• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom je als ondernemer een overlijdensrisicoverzekering wil hebben

Het is iets waar veel mensen liever niet over nadenken. Ook ondernemers niet. Overlijdensrisico. Terwijl iedereen weet, er is een zekerheid in het leven. Als ondernemer draag je een grote verantwoordelijk met je mee. Zeker als je personeel in dienst hebt, een of meerdere panden of zaken hebt en een gezin onderhoudt. Hoe laat je dan je partner en eventuele kinderen achter als je komt te overlijden? Het is goed om jezelf hierover uitvoerig te informeren en een overlijdensrisicoverzekering op tijd te regelen. In dit artikel vertellen we je graag meer over het nut van een overlijdensrisicoverzekering voor ondernemers.

Financiële gevolgen van overlijden

Als iemand overlijdt ontdek je wat de gevolgen daarvoor zijn voor de partner en eventuele kinderen. Voor ondernemers komt daar ook nog de zorgen over een onderneming bij. Als je in dienst bent, bouw je pensioen op. Veel ondernemers hebben hun aansprakelijkheidsrisico en inboedel goed geregeld, maar hun pensioen en overlijdensrisico schieten er vaak bij in. Dat zien we dan wel weer. Maar stel je voor dat het jou overkomt? Naast verdriet en het moeten regelen van allerlei praktische zaken komt er op financieel vlak veel op een partner of nabestaande af als een ondernemer overlijdt. Daar wil je je partner of nabestaanden toch niet mee opzadelen?

Beschermd tegen financiële risico’s

Als de partner geen of minder inkomen heeft, en de vaste lasten vooral op de schouder van de ondernemer liggen, dan kan het grote consequenties hebben wanneer de ondernemer wegvalt. De financiële gevolgen kunnen bijvoorbeeld zijn dat de hypotheek niet meer kan worden afgelost, of dat andere kosten niet betaald kunnen worden. Een overlijdensrisicoverzekering biedt financiële zekerheid en beschermt de partner tegen onvoorziene financiële situaties. Het is voor een partner of nabestaanden prettig te weten dat dit goed geregeld is en dat zij zich daarover geen zorgen hoeven te maken.

Welke kosten worden gedekt?

De overlijdensrisicoverzekering kan worden ingezet om het inkomen van de partner aan te vullen. Maar kan bijvoorbeeld ook de hypotheek en openstaande leningen aflossen, mocht dat nodig zijn. Als je in loondienst bent kan je partner in aanmerking komen voor een partner pensioen, dat uitkeert bij overlijden. Als ondernemer heb je dit niet. Daarom is een overlijdensrisicoverzekering een goed alternatief voor het partnerpensioen dat na overlijden direct wordt uitgekeerd aan een partner.

Wat is jouw persoonlijke situatie?

Voordat je een verzekering afsluit is het belangrijk om je situatie, wensen en behoeften in kaart te brengen. Hoeveel inkomen is er? Hoe hoog zijn de financiële lasten? Wat gebeurt er met de onderneming na overlijden? Hoe lang moet de looptijd van de verzekering zijn? De looptijd van een overlijdensrisico is belangrijk omdat het een tijdelijke uitkering betreft, met speciale voorwaarden. Het is belangrijk om je hier goed over te informeren.

Laat je goed adviseren

Om je te helpen een goede keuze te maken, kun je zowel online als telefonisch terecht bij adviseurs. Wij begrijpen dat overlijdensrisico niet je favoriete gespreksonderwerp is. Maar door tijdig je verzekeringen en plan op orde te hebben kun je voorkomen dat je je partner of nabestaanden met (financiële) lasten opzadelt en dat moet een goed en gerust gevoel geven. Nadat je een keuze hebt gemaakt wat voor jou als ondernemer de beste oplossing is, kun je de overlijdensrisicoverzekering eenvoudig online afsluiten.

Waar sluit je je verzekering af?

Wil je meer weten over de voordelen en mogelijkheden van een overlijdensrisicoverzekering voor ondernemers?

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>