• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Wat zijn de beste betaalde banen van Nederland?

Je gaat natuurlijk in de eerste plaats voor een baan die je leuk lijkt. Tegelijkertijd wil je natuurlijk ook een goed geldbedrag per maand verdienen. Dan kun je namelijk aangenaam leven en tegelijkertijd stimuleert je dat om goed je best te doen. Maar wat zijn dan de best betaalde banen en waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel.

Accountant

Dit lijstje van best betaalde banen starten we met accountants. Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als accountant? Dan weet je ongetwijfeld dat je als accountant veel kunt verdienen. Beginnende accountants verdienen bijvoorbeeld iets meer dan €2.000 per maand, terwijl ervaren accountants met een titel soms €10.000 per maand verdienen.

Een onderneming moet de boekhouding goed bijhouden en daarom zijn ze vaak afhankelijk van een accountant. Een accountant heeft meer expertise dan een boekhouder en daarom schakelen vooral grotere bedrijven ze in.

Als accountant moet je een universitaire graad hebben. Wil je ook nog een titel behalen? Dan moet je daarna nog extra opleidingen volgen.

Advocaat

De meeste mensen zijn ongetwijfeld bewust van het feit dat advocaten hoge uurtarieven vragen. Dit klopt en als advocaat kun je dan ook een goed salaris verwachten. Gemiddeld verdien je als advocaat tussen de €5.000 en €8.000 per maand. Dit is wel afhankelijk van je ervaring en ook van het rechtsgebied.

Een fiscalist verdient gemiddeld meestal meer dan een strafrechtadvocaat. Ons rechtssysteem zit ingewikkeld in elkaar en bij geschillen zijn burgers dan ook afhankelijk van de kennis van een advocaat. Als advocaat moet je eerst een rechtenstudie op de universiteit voltooien. Daarna moet je nog een interne opleiding bij een advocatenkantoor volgen.

Piloot

Als piloot heb je een grote verantwoordelijkheid en daarom kun je flink wat verdienen. Het salaris is wel afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en van de vliegervaring. Een piloot met weinig ervaring verdient ongeveer €5.000 per maand. Werk je echter bij een grote luchtvaartmaatschappij en heb al je duizenden vlieguren gemaakt? Dan komt het salaris soms wel boven de €10.000 per maand uit.

Het is niet gemakkelijk om piloot te worden. Je moet namelijk door een zeer strenge selectie heen. Je ogen worden gecontroleerd en je moet ook op andere vlakken fysiek fit zijn. Kom je door de selectie? Dan kun je de piloteopleiding volgen. Meestal moet je de opleiding voor een groot deel zelf bekostigen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>