• Home
  • /
  • Geld
  • /
  • Wat is een cash cow channel? Alles wat je moet weten om geld te verdienen met YouTube zonder jouw gezicht te laten zien!

Ooit gehoord van Cash Cow channels? Maar heb je eigenlijk geen idee wat dit is? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel leggen wij namelijk haarfijn aan je uit wat een Cash Cow channel precies is en hoe deze werkt.

Wat zijn Cash Cow channels?

Simpel gezegd is dit een normaal YouTube kanaal, maar dan zonder een vast gezicht. Het zijn dus geen influencers die je voorbij ziet komen bijvoorbeeld. Een bekend voorbeeld hiervan is Watchmojo. Je kan dus geld verdienen zonder dat je direct met je gezicht op het internet hoeft te staan. Klinkt goed, toch?


Hoe werkt een Cash Cow YouTube kanaal?

Een video opnemen zonder dat je er zelf in voorkomt. Hoe pak je dat dan aan? Wanneer je zo'n YouTube kanaal wil beginnen is dit geen gekke vraag. Je kan ervoor kiezen de video's voor je YouTube kanaal zelf te maken met behulp van online content. Uiteraard kan je ook iemand anders dit vóór je laten doen. Maar goed, dat kost wel geld.

Zo moeten er bijvoorbeeld een voice overs worden ingesproken en moeten de beelden gemonteerd doen. Dit kan je ook zelf doen, wanneer je het niet erg vindt als je stem wel op het YouTube kanaal voorbij komt. Om bezoekers aan te trekken is het wel belangrijk dat je een goede thumbnail en goede titel verzint voor de video. Een thumbnail is het plaatje dat mensen zien vóór ze op je video klikken. Dit is dus eigenlijk een kans om ze te overtuigen jouw video te bekijken.

Hoe vaker de video bekeken wordt, hoe meer geld je kan verdienen. En dat zorgt voor een passief inkomen: inkomsten waar je slechts één keer iets voor hoeft te doen. Dat klinkt zeker niet verkeerd! Zeker op de lange termijn kan je daar een prima zakcentje mee verdienen.

Good to know. Bovenstaande video is gemaakt door WatchMojo, een bekende Cash Cow. Kan jij benoemen waarom WatchMojo een Cash Cow channel is?


Hoeveel geld kan je verdienen met YouTube?

YouTube betaalt ongeveer 0,001 tot 0,01 cent per weergave. Dat betekent dus dat je tussen de 1 en 10 euro verdient bij 1000 views. Gemiddeld gezien ligt dit vaak tussen de 3 en 5 euro. Maar goed, je hebt altijd uitschieters.

Verder is het goed om te weten dat niet alle YouTube kanalen zomaar geld verdienen. Het is niet zo dat je automatisch geld op je rekening krijgt wanneer je een video plaatst. Je moet worden toegelaten tot het zogenoemde YouTube-partnerprogramma. En daarvoor moet je aan bepaalde eisen voldoen. Geld verdienen met YouTube kan dus niet zonder toegelaten te worden.

Zo moet je minimaal 18 jaar oud zijn en een goede reputatie hebben. Daarnaast moeten jouw video's in de afgelopen 12 maand minstens 4000 uur bekeken zijn én dien je minstens 1000 abonnees te hebben. Een winstgevend YouTube kanaal heb je dus niet zomaar.

Wist je dat je jouw inkomsten uit YouTube kunt laten groeien op de lange termijn door te beleggen? Ontdek hieronder hoe!

  • DEGIRO👉 Goedkoopste ETF broker van Nederland
  • eToro👉 Commissievrij handelen in aandelen
  • BrandNewDay👉 Beste broker voor pensioenbeleggen

Is een Cash Cow channel wat voor jou?

Klinkt dit jou nou als muziek in de oren? Bedenk je dan eerst goed of een Cash Cow channel wel wat voor jou is. Een Cash Cow kanaal is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je genoeg vrije tijd hebt en een beetje creatief bezig wil zijn is dit wat voor jou. Het opbouwen van Cash Cow channels kost wel veel tijd. Hou daar rekening mee.


Hulp van de Cash Cow Academy

Wanneer je graag wil starten met een Cash Cow Channel kan je terecht bij de cash cow academy. Zij hebben inmiddels al meer dan 17.000 tevreden studenten geholpen met het opzetten van zo'n kanaal.

Je leert alles wat je moet weten voor een succesvolle start en hebt de mogelijkheid tot exclusieve bonussen. De Cash Cow Academy is opgericht door Jelline Brands, een 22-jarige onderneemster. In zeer korte tijd is de Cash Cow Academy dan ook enorm gegroeid. Indrukwekkend!


Bekende Cash Cow channels

Er zijn tegenwoordig enorm succesvolle Cash Cow channels. Hieronder hebben we een paar op een rijtje gezet. Haal er vooral inspiratie uit. Misschien sta jij over een paar jaar ook wel tussen dit rijtje van YouTube Cash Cow channels.

WatchMojo

Een hele bekende is natuurlijk WatchMojo. Zo hebben ze maar liefst 25 miljoen abonnees op het moment van schrijven. Ze maken allerlei verschillende 'top 10' video's. En hier verdienen ze jaarlijks ongeveer 5 tot 6 miljoen mee. Niet gek, met die miljoen weergaven (of zelfs meer) per video. Online geld verdienen is dus zeker mogelijk, en daarvoor hoef je zelf echt niet een miljoen weergaven te hebben op je video's.

Bright Side

Ook Bright Side is een hele bekende. Dit YouTube Cash Cow channel heeft maar liefst 44,4 miljoen abonnees. Een stuk meer dan WatchMojo dus. Ook zij verdienen met hun video's miljoenen euro's per jaar. Ze plaatsen eigenlijk van alles: tips, testen en nieuwtjes. Met Cash Cows goud geld verdienen is dus zeker mogelijk.


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>