• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom het verstandig is om je oude kantoormeubilair te verkopen

Om de zoveel tijd is je kantoorpand natuurlijk toe aan nieuw meubilair. Misschien heb je het kantoorpand recent laten renoveren en past je oude kantoormeubilair niet bij het huidige interieur. Het kan echter ook zijn dat je een ergonomische werkplek wilt creëren en daarom nieuw meubilair aankoopt.

Misschien ben je van plan om je oude kantoormeubilair naar de sloop te brengen. Dit is echter niet verstandig, want je kunt ook contact opnemen met een opkoper kantoormeubilair. Veel bedrijven willen graag kantoormeubilair opkopen, maar welke voordelen brengt dat dan voor jou met zich mee?

Je draagt bij aan de circulaire economie

Je bent ongetwijfeld bewust van het feit dat het niet heel goed gaat met de wereld. Het klimaatakkoord is door de Nederlandse overheid ondertekend, maar er moet nog genoeg gebeuren om de klimaatdoelen te behalen. Je wilt natuurlijk een gezonde wereld voor je kinderen achterlaten en daarom hebben bedrijven ook de verantwoordelijkheid om aandacht aan het klimaat te besteden. Wanneer je gebruikt kantoormeubilair laat opkopen, dan draag je bij aan een circulaire economie. Binnen een circulaire economie worden producten steeds opnieuw gebruikt om de cirkel rond te maken. Een goede opkoper koopt gebruikte meubelen en geeft ze een nieuw leven. Sommige meubels kunnen direct weer opnieuw verkocht worden en andere meubels worden eerst opgeknapt.

Je krijgt meestal geld voor je oude kantoormeubilair

Het is natuurlijk leuk om een steentje bij te dragen aan een betere wereld, maar tegelijkertijd wil je als ondernemer ook geld verdienen. De kans is groot dat je oude kantoormeubilair nog veel waard is. Dit geldt zeker voor meubilair van goede kwaliteit. Om die reden is het nooit onverstandig om een opkoper naar je meubels te laten kijken. Ze onderzoeken je meubels en vervolgens doen ze een bod. Je kunt vervolgens zelf bepalen of je akkoord gaat.

Geen gedoe

Als je gebruikt kantoormeubilair naar de sloop moet brengen, dan ben je flink wat tijd kwijt. Misschien heb je ook niet de juiste vervoersmiddelen voor je meubilair. Dan ben je door het rijden al veel geld kwijt aan de brandstof van je auto. Wanneer je het meubilair verkoopt, dan heb je verder geen gedoe. Veel bedrijven halen de producten namelijk bij je kantoor op.

Conclusie

Het is niet verstandig om je gebruikte meubilair naar de stort te brengen. In dit artikel hebben we je uitgelegd waarom je het gebruikte meubilair beter kunt verkopen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>