Heb je een kleine zakelijke lening nodig? Dan kan Yeaz een uitkomst bieden. Yeaz biedt verschillende flexibele leningen tussen de €1.000 en €50.000 aan. In deze Yeaz review delen wij onze ervaringen met de partij en ontdek je of Yeaz een geschikte aanbieder voor jouw zakelijke lening is!


Yeaz Review in het kort

Belangrijkste informatie Yeaz!

Minimale Leenbedrag

€ 1.000

Maximale leenbedrag

€ 50.000

Beschikbare looptijden

Vanaf 1 maand

Rente bij Yeaz!

1.5% - 2.38%

Jaarcijfers nodig

Nee

Ook zakelijk krediet mogelijk?

Nee

Boetevrij aflossen mogelijk?

Ja, je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je aflost.

BKR Check?

Nee

Voordelen en Nadelen

Er zijn verschillende partijen waarbij je een zakelijke leningen aan kan vragen. Elke partij kent zijn voor- en nadelen. Onderstaand hebben we de voordelen en nadelen van een krediet bij Yeaz! voor je op een rijtje gezet!

Wat we goed vonden aan Yeaz!

 • Snelle kredietaanvraag
 • Weinig documentatie vereist bij aanvraag
 • Ook kortlopende leningen mogelijk
 • Al vanaf €1.000 euro lenen
 • Mogelijkheid tot boetevrij aflossen

Wat we minder vonden aan Yeaz!

 • Relatief hoge rente tot maximaal 2,38% per maand bij hoog risico
 • Maximaal €50.000 euro lenen
 • Als ZZP'er of eenmanszaak is het maximale leenbedrag € 25.000,-

Hoe werkt een lening of krediet aanvragen bij Yeaz?

Niet iedereen kan een lening aanvragen bij Yeaz. Hiervoor dien je aan een aantal eisen te voldoen. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje:

 • Je bent een eenmanszaak of BV;
 • Bestaande uit één eigenaar;
 • Je bestaat minimaal 1 jaar;
 • Je beschikt over een privé-rekening bij een van de Nederlandse banken: ABN AMRO, BUNQ, ASN, ING, Rabobank, Regiobank, SNS of Triodos.

Voldoet jouw bedrijf aan alle bovenstaande eisen? Dan kom je in aanmerking voor kredieten bij Yeaz! Een lening of krediet krijgen bij Yeaz werkt super eenvoudig.

Een aanvraag dien je online in via hun website. Je hebt hiervoor geen ingewikkelde documenten nodig, enkel jouw KvK-nummer en banktransacties.

Onderstaand zetten we de stappen van het aanvragen van een bedrijfskrediet bij Yeaz voor je op een rijtje!

1. Ga naar de website en klik rechtsboven op de knop 'vraag uw lening aan'

Je vindt de knop rechts bovenaan de website. Het is een blauwe knop die je niet kunt missen! Klik op de knop hieronder om direct op de aanvraag pagina terecht te komen.

2. Vul de online aanvraag in, dit duurt ongeveer 5 minuten

Je dient nu een aantal stappen te doorlopen. Zo geef je bij de eerste stap aan of jouw onderneming een BV betreft of dat je een eenmanszaak hebt. Het is voor beide bedrijfsvormen mogelijk om een financiering aan te vragen maar als ZZP'er kun je maximaal 25.000 euro lenen.

stappenplan financiering

3. Je kredietwaardigheid wordt getoetst op basis van zakelijke en privé banktransacties

Jouw aanvraag komt direct terecht bij de juiste afdeling. De dames en heren op het kantoor van Yeaz! zullen hun vaste proces volgen om jouw kredietwaardigheid in kaart te brengen en jouw bedrijf een risico score te geven. Deze risico score heeft invloed op het rentebedrag wat je zal moeten betalen als je akkoord gaat met de zakelijke lening.

4. Binnen 15 minuten ontvang je een goedkeuring of weigering voor het zakelijk krediet;

Als ondernemer heb je geen tijd om wekenlang te wachten op goedkeuring of afkeuring. Dat is precies waarom je hebt besloten om te zakelijk te lenen zonder de bank. Gelukkig heb je bij Yeaz! al binnen een kwartier duidelijkheid. Zo makkelijk kan het zijn!

