De afgelopen jaren is het investeren in cryptocurrency steeds populairder geworden. Overal waar je komt hoor je tegenwoordig wel mensen praten over cryptocurrencies en bitcoins. Maar welke cryptocurrency gaat stijgen?

Dit is een vraag die veel investeerders zichzelf stellen. Niet zo gek overigens want als jij weet welke crypt gaat stijgen dan kun je je investeringen hier op aanpassen. 

Helaas kunnen we nooit met 100% zekerheid zeggen dat een cryptomunt gaat stijgen. Wel kunnen we kijken naar het nieuws rond bepaalde projecten en kunnen we de ontwikkelingen in de gaten houden.

Om je op weg te helpen hebben wij hieronder 5 cryptocoins op een rijtje gezet waar we veel van verwachten. De kans dat deze coins gaan stijgen is dus zeker aanwezig. Benieuwd welke coins dit zijn? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Van welke crypto wordt veel verwacht in 2023?

Eerder schreven we al een artikel waarin we onze meest veelbelovende cryptomunten op een rijtje hebben gezet. Echter verschilt dit lijstje een beetje met onderstaande lijst.

In de onderstaande lijst hebben we namelijk voornamelijk gekeken naar cryptomunten waar op korte termijn veel van wordt verwacht.

Of deze cryptomunten daadwerkelijk gaan stijgen blijft natuurlijk altijd de vraag echter zien de ontwikkelingen rond deze munten er wel positief uit.

Ook zijn dit allemaal projecten waar we oprecht vertrouwen in hebben en waar een goed team achter zit. Het team achter een bepaald project blijft voor ons altijd een belangrijke factor bij het uitkiezen van goede crypto coins. 

Kortom, hieronder gaan we antwoord geven op de vraag: "welke crypto gaat stijgen in 2023?"

1. Bitcoin


Hij ligt misschien een beetje voor de hand maar veel crypto experts zijn het erover eens: de Bitcoin gaat flink stijgen de aankomende tijd. Bitcoin is natuurlijk het aller bekendste crypto project en dankzij de gigantische achterban en betrouwbaarheid resulteert dit in verschillende samenwerkingen met grote bedrijven.

Deze samenwerkingen zorgen continu voor stijgingen in de Bitcoin koers. Bovendien is de Bitcoin al jarenlang de grootste cryptocurrency wereldwijd.

De Bitcoin is opgericht in 2008 en op het moment van schrijven staat de koers op zo'n 36.000 euro. Crypto experts voorspellen dat de Bitcoin binnen een aantal jaar naar 100.000 euro kan gaan. Of dit daadwerkelijk gebeurt weet je natuurlijk nooit maar dat er een gigantische potentie in de coin zit, dat staat vast!

Overigens merken we dat veel mensen het gevoel hebben dat ze te laat zijn met het investeren in Bitcoin. Dit is zeker niet waar, als je op een juist moment inkoopt (de dip) kun je nog steeds een fantastisch rendement behalen.

Via onderstaande grafiek kun je direct de actuele koers zien van de Bitcoin. Ook kun je direct Bitcoin kopen via Bitvavo. Bitvavo is onze favoriete crypto broker en hanteert by far de laagste handelskosten waardoor jij meer rendement maakt.

2. Cardano


We vervolgens onze lijst met Cardano ook wel afgekort tot ADA. Het grappige van deze cryptomunt is dat het project is opgericht door Charles Hoskinson, een van de oprichters van Ethereum.

Cardano heeft als doel om gebruikers transacties te kunnen verbeteren. Dit willen ze doen zonder dat hierbij een externe partij (een overheid of bank) tussen hoeft te zitten. Bovendien biedt Cardano een onzettend groot voordeel ten opzichte van andere crypto projecten: schaalbaarheid.

Het Cardano protocol draait namelijk twee lagen waardoor zowel de transacties goed uitgevoerd kunnen worden en de smart contracts goed bewaard kunnen worden. Schaalbaarheid is iets wat bij veel andere projecten ontbreekt en dit maakt Cardano dus zeker uniek.

De afgelopen maanden is Cardano ontzettend hard gestegen en de verwachting is dat dit nog wel even zo doorgaat. Er zitten verschillende mooie samenwerkingen aan te komen wat er dus voor zal gaan zorgen dat Cardano gaat stijgen.

