Elke werkdag schuiven er nieuwe gasten aan tafel bij Eva Jinek. Dat gasten een vergoeding ontvangen voor het bijwonen van een talkshow is al langere tijd bekend. Maar hoeveel verdienen zij dan precies? Wij zochten het voor je uit!


Wat is Jinek?

Jinek is de eigen talkshow van Eva Jinek bij RTL 4. Elke werkdag schuiven er nieuwe gasten aan tafel bij de presentatrice om de laatste actualiteiten te bespreken en bekritiseren. Onderwerpen uit de media, cultuur, sport en maatschappij worden behandeld. Iedere werkdag om 22.10 uur is Jinek live te volgen op RTL4.

In 2020 verhuisde Jinek van NPO1 naar RTL4. Bij deze overstap hoort ook een ander salaris. Binnen de publieke omroep geldt een afspraak dat er niet teveel verdiend mag worden.


Met Eva's contract bij het commerciële RTL wordt haar salaris nu geschat op ongeveer 1,4 miljoen euro per jaar. Dat is flinke stijging ten opzichte van de eerdere 194.000 euro per jaar bij NPO1.

Ook vermogen opbouwen? Met deze tijdelijke acties maak je een goede start! 🎁


Vergoeding talkshowgasten Jinek

Het exacte bedrag wat een gast aan tafel bij Jinek verdient is onbekend. Wat we je wel kunnen vertellen is dat de gemiddelde gast aan tafel in een talkshow gemiddeld rond de €750 per keer verdient. Dat is best een flink bedrag voor anderhalf uur aanwezigheid!

Voor de aanwezigheid in een talkshow krijg je dus betaald, de vergoedingen verschillen echter per gast. Zo meldde het AD dat Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, voor één optreden bij De Wereld Draait Door ongeveer €1.000 ontving. Jort Kelder, journalist, meldde €500 te hebben ontvangen voor het aanschuiven bij DWDD.

Wanneer er sprake is van direct belang voor de gast zelf liggen de vergoedingen vaak lager. Schrijvers die net een boek hebben uitgebracht of politici tijdens de verkiezingstijd verdienen zelfs niks. Dit omdat hun aanwezigheid op zich al eigen promotie is.

hoeveel geld krijgen gasten Jinek

Gasten bij Jinek

Voor het vormen van een boeiende uitzending nodigt Jinek elke avond spraakmakende gasten uit om haar talkshow bij te wonen. Samen met hen wordt het nieuws van de dag besproken. Gerard Joling, Kees van der Spek en Joop van de Ende waren al eerder te gast bij de talkshow. Welke gasten er binnenkort aanwezig zullen zijn kan je vinden op de website van Jinek zelf.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>