• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Zakelijke lening
 • /
 • Voordegroei Review 2024 – Hoe goed en betrouwbaar is deze zakelijke kredietverstrekker?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een zakelijke financiering bij Voordegroei? Deze MKB-financier richt zich op het verbinden van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf aan vermogen via een zakelijke lening.

Tegenwoordig zijn er meerdere partijen die zakelijke financiering aanbieden. Als onderneming kan het soms lastig zijn om te beoordelen welke partij nu het meest geschikt is.

Daarom hebben we in deze Voordegroei Review uitgezocht welke kosten er verbonden zijn aan een zakelijke financiering bij Voordegroei en voor woor welke partijen deze kredietverstrekker interessant zou kunnen zijn. Ben jij benieuwd naar de voor- en nadelen van Voordegroei? Lees dan verder!


Voordegroei in het kort

Belangrijkste informatie Voordegroei

Minimale Leenbedrag

€ 250.000

Minimale bestaansduur

2 jaar

Looptijd

Vanaf 6 maanden

Rente 

4.0% - 8.5% + 1.5% eenmalig

Jaarcijfers nodig

Ja

Ook zakelijk krediet mogelijk?

Nee

Boetevrij aflossen mogelijk?

Ja

BKR Check?

Ja

Wat we goed vonden aan Voordegroei:

 • Voordegroei heeft geen vast plafond in het maximale leenbedrag
 • Voordegroei biedt veruit de meeste flexbiliteit in de looptijd, waarbij alles in overleg gaat
 • Bij Voordegroei wordt maatwerk geleverd
 • Je kunt voor allerlei verschillende type zakelijke investeringen terecht bij Voordegroei
 • Voordegroei is heel transparant over de bedrijfsstructuur, de mogelijkheden en het kostenplaatje
 • Voordegroei heeft een duidelijk specialisme in zakelijke leningen boven €250.000, waaruit blijkt dat het een betrouwbare partij is
 • Voordegroei heeft in tegenstelling tot de concurrentie een persoonlijke benadering met persoonlijk contact

Wat we minder vonden aan Voordegroei:

 • Voordegroei biedt geen zakelijk krediet aan
 • In vergelijking met concurrenten heeft Voordegroei met minimaal €250.000 een hoge instapdrempel
 • Voordegroei is met een rentepercentage tussen 4% en 8.5% duur

Wat is Voordegroei?

Voordegroei is een kredietverstrekker die zakelijke leningen aanbiedt voor de onderneming met een vraag naar een lening van meer dan €250.000. Het is dus een partij die duidelijk is bedoeld voor grote bedrijven met een hoge investeringsbehoefte.

Voordegroei heeft daarbij een ietwat andere structuur dan andere kredietverstrekkers. Zij bestaan namelijk uit een aantal grote institutionele beleggers, die samen met vermogende particulieren investeren in twee fondsen.

Vanuit die twee fondsen worden zakelijke leningen verstrekt aan ondernemingen die een volgende stap in hun bedrijfsvoering willen laten financieren. Hieronder zie je hoe de bedrijfsstructuur van Voordegroei er grofweg uit ziet. 

Voordegroei bedrijfsstructuurHoe werkt een lening of krediet aanvragen bij Voordegroei?

Voordegroei heeft een heldere doelgroep voor ogen die in aanmerking komen voor zakelijke financieringen. Zo zal het succesvol aanvragen van een lening alleen lukken voor een betrouwbaar bedrijf dat financieel gezond is.

Tot zover nog niets vreemds. Toch neemt Voordegroei in het aanvraagproces een unieke marktpositie in ten opzichte van andere kredietverstrekkers. Bij Voordegroei zal er namelijk altijd persoonlijk worden opgenomen met jouw onderneming. Hoe dat precies werkt, hebben we hieronder voor je in een stappenplan geplaatst.

Stap 1: Bepaal de hoogte van de lening

Een bedrijfslening van Voordegroei begint vanaf €250.000. Dit moet dan ook de minimale kredietbehoefte zijn van een onderneming voordat Voordegroei actief aan de slag gaat met jouw aanvraag.

Het is natuurlijk zo dat de aanvraag realistisch moet zijn in relatie tot jouw omzet. Een aanvraag van €500.000 voor een bedrijf dat €200.000 per jaar omzet is natuurlijk niet realistisch en zal worden afgekeurd.

Via deze link word je direct doorgestuurd naar bovenstaand formulier. Via dit formulier vraag je gemakkelijk en binnen enkele minuten een vrijblijvende offerte op voor een zakelijke lening.

