• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Welke crypto coin kopen? 5 Interessante projecten!

Een van de meest gestelde vragen die wekelijks in onze mail verschijnt is; Welke coin kopen?
We snappen dat, iedereen wil weten in welke crypto je het best kunt investeren anno 2022. Echter is er geen eenduidig antwoord hierop.

Om je toch zo goed mogelijk te helpen doen we in dit artikel een paar suggesties over welke coins je kunt kopen maar ook hoe je zelf kan bepalen of een coin veel potentie heeft. 

Lees snel verder om te zien hoe je erachter komt in welke coin je het best kunt investeren.

Belangrijke mededeling voor nieuwkomers
Ben jij nieuw in de wereld van crypto? Er zijn verschillende handelsplatformen in Nederland waar je crypto's kunt aanschaffen. Sommige hiervan rekenen exorbitant hoge transactiekosten door aan de klant. Aan jou dus.
Onafhankelijk onderzoekt toont aan dat Bitvavo het goedkoopste platform is voor het kopen of verkopen van coins. Onze lezers mogen we een speciale bonus aanbieden.

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

In welke crypto investeren? 4 belangrijke factoren 

Voordat je gaat bepalen welke coin je wil kopen is het goed om met een aantal belangrijke factoren rekening te houden. Dit zijn in onze ogen de meest belangrijke factoren:

- Propositie
- Aantal coins (in omloop)
- Ontwikkelingssnelheid
- Huidige en historische prijs

We behandelen elke factor hieronder zodat jij beter kunt bepalen in welke crypto je moet investeren.

Propositie

De propositie van een crypto coin draait om de toegevoegde waarde. Wat doet de coin en welk probleem lost het op. Veel cryptomunten gebruiken veel indrukwekkende woorden om revolutionair over te komen maar lossen geen echt probleem op. De kans dat het op grote schaal in de praktijk wordt toegepast is erg klein. Kijk dan ook kritisch of de coin een bestaand probleem weet op te lossen.

Aantal coins (in omloop)

Om te bepalen welke coin je moet kopen is het verstandig om ook te kijken naar het aantal coins in omloop. Kijk hierbij naar zowel het totale aanbod en het circulerende aanbod. Hier zit meestal een verschil in. Beide cijfers zijn belangrijk om de potentiële waarde en groeimogelijkheden in te kunnen schatten. 

Hieronder een voorbeeld:

Prijs crypto A - €0,50
Totaal aantal coins - 100 miljard
Totale waarde van de hele coin / project - 50 miljard euro

Dit is een munt met heel veel coins. Dit is een groot nadeel want als de munt met slechts €0,10 zou stijgen, zou het project 20 miljard meer waard zijn. Het is niet onmogelijk maar geen realistische gedachte.

Let op: bovenstaand voorbeeld is redelijk simplistisch en in de praktijk zijn er nog andere factoren waar je naar kunt kijken maar het aantal coins in omloop is wel degelijk een belangrijk iets om mee te nemen in je beslissing welke crypto coins je moet kopen.

Ontwikkelingssnelheid

Wanneer je zelf al wat onderzoek hebt gedaan zul je ongetwijfeld ontdekt hebben dat er honderden blockchain projecten zijn die heel mooi klinken, maar waar niks mee gebeurd. Er zit geen echt team achter of het zijn een stel amateurs die op hun zolderkamer een eigen project zonder inhoud zijn begonnen. 

Een goede manier om te kijken of je te maken hebt met een serieus project waar hard aan gewerkt wordt is de ontwikkelingen die de programmeurs voor elkaar krijgen. Van de meeste (betrouwbare) projecten kun je via Github in de gaten houden hoe het zit met de development van het project. Gebeurd er weinig of bijna niks? Dan adviseren wij je om weg te blijven bij die coin.

Huidige en historische prijs

Voordat je besluit welke coin je wil kopen is het goed om te weten waarom de huidige EN de historische prijs belangrijk is. Het geeft namelijk een goed inzicht in de groeipotentie op korte en lange termijn. Over het algemeen wil je niet investeren in een coin die kort geleden heel erg in waarde is gestegen. Houdt eerst nog even in de gaten of de prijs stabiliseert of zelfs terugzakt. Voorkom FOMO (Fear Of Missing Out). 

