• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wanneer is Cyber Monday? Alles wat jij moet weten over Cyber Monday 2024!

Wanneer is Cyber Monday? In dit artikel geven we je een gedetailleerd overzicht van de datum van Cyber Monday en de kansen om te profiteren van enorme kortingen.

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor Cyber Monday!

Wanneer is Cyber Monday?

Cyber Monday in 2023 valt op maandag 27 november.


Cyber Monday is ontstaan als een tegenhanger van Black Friday, dat vooral gericht is op fysieke winkels en in de winkelstraten plaatsvindt.


Cyber Monday richt zich daarentegen voornamelijk op online winkelen en biedt consumenten de mogelijkheid om online geweldige deals en kortingen te vinden.


Wat is Cyber Monday?

Cyber Monday is een jaarlijks terugkerende online winkeldag die plaatsvindt op de maandag direct na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving, die altijd op de vierde donderdag van november valt.

Deze dag staat in het teken van online winkelen en biedt consumenten de kans om online geweldige deals en kortingen te vinden.

Terwijl Black Friday vooral bekend staat om winkelende menigten in stenen en mortelwinkels, richt Cyber Monday zich op online winkelen.

Veel retailers en webwinkels bieden tijdens Cyber Monday aanzienlijke kortingen op een breed scala aan producten, waaronder elektronica, kleding, schoenen, huishoudelijke apparaten en meer.

Mensen kijken vaak uit naar Cyber Monday om koopjes te scoren en cadeaus voor de feestdagen te kopen vanuit het gemak van hun eigen bank.  

Hoewel het concept van Cyber Monday in de Verenigde Staten is ontstaan, is het inmiddels wereldwijd populair geworden, inclusief in Nederland, waar veel retailers en online winkels speciale aanbiedingen en deals aanbieden tijdens deze dag. 


Wanneer begint Cyber Monday 2023 voor Bol.com?

Cyber Monday voor Bol.com heeft geen alternatieve of eerdere datum dan de officiële Cyber Monday, dus Cyber Monday 2023 begint ook voor Bol.com op maandag 27 november.

Dit is in tegenstelling tot Black Friday, die voor Bol.com al eerder start, namelijk op 17 november.


Hoelang duurt Cyber Monday?

In principe duurt Cyber Monday maar 1 dag, namelijk maandag 27 november 2023.

Veel retailers kiezen ervoor, echter, om hun Cyber Monday-deals te verlengen en ze gedurende de hele week, het weekend ervoor of zelfs langer aan te bieden.

Dit kan variëren afhankelijk van de strategie van de retailer. In sommige gevallen kunnen er ook pre-Cyber Monday-deals zijn die in de dagen voorafgaand aan de officiële Cyber Monday plaatsvinden.


Cyber Monday datums vanaf 2023

Cyber Monday staat al gepland voor de komende jaren, omdat het altijd valt op de maandag na Thanksgiving. Hieronder zetten we alvast een aantal jaren Cyber Mondayvoor je op een rij:

  • Cyber Monday 2023: maandag 27 november 
  • Cyber Monday 2024: maandag 2 december 
  • Cyber Monday 2025: maandag 1 december 

Veelgestelde vragen

Wanneer is het Cyber Monday?

Cyber Monday 2023 valt op maandag 27 november.


Hoelang duurt Cyber Monday?

Cyber Monday duurt in principe 1 dag, maar de meeste bedrijven starten hun promoties al eerder dan 27 november 2023 en verlengen de promoties tot na Cyber Monday.

Op welke dag start Cyber Monday voor Bol.com?

Bol.com start de promoties van Cyber Monday op maandag 27 november.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>