• Home
 • /
 • Crypto
 • /
 • Worldcoin crypto verwachting: Alles over de WLD coin! [2023-2030]

Wat is de Worldcoin (WLD) koers verwachting van de komende jaren? Deze gloednieuwe coin betrad in juli 2023 de cryptomarkt met een wel heel bijzonder concept.

Via Worldcoin kan je namelijk jouw ogen laten scannen in ruil voor WLD. Ja, je leest het goed. Sam Altman, de man achter ChatGPT en sinds kort dus ook Worldcoin, beloont iedereen die zijn of haar ogen laat scannen met crypto.

Dit soort praktijken hoor je maar zelden. Toch is Worldcoin te verhandelen als crypto. Maar wat zijn de Worldcoin verwachtingen?

Wij namen Worldcoin onder de loep en onderzochten alles wat jij moet weten over de Worldcoin koers verwachtingen 2023-2030!

Worldcoin in het nieuws

 • Op 24 juli 2023 betreedt Worldcoin de cryptomarkt.
 • Op 27 juli 2023 staan honderden jongeren in de rij om hun ogen te laten scannen in ruil voor Worldcoin. 

Worldcoin (WLD) verwachting 2023 – 2030

Wat is de Worldcoin (WDC) verwachting 2023-2030? Deze uitzonderlijke coin komt nog maar net kijken op de cryptomarkt, maar heeft al voor genoeg oproer gezorgd.

Oprichter Sam Altman, bekend van ChatGPT, schudde de markt flink op door mensen uit te laten betalen nadat zij een scan van hun ogen liet maken. Dat alles met als doel om te 'bewijzen' dat zij mens zijn - en geen AI.

En de Worldcoin verwachting dan? Het is sinds juli 2023 immers een coin die te verhandelen valt. 

De nieuwigheid van deze coin en de bekendheid van ChatGPT vormt een groot voordeel voor Worldcoin, want de verwachtingen zijn lovend.

Zo wordt er verwacht dat er op korte termijn een prijs wordt genoteerd tussen de €6,69 en €8,21 in 2025.

Op langere termijn wordt een prijs verwacht zo tussen de €22,17 en €23,84 in 2030.

Ontdek hieronder de Worldcoin verwachting 2023-2030 en de WLD prijs, op basis van de analyses van DigitalCoinPrice.com!  

Jaar

Minimumprijs

Maximumprijs

2023

€2,03

€4,99

2024

€4,89

€5,81

2025

€6,69

€8,21

2026

€8,75

€10,39

2027

€8,75

€10,39

2028

€10,80

€12,37

2029

€15,35

€16,90

2030

€22,17

€23,84

Oke, er is wellicht een korreltje zout nodig om deze prijsverwachtingen van Worldcoin volledig te duiden. De coin is immers nog maar een paar dagen te verhandelen op de markt.

Tegelijkertijd zijn het vaak dit soort coins - coins die al een flinke community hebben opgebouwd - die op de lange termijn succesvol blijken. Kijk maar naar Ripple of Ethereum.

Worldcoin is een poging van Sam Altman en Alex Blania om 'echte' mensen de ruimte te geven om te handelen in crypto, en dus cryptobots volledig te elimineren. 

Maar, laten we ook maar meteen eerlijk zijn, het hele verhaal klinkt nog een beetje vaag. We hebben een aantal zaken die invloed kunnen uitoefenen op de WLD koers voor je op een rijtje gezet:

Factoren die invloed hebben op de WLD Worldcoin Koers 

 • Worldcoin en hun manier om te verifiëren of je wel of geen mens hebt (via het scannen van je ogen), wordt niet overal gedoogd.
 • WLD is momenteel een hype, en daarmee gevoelig voor een opgeblazen koers in de komende jaren. 
 • Worldcoin zal duidelijkheid moeten scheppen of wat nu product nu eigenlijk is, om zo hun concurrentiepositie veilig te stellen.
 • De cryptomarkt reageert altijd direct op de belangrijkste gebeurtenissen op de cryptomarkt, waardoor de koers volatiel is en blijft.

Wat is Worldcoin (WLD)?

Wat is Worldcoin nu precies? We hebben al een aantal keren de naam Sam Altman en ChatGPT laten vallen, maar laten we hier eens even kijken of we nog wat meer informatie kunnen vinden over het mysterieuze Worldcoin.

Worldcoin is een project dat in 2020 werd opgestart door Sam Altman en Alex Blania. Laten we maar meteen van wal steken met alles wat wij hebben kunnen vinden!

 • Worldcoin is het bedrijf van Sam Altman en Alexblania.
 • World App is een app die is ontwikkeld, waarbij gebruikers (lees: alleen 'echte mensen') kunnen handelen in crypto zonder bots en AI-toepassingen.
 •  WLD is de token die je kunt verhandelen op de cryptomarkt en heeft als doel om alle internationale betalingsmiddelen, zoals crypto en traditionele valuta, met elkaar te laten samenwerken. Er worden maximaal 10 miljard WLD gemined.
 •  World ID is het identificeren van jouw 'menselijkheid' door je ogen te laten scannen, en is momenteel het meest in opspraak.

Oke, ergens krijgen we een beetje het idee dat Worldcoin een bedrijf is dat zo in een James Bond-film had kunnen bestaan. Ogen scannen? Alles laten samenwerken? Daar zit een luchtje aan. 

Dat luchtje is ook helemaal niet zo vreemd, want Worldcoin blijft nog steeds een beetje vaag over hoe ze dan al die verschillende betalingsmiddelen met elkaar laten samenwerken.

Zo zeggen Altman en Blania zelf dat Worldcoin "could lead [...] to become the widest distributed digital asset", maar ook dat "the journey will be challenging and the outcome is uncertain."

