Wat is valuta?

Valuta staat voor munteenheid. Zo gebruiken wij in Nederland de Euro en in de Verenigde Staten de Amerikaanse Dollar.

Iedere munteenheid heeft zijn eigen waarde. Deze waarde ten opzichte van andere munteenheden verschilt per dag.

In deze fluctuaties kan worden gehandeld. Vaak gebeurt dit met een hefboomeffect.


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>