3. Ethereum 


Uiteraard mag Ethereum niet ontbreken aan deze lijst. Net als de Bitcoin is Ethereum een ontzettend groot en bekend project. Wereldwijd zijn er duizenden misschien wel honderden Ethereum investeerders die al jaren trouw zweren aan dit project.

Ethereum werkt op blockchain en heeft een gedecentraliseerd systeem gecreëerd waarin alle transacties automatisch worden geverifieerd en geregistreerd. Waar Ethereum ooit bekend stond als kleine broertje van Bitcoin is dit project inmiddels dusdanig ontwikkeld dat het kwa toepassingen al verder is dan de Bitcoin.

Bovendien staan er voor aankomend jaar nog wat mooie samenwerkingen op de roadmap wat ongetwijfeld zal leiden tot een flinke koersstijging. Wij denken dan ook zeker dat Ethereum een cryptomunt is die gaat stijgen in 2023.

Voornamelijk omdat er steeds meer vertrouwen in dit project komt. Ook zie je steeds meer grote en bekende bedrijven aanschuiven in het project. Zo zijn Microsoft en Samsung onlangs de samenwerking aangegaan met ETH. Niet de minste namen natuurlijk.

4. Solano


Op nummer 4 van deze lijst hebben we Solano (SOL) gezet. Solano is een munt die je misschien (nog) niet kent. Echter is deze maand binnen een paar maanden enorm populair en bekend geworden binnen de wereld van cryptocurrency.

Geen enkele andere munt heeft de afgelopen tijd zo'n indrukwekkende groei laten zien als Solano. Het doel van Solano is om ontwerpers te ondersteunen en het voor hun mogelijk te maken om decentraliseerde applicaties (dApps) te ontwikkelen.

Het voordeel van de blockchain waar Solano op draait is dat deze slimme contracten en gedecentraliseerde toepassingen ondersteund.

Bovendien heeft deze cryptomunt een transactie snelheid van maar liefst 50k transacties per seconde: een ongelooflijk aantal.

Hieronder is de bizarre koersstijging van Solano te zien. Ook kun je Solano direct kopen met iDeal. 

5 VeChain (VET)


We sluiten deze lijst af met VeChain (VET). VeChain is een crypto die zeker kan gaan stijgen. Dit is een relatief nieuw project maar heeft binnen een korte periode al indrukwekkende groei laten zien.

De afgelopen tijd is het bestellen van online pakketjes populairder dan ooit. Nog nooit werd er zoveel online besteld. VeChain speelt hier op in door een oplossing te creëren om producten beter te kunnen volgen via Track & Trace.

Hiermee willen ze ervoor zorgen dat er minder namaak producten worden verzonden en dat de kans op fraude afneemt. VeChain zorgt er dus voor dat pakketjes vanaf het begin tot het einde getracked kunnen worden.

Stel dat jij een doos eieren uit China koopt dan kun je met het VeChain protocol precies zien hoe het verzendingsproces is verlopen. Zijn de eieren bijvoorbeeld in ruimtes geweest die warmer waren dan toegestaan?

De laatste maanden heeft VeChain verschillende indrukwekkende samenwerkingen gesloten met onder andere H&M en Renault. Wij denken dat dit project de aankomende tijd flink gaat stijgen.

Waar stijgende crypto kopen?

Nu je weet welke cryptomunten gaan stijgen is het tijd om deze cryptomunten daadwerkelijk te gaan kopen. Hiervoor dien je natuurlijk een goedkope en betrouwbare exchange uit te kiezen.

Wij handelen al jaren via Bitvavo en zijn hier zeer tevereden over. Bitvavo werkt namelijk zeer makkelijk en heeft in vergelijking met andere crypto brokers veruit de laagste handels kosten.

Bovendien kunnen wij onze lezers een mooie introductie aanbieding geven. Over de eerste 1000 euro betaal je namelijk geen handelskosten.

Hierdoor kun je een hoop extra rendement maken. Via onderstaande button kun je je direct gratis aanmelden.

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Hopelijk hebben we met dit artikel de vraag: "Welke cryptomunten gaan stijgen in 2023?". Goed om nog te vermelden is dat dit overigens geen financieel advies is. Doe altijd je eigen onderzoek en maak keuzes op basis van je eigen gevoel en onderzoek. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>