• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom een bedrijfsauto een slimme investering is voor jouw onderneming?

Een bedrijfsauto is een goede toevoeging aan je onderneming. Met een operational of financial lease heb je dit zo geregeld en geniet je van de voordelen. Veel ondernemers twijfelen over een bedrijfsauto voor henzelf of hun werknemers. Lees daarom snel verder. Wij vertellen je waarom een bedrijfsauto een goede investering is voor jouw onderneming! 

Financiële voordelen

Ten eerste komt een bedrijfsauto met een aantal financiële voordelen. De kosten van een bedrijfsauto kun je vaak aftrekken van de winst. Het is namelijk een bedrijfsmiddel. Die heb je nodig voor het verlenen van een dienst. Daarom mag je die van de belastingdienst doen.

Daarnaast kom je met een elektrische bedrijfsauto soms zelfs in aanmerking voor subsidies van de overheid. Om het nog mooier te maken, is je bedrijfsauto met een financial lease aan het eind van de leaseperiode van jou. Laat dus je financial lease berekenen voor een bedrijfsauto om je maandelijkse kosten in te zien. 

Professionele uitstraling

Daarnaast komt met het hebben van een bedrijfsauto een professionele imago. Vooral met een auto die goed is onderhouden, straal je de juiste uitstraling uit. De eerste indruk is belangrijk. Verwerk dus eventueel je bedrijfsinformatie op de auto. Zo gebruik je het als een soort visitekaartje.

Onderweg naar een klant kom je tal van andere bestuurders tegen. Dit is dus dé manier om je bedrijf te promoten. Zo vergroot je niet alleen je naamsbekendheid, maar laat je ook zien dat je investeert in je onderneming! 

Efficiëntie en gemak

Tot slot zorg je met een bedrijfsauto voor een hoop efficiëntie en gemak. Het is vooral handig voor een bedrijf dat eigen goederen vervoert. Bied je diensten aan op locatie? Met een bedrijfsauto maak je dit een stuk gemakkelijker.

Door te werken met een bedrijfsauto ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer of je eigen voertuig. Je bent een stuk flexibeler en speelt snel in op aanvragen van de klant. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar je werkt ook aan het verbeteren van een stukje service. Dit verhoogt bijvoorbeeld de klanttevredenheid! 

Een bedrijfsauto is dus een goede investering voor jouw onderneming. Je zorgt voor een professionele uitstraling en bent een stuk sneller op locatie. Natuurlijk geniet je nog het meest van de financiële voordelen die daarbij komen kijken. Kies een auto uit, bekijk de mogelijkheden van een financial lease en ga de weg op! 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>