Zijn ze dan echt alleen maar vaag? Nee hoor. Ze noemen ook wat zaken die wel praktisch en te begrijpen zijn, zoals:

 • Met Worldcoin wordt het houden en wereldwijd verplaatsen van alle digitale valuta mogelijk gemaakt.
 • Met Worldcoin worden bots en AI-gegenereerde toepassingen in het betalingsverkeer (denk aan reclames) geëlimineerd.
 • Met Worldcoin kunnen digitale valuta samenwerken in plaats van elkaar in de weg zitten.
 • Met Worldcoin wordt fraude tegengewerkt, omdat alles transparant verloopt, zonder bonussen en verborgen kosten

Worldcoin (WLD) crypto koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Worldcoin koers? SInds kort is ook Worldcoin te verhandelen op Nederlandse cryptobrokers.

Ontdek hieronder dus de Worldcoin WLD koers van dit moment!


Worldcoin (WLD) coin koershistorie

Hoe zit het met de Worldcoin koers van de afgelopen tijd? Ook bij nieuwkomers als Worldcoin - die nog maar sinds 24 juli 2023 te verhandelen is - is het interessant om te kijken hoe de koers zich heeft ontwikkeld.

Op 24 juli kon je voor zo'n €1,80 een WLD kopen. Dit is een relatief hoge prijs in vergelijking met andere crypto.

Zo zijn er meer dan genoeg coins die binnenkomen met een prijskaartje van €0,0008 of nog veel minder.

Dat zegt iets over Worldcoin. Het betekent namelijk dat deze coin een flinke community achter zich heeft zitten, maar ook dat er al investeerders klaar stonden om te investeren in Worldcoin in juli 2023.

Na de binnenkomst steeg de koers even explosief naar €3,31 per WLD, maar daarna stagneerde de groei.

Het is opvallend dat de koers daarna een langere periode stabiel schommelde rond de €2,20. 

De Worldcoin WLD koers is nog vers van de pers, maar het is opvallend dat de koers zo hoog voor een nieuwe coin. Absoluut een coin die we dus in de gaten moeten houden!

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁


Is 2023 een goed moment om Worldcoin (WLD) te kopen?

Is 2023 een goed moment om Worldcoin WLD te kopen? Dat is een belangrijke vraag voor cryptoinvesteerders. 

Daarbij zijn er een aantal belangrijke dingen om te beseffen. Ten eerste de koers. WLD komt binnen met een relatief hoge prijs. Dat betekent dat WLD dus al aardig wat investeerders kent.

Het grote voordeel hiervan, is dat WLD relatief stabiel is. De opstartfase die de meeste coins doorlopen, slaat WLD eigenlijk een beetje over.

Ten tweede het concept. Worldcoin heeft een uitzonderlijk concept, waarbij het op papier klinkt als een fantastisch idee.

Wat nog mist, echter, is de praktische invulling hiervan. Oke, je wilt digitale valuta laten samenwerken, maar hoe dan?

Tegelijkertijd is het kennelijk zo dat er meer dan genoeg investeerders zijn die hun vertrouwen hebben uitgesproken over dit project - anders zou de koers er namelijk anders uitzien.

Voor WLD dreigt het gevaar dat het een bubbel wordt. Dit soort nieuwkomers doorlopen altijd een fase waarin het niet altijd even duidelijk is of het nu een altcoin, memecoin, of stablecoin is.

Voor WLD neigt het naar een stablecoin, maar alleen de toekomst zal uitwijzen of dit daadwerkelijk waar is. 

Al met al is WLD absoluut een interessante coin om te overwegen in 2023. Juist de mysterie rondom Worldcoin maakt het aantrekkelijk om WLD te kopen. 


Wat zeggen de experts over (WLD) Worldcoin?

Wat zeggen de experts eigenlijk over Worldcoin? In juli 2023 is er zo'n 1% van de maximale capaciteit van WLD in omloop - ongeveer 100 miljoen Zal dat gaan veranderen? 

In ieder geval zijn er al meer dan genoeg mensen die hun oogballen hebben laten scannen. Bekijk de tweet maar hieronder:

De experts zijn momenteel positief over Worldcoin. De toepassingen van deze coin zijn namelijk ontzettend interessant met veel potentie. 

De koers reflecteert dit positieve sentiment. Men is enthousiast, en investeert in Worldcoin. Dit resulteert in een relatief stabiele koers - iets wat niet vaak voorkomt in de wereld van 'nieuwe' coins.

Tegelijkertijd wordt gewezen op het feit dat het nog ietwat vaag blijft. Het is daarom nog maar de vraag of Worldcoin waarmaakt wat zij beloven.

Bovendien wordt er gewezen op de bijzonder manier van verifiëren. Je ogen laten scannen tegen betaling? Dat klinkt als geen zuivere koffie.

Al met al is Worldcoin een van de meest opzienbarende coins van dit moment, en is het ontzettend interessant om deze coin goed in de gaten te houden. 


Veelgestelde vragen

Kan Worldcoin (WLD) 1000 euro worden?

In potentie kan elke crypto coin €1000 waard worden, en WLD is een coin die vanwege de grote community en hype absoluut een kansmaker is om een dergelijke groei te doorlopen.

Heeft Worldcoin (WLD) nog toekomst?

Absoluut, want de toepassingen die WLD belooft, zouden ontzettend interessant kunnen zijn in de wereld van online betalingen.

Wat gaat Worldcoin doen in 2023?

Naar verwachting zal WLD in 2023 stijgen naar een bedrag van maximaal €5,99. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>

🎁 Cadeautje:  Bitvavo geeft onze lezers vandaag €10,- gratis Bitcoin, DOGE, XRP of een andere crypto!