• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Voorkom verlies van tijd, ruimte en geld: laat je retourgoederen opkopen

Een goede ondernemer gaat altijd voor zo veel mogelijk succes. Risico’s nemen en daarbij soms wat verlies lijden hoort er dan bij. Toch zijn er ook verschillende manieren om dergelijke verliezen handig te ondervangen. Ben je bijvoorbeeld de eigenaar van een winkel of webshop?

Dan krijg je vast regelmatig te maken met goederen die worden teruggestuurd. Een klant heeft nu eenmaal het recht om een product te retourneren als het niet past of toch niet helemaal aan zijn of haar wensen voldoet.

In veel gevallen moeten deze retourgoederen nauwkeurig geïnspecteerd worden, om te zien of ze opnieuw kunnen worden verkocht. Hier gaat best wat tijd in zitten en ook nemen de geretourneerde waren extra ruimte in. Als alternatief kun je ook je retourgoederen laten opkopen. Je kunt hiervoor terecht bij verschillende opkopers door heel Nederland.

Snel en eenvoudig van je retourgoederen af

Een groot voordeel van je retourgoederen laten opkopen is dat je jezelf enorm veel frustratie bespaart. Elke controle kost tijd en die kun je natuurlijk wel aan iets leukers of beters besteden. Kies je voor een ervaren opkoper? Dan hoef je meestal niets aan de producten te doen.

Geen controles, niets uitpakken en niet continu met het spul slepen van de ene naar de andere plek. Het enige wat je hoeft te doen, is het invullen van een formulier. Hierin geef je aan hoeveel producten je wilt aanbieden, om wat voor soort goederen het gaat en welke prijs je in gedachten hebt. Je kunt tevens een aantal afbeeldingen meesturen, zodat de opkoper een goede inschatting kan maken.

Hij komt vervolgens zo snel mogelijk bij je terug met en aanbod. Nadat jullie samen een eerlijke prijs hebben afgesproken, worden de spullen op korte termijn afgehaald op jouw locatie. Zo ben je ontzettend snel en eenvoudig van je retourgoederen af!

Wie koopt mijn geretourneerde spullen op?

In ons land vind je diverse opkopers die jouw geretourneerde producten graag van je overnemen. Een goed voorbeeld van zo’n opkoopbedrijf is Zerostock. Met ruim twaalf jaar ervaring zijn ze de ideale partner voor het snel en gemakkelijk verkopen van geretourneerde kleding, elektronica, restpartijen en meer.

Dit is voor jou als ondernemer perfect, omdat het je helpt om je voorraadbeheer te optimaliseren, je potentiële verliezen zo veel mogelijk te beperken en je winst te vergroten.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>