Leningskosten

Naast het afbetalen van jouw lening, betaal je ook een vast bedrag voor het ontvangen van een lening bij YouLend. Dit bedrag bedraagt tussen de 3% en 25% rente van het totaal gefinancierde bedrag. Hoe hoog dit percentage daadwerkelijk uitvalt is afhankelijk van het risico van jouw bedrijfsprofiel.

YouLend rente 

We hebben een voorbeeld geplaatst van de rente van een bedrijfslening bij YouLend op basis van een zakelijke lening met de volgende kenmerken:

 • Leenbedrag van 10.000 euro
 • YouLend Rente van 10% per jaar
 • 12 maanden looptijd
 • Rekenvoorbeeld Youlend zakelijke lening kosten

Leenbedrag

Rente per jaar

Rente kosten

€10.000

10%

€ 1.000


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

Een zakelijke lening wordt in de meeste gevallen aangevraagd voor een eenmalige, grote uitgave. Onderstaand lichten we enkele doeleinden aan je toe waarvoor het aanvragen van een zakelijke lening verstandig is!

leen doelen

Marketing

Wil je een groter deel van jouw doelgroep bereiken? Marketing is een belangrijk element wanneer het gaat om het bereiken van je doelgroep en het laten groeien van je omzet. Een marketingcampagne opzetten kost echter geld. Hiervoor kan je een zakelijke lening aanvragen.

Verbouwing

Is jouw pand toe aan een verbouwing maar heb je hier niet genoeg financiële middelen voor? Dan kan je een zakelijke lening afsluiten! Een fijne werkomgeving zorgt ervoor dat medewerkers zich prettig voelen en beter kunnen presteren.

Een verbouwing is daarmee te zien als een investering in de toekomst. Een prettige werkruimte zal zichzelf terug betalen.

Bestelbus

Ben je op zoek naar een zakelijke auto maar beschik je op het moment niet over de financiële middelen om er een aan te schaffen? Dan kan een zakelijke lening je helpen! Dit stelt je in staat de bestelbus maandelijks langzaam af te betalen. Met een zakelijke lening hoef je het bedrag dus niet in een keer op te hoesten.

Let op: Houd er wel rekening mee dat je rentekosten over het geleende bedrag betaalt!

Voorraad

Voorraad inkopen tegen gunstige inkoopprijzen? Dit is vaak het geval wanneer je voorraad in grotere aantallen inkoopt. Je betaalt dan minder per product. Een zakelijke lening kan je helpen een grote order te financieren. Dit levert uiteindelijk meer winst per product op.


Hoe betrouwbaar is YouLend? Wat zijn de ervaringen van anderen?

Voordat je een zakelijke lening afsluit bij een kredietverstrekker, is het prettig om te weten of je met een betrouwbare partij te maken hebt. Bij YouLend is dit zeker het geval. Deze partij heeft al meer dan 40.000 bedrijven succesvol gefinancierd en ontving in 2021 een Award voor Credit Strategy: Best Fintech Lender.

De Youlend ervaringen van consumenten zijn ook zeer positief. Deze zijn te lezen op verschillende reviewplatformen. Zo scoort YouLend op Trustpilot met 4,8/5 sterren. Op Google Reviews wordt de partij beoordeeld met 4,3/5 sterren. Op basis van deze reviews kunnen we stellen dat YouLend een betrouwbare partij is voor het afsluiten van je zakelijke lening!


Onze Youlend conclusie

 • Meest Geschikt voor: ZZP'ers en horeca leningen
 • Leen bedrag: €1.000 - €1.000.000
 • Looptijd: 1-18 maanden
 • BKR toetsing: Nee
 • Jaarcijfers nodig: Nee

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Youlend is een erg fijne partij voor het openen van een zakelijke lening. Allereerst is uit deze YouLend Review gebleken dat je pas voor leningen boven de €100.000 een jaarrekening hoeft te laten zien. Voor leningen onder dit bedrag hoef je enkel drie maanden bankafschriften in te dienen. 

Dit scheelt veel moeite voor degene die een lager bedrag zouden willen lenen! Daarnaast is het super dat je bij YouLend flexibel aflost op basis van een vast percentage van je omzet. Zo los je dagelijks jouw extra verkregen kapitaal af zonder dat je er echt last van hebt. Ook is YouLend erg transparant over hun kosten, die best fors kunnen zijn. Dit zien we ook bij andere fintech partijen. Al met al blijkt YouLend een fijne kredietverstrekker waarbij je snel en eenvoudig over extra kapitaal beschikt!

Wil je zelf een lening aanvragen bij YouLend? Klik dan op de knop hierboven om direct doorgestuurd te worden naar de officiële website.


De 3 meest gekozen kredietverstrekkers van dit moment

Je zult zien dat een zakelijke lening aanvragen niet altijd gemakkelijk is. Niet iedere partij zal jouw aanvraag goedkeuren. Daarnaast kunnen de kosten per aanbieder fors verschillen. Het is dan ook altijd verstandig om meerdere aanvragen te doen, zodat je kans op succes toeneemt en jij zo snel mogelijk weer bezig kan zijn met waar je goed in bent; ondernemen!

Leen bedrag:

€5.000 - €250.000

Rente

Vanaf 1.5%

Looptijd

3-24 maanden

Qeld logo

Leen bedrag:

€1.000 - €200.000

Rente

Vanaf 2.3%

Looptijd

6-18 maanden

Swishfund zakelijk krediet

Leen bedrag:

€3.000 - €1.000.000

Rente

Vanaf 1%

Looptijd

3-24 maanden

 • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Extra informatie over YouLend

YouLend Klantenservice

YouLend is te telefonisch te bereiken op +31 8520 80525. Je belt dan naar het UK kantoor waar een Nederlands team klaar staat om je vragen te beantwoorden!


AFM

YouLend is niet aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten. Aansluiting bij deze partij is namelijk niet nodig wanneer een bedrijf enkel zakelijke kredieten verschaft.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>