• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Waar Bitcoins kopen? De meest gunstige manieren uitgelegd

Bij de aankoop van Bitcoin zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Een van de belangrijkste vragen wordt echter vaak vergeten; Waar kun je het best Bitcoins kopen? Als je zelf gaat zoeken dan zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig maakt Thinkrich het gemakkelijk voor je.

Vandaag vertellen we je over 3 plekken waar je Bitcoins kunt kopen!


Waar Bitcoin kopen?

Hoewel er in werkelijkheid nog meer manieren zijn behandelen we hieronder de 3 makkelijkste EN goedkoopste manieren. Bitcoin kopen is namelijk nooit gratis. Je betaalt niet alleen voor de hoeveelheid BTC die je wil aanschaffen,  je betaalt ook een beetje transactiekosten. Niks om van te schrikken, het gaat hier om een heel klein percentage. Toch is het wel iets wat je moet weten. 

1. Bij een crypto broker of exchange

Een exchange of een broker, het klinkt erg ingewikkeld maar dat is het helemaal niet. We leggen even kort uit wat het zijn.

Een broker is een platform dat is gekoppeld aan meerdere digitale marktplaatsen. Jij geeft aan voor hoeveel euro's je Bitcoin wil kopen (voorbeeld: 500 euro). Zij kopen dit op de exchange en verkopen deze direct door aan jou. Het voordeel van een broker is dat je gemakkelijk een account aan kunt maken en met iDeal kunt betalen. 

Je geeft aan voor hoeveel euro je wil bestellen en je krijgt direct te zien hoeveel je ervoor terugkrijgt in Bitcoins. Daarnaast worden de transactiekosten heel transparant weergegeven, je weet dus vooraf waar je aan toe bent.
Een exchange is een online marktplaats waar kopers en verkopers van Bitcoins en cryptomunten samenkomen om te kopen of verkopen. Het is redelijk technisch en als je nog niet eerder in crypto's gehandeld hebt raden we je aan om voor een broker te kiezen.

Waar Bitcoin kopen?
De broker die wij gebruiken is Bitvavo. Hier zijn de transactiekosten met 0,25% veruit het laagst. 

Voor jouw beeldvorming; als je via Bitvavo 1000 euro aan BTC wil kopen, betaal je hier 2,5 euro transactiekosten voor. Andere brokers zijn o.a. Bitcoinmeester en Litebit. Hier zijn de transactiekosten echter wel wat hoger (vanaf 1% tot wel 2%).

Voor we verder gaan op de andere methodes is het goed om te melden dat deze die wij net hebben uitgelegd de makkelijkste, goedkoopste en dus ook de beste manier is om voor het eerst Bitcoin aan te schaffen.

Top 5 Beste Crypto brokers

Best geteste Crypto Broker
1. Bitvavo

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Grootste aanbod
2. Bitcoin meester


2. Bitcoin ATM

10 jaar geleden zou het klinken als iets uit een science fiction film; een Bitcoin automaat waar je bitcoins kunt 'pinnen' alsof je geld uit de pinautomaat haalt. Toch kan het al op meerdere plekken in de wereld en zelfs in Nederland. In de grote steden zijn er een aantal. In Amsterdam vind je er 4. Let op, deze staan niet op straat maar in een winkel. Ook in Den haag en Rotterdam zijn er een aantal te vinden. 

Verwacht echter niet dat het net zo snel gaat als een paar brieven uit de muur pinnen. Je dient je eerst te registreren en te identificeren bij de Bitcoin automaat.


3. Crypto Information Center

Het laatste antwoord op de vraag "Waar Bitcoins kopen?" is in het Crypto Information Center is de eerste echte crypto winkel van Nederland. Het is gevestigd in winkelcentrum het Stadshart in Amstelveen. Dit is een fysieke winkel waar je met behulp van medewerkers zelf digitale munten kunt aanschaffen. Ook hier moet je uiteraard wel je legitimatie bij de hand hebben.

De winkel is onderdeel van Coinmerce, een Nederlandse crypto exchange. De kans is groot dat de winkel is gestart vanuit een pop-up idee. Wil je deze nog bezoeken? Dan is het verstandig om je bezoek zo snel mogelijk te plannen!


Waar crypto kopen?

Wil je geen Bitcoin maar juist andere cryptomunten, zoals Cardano, Ethereum of een van de vele andere cryptomunten? Dat kan ook. Dezelfde plekken als waar je Bitcoins kunt kopen bieden ook vele andere munten aan waarmee je je crypto portfolio kunt diversifiëren. Zoals gezegd raden wij je aan om te kiezen voor een crypto broker!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>