Aan de andere kant is de historische prijs ook goed om mee te nemen wanneer deze juist een stuk hoger is dan de huidige koers. Prijzen bewegen zich vaak in cyclussen en als een bepaalde cryptomunt al een aantal keer 5 euro is waard geweest maar deze nu op 3 euro staat, kan dit best aantrekkelijk zijn. 

Ook dit is een redelijke simplistisch voorbeeld maar als je beide 4 factoren meeneemt in je beslissing is de kans op een succesvolle investering al vele male groter.

Mudrex eindelijk toegankelijk in Nederland!


Met Mudrex investeer je in één klap in tientallen verschillende crypto's. Zie het als de S&P500 maar dan voor cryptocurrency.

Sluit je aan!

Welke coin kopen nu kopen? Top 5

We willen benadrukken dat dit geen investeringsadvies is maar hieronder geven we je een aantal opties voor coins die je kunt kopen. We hebben geprobeerd een selectie samen te stellen van crypto's met verschillende risico's. 

Coins met een lager risico maar ook minder extreme winstmarges en coins met een hoger risico maar ook veel hogere potentiële winstmarges.

Uiteraard hebben we de eerder genoemde factoren meegenomen in onze selectie.

1. Ethereum ($ETH)


Ethereum is, na Bitcoin, al jarenlang de een na grootste crypto coin op de markt. Het platform wordt al jarenlang doorontwikkeld en zolang de creyptocurrency markt blijft doorgroeien zal Ethereum en de bijbehorende valuta $ETH hiervan mee profiteren. In onze ogen 1 van de meest veilige opties die je zeker weten in je crypto portfolio wil hebben.

2. Polkadot ($DOT)


Polkadot is een andere interessante crypto om in te investeren. Het platform is snel gegroeid en in tegenstelling tot veel andere currency die snel groeien lijkt Polkadot wel degelijk een blijvertje. Net als bij Ethereum is Polkadot een welvarend blockchain waar andere crypto coins weer op kunnen bouwen. Het is dan ook een ecosysteem wat steeds groter wordt en de kans is dus groot dat de waarde mee stijgt met de ontwikkeling ervan.

3. ERGO ($ERG)


ERGO is het bijzonderste 'kindje' uit deze lijst. Het project timmert al jaren aan de weg zonder al te veel mee te doen met hype en holle uitspraken die enkel bedoelt zijn om de prijs op te drijven. Het project werkt nauw samen met gevestigde cryptocurrency Cardano.

Wekelijks stroomt het project vol met nieuwe Cardano investeerders die te horen krijgen over het project en hun geld overhevelen naar dit project. Ook als we kijken naar de totale waarde van deze munt dan zien we dat er nog heel veel groeipotentie zit.

4. Solano ($SOL)


Weet je nog echt niet welke coin te kopen? Lees je eens in in Solana. Een van de grootste uitdagingen in de wereld van cryptocurrency is schaalbaarheid. Werkt de blockchain ook nog wanneer miljoenen mensen wereldwijd er gebruik van maken?

Solana lijkt een van de eerste die dit probleem heeft opgelost en timmert dan ook hard aan de weg. Het schaalbaarheid probleem wordt opgelost door een geniale combinatie van 2 verschillende consensus algoritmes: Proof-of-History en Proof-of-Stake. Een andervoorbeeld is dat $SOL een voorbeeld is van een DeFi coin. DeFi staat voor decentralized finance en is volgens veelkenners en experts de toekomst van blockchain.

5. VeChain ($VET)


Onze laatste tip om te bepalen in welke crypto munt je moet investeren is VeChain. VeChain is een blockchain project wat transparantie brengt in de logistieke wereld. Zonder in te gaan op alle technische details is dit project interessant omdat het heel veel echte problemen oplost.

Zo kan iedere consument van elk (luxe) product zelf nagaan of hij of zij te maken heeft met namaak of met een origineel product. Ook zou geen enkel pakketje meer kwijt moeten raken hierdoor en wordt ook de voedselveiligheid gewaarborgd van voeding die lange tijd vervoerd moet worden en continue onder bepaalde temperaturen bewaart moeten worden. Het project werkt dan ook al samen met zeer veel grote bedrijven in de wereld, waaronder het bekende modemerk Louis Vuitton. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>