Wat is daytraden?

Een daytrader is een handelaar die elke dag handelt in effecten. Hierbij probeert de daytrader gedurende de beursdag te profiteren van prijsfluctuaties.

Vaak handelen daytraders in producten met een hefboomeffect: Opties, turbo’s of futures. Een kenmerk van daytraders is dat ze elke dag hun posities sluiten om risico’s te vermijden, en dus elke dag weer nieuwe posities innemen. 

Vaak wordt gedacht dat daytraden een prachtig beroep is, waarmee men makkelijk enkele duizenden euro’s kan verdienen, maar helaas is het niet zo makkelijk.

Daytraden vereist veel kennis, tijd en een hoge inleg. Tot slot hoor je weinig over de winsten of verliezen die ze op dagbasis maken.


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>