• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat zijn backlinks? Waarom zijn ze zo belangrijk?

Wat zijn backlinks en waarom zijn ze belangrijk? In dit artikel nemen je mee in de wereld van zoekmachineoptimalisatie en geven we antwoord op bovenstaande vragen.

Backlinks zijn namelijk essentieel voor SEO en in dit artikel vertellen we je precies waarom dit het geval is. 

Belangrijkste punten

 • Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website.
 • Ze zijn belangrijk voor SEO omdat zoekmachines ze zien als een signaal van relevantie en waarde.
 • Hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt, hoe hoger je website in de zoekresultaten zal verschijnen.

Wat zijn backlinks?

Backlinks kunnen worden gezien als aanbevelingen van andere websites naar de jouwe. Het is als het ware een stem van vertrouwen vanuit een andere bron.

Door het hebben van kwalitatieve backlinks, bouw je niet alleen je online autoriteit op, maar vergroot je ook de kans om meer organisch zoekverkeer naar je website te trekken.

Deze backlinks zijn belangrijk voor je zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat zoekmachines deze links als een signaal zien dat jouw website waardevol en relevant is. Hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt, hoe hoger je website in de zoekresultaten zal verschijnen.

Betekenis Backlink:

Een backlink is een link van een andere website die verwijst naar jouw website. Het is een belangrijk element in zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat het fungeert als een soort 'stem' van de ene site voor de andere.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Goed, nu je weet wat een backlink precies is, gaan we over naar het volgende onderdeel: waarom zijn backlinks nu zo belangrijk? 

 • Verbetering van autoriteit en relevantie

Een van de belangrijkste voordelen van backlinks is dat ze bijdragen aan de autoriteit en relevantie van je website. Wanneer andere websites links naar jouw website plaatsen, kan dit een signaal zijn voor zoekmachines dat jouw website waardevolle inhoud bevat.

Hoe meer kwalitatieve links je hebt, hoe hoger je autoriteit en relevantie in de ogen van de zoekmachines.

Naast de directe voordelen voor SEO kan het krijgen van backlinks ook indirecte voordelen opleveren. Wanneer bijvoorbeeld een populaire website naar jouw website linkt, kan dit leiden tot meer verkeer en exposure voor jouw website.

 • Meer verkeer en exposure

Backlinks kunnen niet alleen bijdragen aan je zoekmachineoptimalisatie maar ook aan het verkrijgen van meer verkeer en exposure. Wanneer een website naar jouw website linkt, kan dit leiden tot meer bezoekers die via die link jouw website bereiken.

Dit geldt vooral als de website die naar jouw website linkt veel bezoekers trekt. Deze bezoekers kunnen dan doorklikken naar jouw website en zo meer exposure voor jouw website genereren.

 • Kwalitatieve content stimuleren

Om kwalitatieve backlinks naar je website te krijgen, moet je kwalitatieve en relevante content op je website hebben. Dit kan leiden tot het verbeteren van de kwaliteit van je website en het stimuleren van het maken van nog betere content in de toekomst.

Kortom, het hebben van kwalitatieve backlinks naar je website kan bijdragen aan je zoekmachineoptimalisatie, meer verkeer en exposure genereren en het stimuleren van het maken van kwalitatieve content.

Hoe krijg je backlinks? 

Er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken om backlinks naar je website te genereren. We delen graag een aantal tips en tactieken:

 • Creëer waardevolle content: Het creëren van waardevolle content kan ervoor zorgen dat andere websites naar je website linken. Denk bijvoorbeeld aan informatieve blogposts, handleidingen of whitepapers.
 • Gastbloggen: Door te gastbloggen op andere relevante websites, kun je niet alleen je expertise delen, maar ook een backlink naar je eigen website verkrijgen.
 • Linkruil: Je kunt andere websites vragen om een linkruil, waarbij beide partijen een link plaatsen naar elkaars websites. Let er wel op dat je alleen links ruilt met relevante en kwalitatieve websites.
 • Sociale media: Door actief te zijn op sociale media en je content te delen, vergroot je de kans dat andere websites naar je website linken.
 • Backlinks kopen: Uiteraard kun je er ook voor kiezen om backlinks te kopen. Hier zijn verschillende sites voor in Nederland. 
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>