5. Goedgekeurd?

Als je aanvraag is goedgekeurd ontvang je een op maat gemaakte offerte voor jouw bedrijfslening. Hierin staat precies hoelang de looptijd is, hoeveel rente je betaald en wat de overige voorwaarden inhouden.

Zodra jij het contract ondertekent staat het geld uiterlijk de volgende werkdag op jouw rekening. Oftewel: bij Yeaz kun je prima terecht voor een snelle zakelijke lening zonder gedoe.

Hopelijk hebben we alles duidelijk uitgelegd. In het geval he toch nog vragen heeft is is de kans groot dat je deze verderop op de pagina nog beantwoordt ziet krijgen. Of misschien staat jouw vraag hier tussen:

Hoe lang duurt het voordat mijn zakelijke lening aanvraag in behandeling wordt genomen bij Yeaz?

Na het indienen van jouw aanvraag ontvang je binnen 15 minuten bericht van Yeaz. Hierin vermeldt de partij of jouw aanvraag goedgekeurd of geweigerd wordt.

Hoe snel ontvang je je geld bij goedkeuring?

Na goedkeuring van jouw aanvraag ontvang je de volgende werkdag het krediet op jouw bedrijfsrekening.

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij Yeaz?

Er gelden bij Yeaz geen eisen voor een minimale jaaromzet. Jouw aanvraag beoordelen ze op basis van andere indicatoren zoals jouw mt940 bestand.


Hoe zit het met de rente en kosten bij Yeaz?

Benieuwd naar de kosten van een lening bij Yeaz? Wij zochten het voor je uit! Zora je een lening afsluit bij Yeaz, betaal je geen afsluitkosten of overige kosten. Je betaalt enkel de maandelijkse rente over jouw leenbedrag. Je hebt dus geen maandelijkse aflossingsverplichting maar je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je wil aflossen. Dit houdt in dat je bij Yeaz boetevrij kan aflossen.

Yeaz rente 

We hebben een voorbeeld geplaatst van de kosten van een lening bij Yeaz! op basis van een zakelijke lening met de volgende kenmerken:

 • Leenbedrag van 10.000 euro
 • Yeaz Rente van 1,5% per maand
 • 12 maanden looptijd
 • Rekenvoorbeeld Yeaz zakelijke lening kosten

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 12 =

€833,33 per maand

Rentepercentage = 1%

Maand 1

€9166

€9166 * 0.015 = €137,5

Maand 2

€8333

€8333 * 0.015 = €125

Maand 3

€7500

€7500 * 0.015 = €112,5

Maand 4

€6666

€6666 * 0.015 = €100

Maand 5

€5833

€5833 * 0.015 = €87,5

Maand 6

€5000

€5000 * 0.015 = €75,00

Maand 7

€4166

€4166 * 0.015 = €62,5

Maand 8

€3333

€3333 * 0.015 = €50

Maand 9

€2500

€2500 * 0.015 = €37,50

Maand 10

€1666

€1666 * 0.015 = €25

Maand 11

€833

€833 * 0.015 = €12,5

Maand 12

€0

€0 * 0.015 = €0

Totaal

€10.000

€825


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

Een zakelijk krediet kan je voor verschillende doeleinden aanvragen. Bijvoorbeeld om een nieuwe bedrijfsauto te financieren, extra voorraad in te kopen, een marketingcampagne op te zetten of om nieuwe inventaris te betalen.

Een zakelijke lening wordt voornamelijk aangevraagd voor eenmalige, grote uitgaven. Onderstaand lichten we toe voor welke doeleinden je een zakelijk krediet kan aanvragen!

leendoelen yeaz

Bedrijfswagen

Heb je een zakelijke auto nodig maar op het moment geen geld om er een aan te schaffen? Dan kan een zakelijk krediet helpen! Je lost de auto dan maandelijks af in de vorm van een lening.

Je hoeft het bedrag voor een nieuwe bedrijfswagen dan dus niet in een keer op te hoesten. Houd er wel rekening mee dat je rentekosten over het geleende bedrag betaalt!

Extra voorraad inkopen

Wanneer je voorraad in grotere aantallen inkoopt, worden de inkoopprijzen vaak gunstiger. Om deze reden kan het voordelig uitpakken om eens in de tijd met behulp van een lening een grote order te plaatsen. Zo betaal je minder per product! Vaak spreken we in dit geval van een voorraadfinanciering.

