Naar mate de populariteit van crypto toeneemt, neemt ook het gebruik van crypto trading bots toe. Er wordt steeds vaker gesproken over crypto trading bots. Het is daarom de hoogste tijd dat wij hier uitleg over geven. In dit artikel vertel ik je wat crypto trading bots precies zijn en hoe ze werken. Lees snel verder!

Wat zijn crypto trading bots?

Een crypto trading bot is een software die jouw cryptocurrency automatisch koopt en verkoopt op basis van algoritmes, met als doel om een zo hoog mogelijk rendement voor jou te behalen. Omdat crypto trading bots niet slapen zoals wij gaan ze zelfs door met handelen wanneer jij slaapt. Heb jij dus geen tijd, zin of kennis om zelf te handelen in crypto? Dan is het gebruiken van bots ideaal voor jou!

ACTIE: Maak een account aan bij Coinmerce en ontvang GRATIS €10!

Hoe werken crypto trading bots?

Er zijn tientallen verschillende crypto trading bots op de markt. Allemaal hebben ze net wat andere kenmerken, ondersteuningen en functionaliteiten. Niet elke crypto bot ondersteunt bijvoorbeeld het crypto platform waar jij op handelt of is even gebruiksvriendelijk. 

Wat wel zeker is dat de basis van deze crypto trading bots hetzelfde is. Zoals hierboven besproken kopen en verkopen crypto trading bots op basis van algoritmes jouw cryptocurrency. Deze algoritmes herkennen markttrends en marktsignalen en op basis van deze trends en signalen handelen ze. Op deze manier werken dus crypto trading bots. 

Crypto trading bots van Coinmerce

Het bekende Nederlandse handelsplatform Coinmerce heeft drie crypto trading bots op het platform voor haar gebruikers. Deze drie bots zijn alle drie geïntrigeerd met elk een unieke gebalanceerde rendement-risico handelsstrategieën: defensief, neutraal en agressief.

Wanneer je kiest voor een agressieve handelsstrategie dan is de kans op een hoger rendement vele male hoger dan bij een defensieve handelsstrategie. Dit betekent echter ook dat het risico een stuk hoger ligt. Tegenover een hoog rendement staat dus ook een hoger risico. Een neutrale handelsstrategie is geschikt voor de mensen die geen keuze kunnen maken tussen defensief en agressief. Met een neutrale handelsstrategie kan je een gemiddeld rendement behalen tegenover een gemiddeld risico-niveau. 

De drie crypto trading bots van Coinmerce handelen voornamelijk in de meest populaire cryptocurrencies in de top 20 of zelfs top 50. De agressieve bot handelt ook in populaire DEFI coins buiten die top 50. Aan het handelen in coins buiten de top 50 hangt dus ook een groter risico.

Wil je zelf aan de gang gaan met de crypto trading bots van Coinmerce? Via deze link ontvang je 10 euro gratis om mee te testen! Heb je toch nog iets meer uitleg nodig over de crypto trading bots van Coinmerce? Bekijk dan de onderstaande video!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>