Er bestaan tegenwoordig talloze manieren om geld te verdienen met crypto. Je kan bijvoorbeeld handelen in crypto, investeren in ICO's, je crypto inzetten voor staking en je crypto inzetten voor earning. Deze laatste optie zullen we in dit artikel behandelen. Wat is earning precies? En wat kan je ermee verdienen? Lees snel verder!

Wat is crypto earning?

Crypto earning is een manier om je crypto aan het het werk te zetten en hiermee rente over je crypto te ontvangen. Deze rente ontvang je over de crypto die je specifiek inzet voor earning. De rentetarieven bij banken zijn extreem laag. Door je crypto in te zetten voor earning kun je dus toch een goed rente percentage over je geld ontvangen!

Het crypto platform waarop jij je crypto inzet voor earning leent jouw crypto uit aan een derde partij. Deze derde partij gaat onder andere handelen met jouw crypto om winst te maken. Op deze manier kunnen zij jou rente betalen over jouw crypto. 

Omdat je jouw crypto dus eigenlijk uitleent aan een derde partij is het van belang dat je kiest voor een betrouwbaar crypto platform. Doe daarom vooraf altijd goed onderzoek over het crypto platform en hun earning-programma voordat je met een partij in zee gaat.

ACTIE: Maak een account aan en ontvang € 10,- euro GRATIS aan Crypto bij Coinmerce!

Hoeveel kan je verdienen met earning?

De rentetarieven van earning verschillen per platform en per cryptomunt die je hiervoor inzet. Over het algemeen zal je voor een cryptocurrency als Bitcoin een lager rente percentage ontvangen over jouw crypto dan met een cryptocurrency als Dogecoin. Dit is het geval omdat een cryptocurrency als Dogecoin meer risicovol is. Het risico bij earning is net zoals met het handelen in cryptocurrencies het koersrisico. 

De earningpercentages kunnen soms wel uiteenlopen van 1% tot wel 15%! Deze rente wordt jaarlijks uitgekeerd. Dit zijn natuurlijk ongekend hoge rentepercentages die je vandaag de dag bij een bank niet tegenkomt.

Wil jij aan de slag met earning? Crypto platform Coinmerce is de enigste broker in Nederland die een earning-programma aanbiedt. Ben jij benieuwd hoeveel procent rente je kan ontvangen over jouw crypto bij Coinmerce? Coinmerce heeft op hun website een lijst met de beloningen die zij aanbieden per cryptomunt. Veel succes!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>