Marketing

Marketing is een belangrijk element wanneer het gaat om het bereiken van je doelgroep en het laten groeien van je omzet. Hoewel marketing je uiteindelijk geld oplevert, dien je er eerst in te investeren. Een marketingcampagne opzetten kost namelijk geld. Hier kan je een krediet voor aanvragen.

Inventaris

Vrijwel ieder bedrijf heeft wel eens nieuwe inventaris of andere bedrijfsmiddelen nodig. Denk aan bureaus, stoelen of computers. Soms kunnen deze zelf gefinancierd worden maar als het om forse bedragen gaat kan er ook gebruik gemaakt worden van een lening.


Hoe betrouwbaar is Yeaz? Wat zijn de ervaringen van anderen?

Om te bepalen of Yeaz betrouwbaar is kijken we naar zowel ons oordeel als dat van bestaande klanten. Uit onze review en Yeaz ervaringen blijkt deze partij een betrouwbare aanbieder te zijn van zakelijk krediet. Yeaz is opgezet door SVEA, een grote Europese aanbieder van leningen.

Middels Yeaz willen zij óók in Nederland de zakelijke kredietmarkt betreden. Daarnaast rankt Yeaz met 4,3/5 sterren op Google Reviews, een pagina waar klanten hun eerlijke ervaring met een partij kunnen delen.


Onze Yeaz conclusie

logo yeaz
 • Meest Geschikt voor: Kleine microkredieten
 • Leen bedrag: €1.000 - €50.000
 • Looptijd: 1-36 maanden
 • BKR toetsing: Nee
 • Jaarcijfers nodig: Nee

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Na onze Yeaz review zijn we positief te spreken over Yeaz als kredietverstrekker. De partij is aangesloten bij een grote, betrouwbare kredietverstrekker; SVEA. Dit zorgt voor veel vertrouwen onder de gebruikers. Het aanbod van Yeaz bestaat uit verschillende kleine zakelijke leningen. Deze kan je aflossingsvrij lenen en boetevrij terugbetalen. Daarnaast is de aanvraag snel en eenvoudig.

Yeaz is echter niet voor iedereen geschikt. Momenteel komen alleen BV's en ZZP'ers in aanmerking voor zakelijk krediet bij Yeaz wanneer zij kiezen voor een looptijd van maximaal 36 maanden, oftewel 3 jaar. Ook dien je rekening te houden met een relatief hoog percentage rente, je betaalt vanaf 1,5 procent rente per maand.

Weten of een lening bij Yeaz voor jou de beste keuze is? Klik dan op de knop hierboven om direct doorgestuurd te worden naar de officiële website.


De 3 meest gekozen kredietverstrekkers van dit moment

Je zult zien dat een zakelijke lening aanvragen niet altijd gemakkelijk is. Niet iedere partij zal jouw aanvraag goedkeuren. Daarnaast kunnen de kosten per aanbieder fors verschillen. Het is dan ook altijd verstandig om meerdere aanvragen te doen, zodat je kans op succes toeneemt en jij zo snel mogelijk weer bezig kan zijn met waar je goed in bent; ondernemen!

Leen bedrag:

€5.000 - €250.000

Rente

Vanaf 1.5%

Looptijd

3-24 maanden

Qeld logo

Leen bedrag:

€1.000 - €200.000

Rente

Vanaf 2.3%

Looptijd

6-18 maanden

Swishfund zakelijk krediet

Leen bedrag:

€3.000 - €1.000.000

Rente

Vanaf 1%

Looptijd

3-24 maanden

 • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Extra informatie over Yeaz

Yeaz Klantenservice

De klantenservice van Yeaz is op werkdagen bereikbaar via telefoon (+310 850 640 113) of Whatsapp (+316 18 92 54 45). Daarnaast kan je hen altijd mailen op klantenservice[at]yeaz.com.


AFM

Yeah is niet aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit omdat Yeaz enkel leent aan b2b en niet aan consumenten. Een aansluiting bij de AFM is dan niet nodig. Dat is ook de reden dat jouw eventuele zakelijke krediet of lening niet tot een BKR registratie leidt.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>