• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wanneer is Black Friday? Alles wat jij moet weten over Black Friday 2024!

Wanneer is Black Friday? In dit artikel leggen we jou precies uit wanneer Black Friday is en op welke momenten je kunt profiteren van gigantische kortingen. 

Ontdek hier alles wat jij moet weten voor Black Friday!

Black Friday in 2023 valt op vrijdag 24 november.

 

Dit is de dag na Thanksgiving Day, een Amerikaanse feestdag die op de vierde donderdag van november wordt gevierd.


Black Friday staat bekend als het officiële startsein voor het kerstinkoopseizoen en is een van de drukste winkeldagen van het jaar in Nederland en in veel andere delen van de wereld.

Wanneer is Black Friday?

Wat is Black Friday?

Tijdens Black Friday gooien winkels en online shops echt met dikke kortingen en aanbiedingen om klanten binnen te lokken.

Dat betekent vaak lange rijen en bomvolle winkelcentra, maar het betekent ook dat je geweldige deals kunt scoren, of je nu op zoek bent naar kerstcadeaus, elektronica, kleding, of wat dan ook.

En weet je wat? Black Friday is niet alleen voor fysieke winkels. Online deals zijn de laatste jaren superhot geworden, dus je kunt gewoon vanuit je luie stoel shoppen.

Sommige winkels verlengen hun Black Friday-deals zelfs tot het hele weekend, zodat je extra tijd hebt om koopjes te scoren.

Oh, en trouwens, Black Friday is niet alleen een ding in Nederland. Landen als het VK, Canada, Australië en verschillende Europese landen hebben hun eigen versies van Black Friday aangenomen.

Overal kun je leuke kortingen vinden.

Kort samengevat, Black Friday in 2023 staat gepland voor 24 november. Het is een geweldige kans om te winkelen, zowel in de winkels als online, terwijl je je klaarmaakt voor de feestdagen.

Dus ga ervoor, sla die koopjes binnen, en vink je kerstlijstje af!


Wanneer begint Black Friday 2023 voor Bol.com?

Black Friday begint voor Bol.com al op 17 november. Dit is een volle week voordat Black Friday officieel begint.

Dit heeft ermee te maken dat Bol.com haar verkopen probeert te verspreiden over meerdere weken. Zo kunnen ze gigantische stroom aan klanten in een korte periode beter aan. 


Hoelang duurt Black Friday?

Black Friday voor retailers in Nederland is niet beperkt tot slechts één dag. Veel bedrijven beginnen al eerder met hun Black Friday-deals en verlengen deze vaak tot na de officiële dag.

Dit betekent dat shoppers de kans hebben om te profiteren van geweldige kortingen en aanbiedingen gedurende een langere periode, vaak een hele week of zelfs langer.

Dus, als je op zoek bent naar koopjes, hoef je niet te wachten tot de laatste vrijdag van november; de Black Friday-gekte begint vaak eerder en duurt langer dan je zou verwachten.


Black Friday datums vanaf 2023

Black Friday staat al gepland voor de komende jaren, omdat het altijd valt op de dag na Thanksgiving. Hieronder zetten we alvast een aantal jaren Black Fridays voor je op een rij:

  • Black Friday 2023: vrijdag 24 november 
  • Black Friday 2024: vrijdag 29 november 
  • Black Friday 2025: vrijdag 30 november Veelgestelde vragen

Wanneer is het Black Friday?

Black Friday 2023 valt op vrijdag 24 november.


Hoelang duurt Black Friday?

Black Friday duurt in principe 1 dag, maar de meeste bedrijven starten hun promoties al eerder van 24 november 2023 en verlengen de promoties tot na Black Friday.

Op welke dag start Black Friday voor Bol.com?

Bol.com start de Black Friday 2023 promoties al op 17 november 2023.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>