Stap 2: Neem contact op met Voordegroei

Vervolgens zal Voordegroei een afspraak met jou inplannen om de aanvraag persoonlijk te bespreken. Om een positieve indruk achter te laten is het hierbij van belang dat je goed op de hoogte bent van de minimale eisen die Voordegroei stelt aan bedrijven en hun financieringen.

Voordegroei stelt hierbij aan ondernemingen, die we hieronder voor je op een rijtje zetten.

Het bedrijf

Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Op het moment dat jouw bedrijf aan deze eisen voldoet, kom je in aanmerking voor een gesprek. In dat gesprek zal uiteraard jouw ondernemingsplan en groeistrategie worden besproken. 

Stap 3: Voordegroei neemt je aanvraag in behandeling

Op het moment dat Voordegroei jouw onderbouwing van de lening een passende groeistrategie vindt, zal Voordegroei een grondige risicobeoordeling uitvoeren. Dit bestaat uit een strenge financiële analyse van bijvoorbeeld de debiteuren, omzetrapporten en het analyseren van de jaarcijfers en benodigde financiële middelen.

In deze fase van de beoordeling zal Voordegroei ook het rentepercentage vaststellen. Die is afhankelijk van de risicoklassen van de aanvraag. Hoe risicovoller jouw aanvraag, hoe hoger de rente. 

Stap 4: Je aanvraag wordt goedgekeurd of afgekeurd

Op het moment dat jouw aanvraag is goedgekeurd, zul je in een offerte het definitieve rentepercentage vinden. Zodra het geld op jouw zakelijke bankrekening wordt gestort, begint het terugbetaalproces officieel. 

Naast de bovenstaande stappen kunnen we ons voorstellen dat je nog wat aanvullende vragen hebt. Wij hebben hieronder de meest voorkomende vragen even op een rijtje gezet.

Hoelang duurt het aanvragen van een zakelijke lening bij Voordegroei?

Het aanvragen van een zakelijke lening bij Voordegrooi kan een aantal weken duren, omdat Voordegroei persoonlijk contact met jou opneemt. Dit is uniek, want andere partijen doen dit meestal volledig online.

Hoe snel ontvang je je geld bij goedkeuring?

Zodra jouw aanvraag is goedgekeurd, zal je binnen een aantal werkdagen de financiering op jouw zakelijke rekening gestort krijgen.

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij Voordegroei?

Er zijn geen minimale eisen aan de jaaromzet, maar aangezien de minimale kredietbehoefte €250.000 bedraagt, zal er een grote jaaromzet verwacht worden om de leningen te realiseren.


Hoe zit het met de rente en kosten bij Voordegroei?

Bij Voordegroei gaan net als bij andere kredietverstrekkers kosten in rekening gebracht worden voor het verstrekken van een bedrijfslening. Die kosten bestaan uit een aantal verschillende elementen.

Allereerst zijn er bij Voordegroei afsluitkosten van 1.5% over de gehele leensom. Dit is een bedrag dat je eenmalig betaalt.

Vervolgens bestaan de kosten uit de aflossingen. Als je een lening van €250.000 leent en terugbetaalt in een periode van 5 jaar, zal je dus per jaar €250.000 : 5 = €50.000 per jaar moeten terugbetalen. Dit wordt maandelijks in rekening gebracht en zou neerkomen op maandelijkse administratiekosten van €50.000 : 12 = €4.166,66 per maand.

Als laatste wordt er de rente in rekening gebracht. Dit is een percentage tussen de 4% en 8.5% en wordt per maand afgeschreven. Je betaalt telkens rente over het nog openstaande bedrag. Dat betekent dat je steeds minder rente betaalt naarmate je dichter bij het einde van de looptijd komt.

Voordegroei rente 

We hebben een voorbeeld geplaatst van de kosten van een lening bij Voordegroei op basis van een zakelijke lening met de volgende kenmerken:

 • Leenbedrag van 10.000 euro
 • Voordegroei Rente van 1% per maand (voorbeeld)
 • 12 maanden looptijd
 • Rekenvoorbeeld Voordegroei zakelijke lening kosten

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 12 =

€833,33 per maand

Rentepercentage = 1%

Maand 1

€9166

€9166 * 0.01 = €91,66

Maand 2

€8333

€8333 * 0.01 = €83,33

Maand 3

€7500

€7500 * 0.01 = €75,00

Maand 4

€6666

€6666 * 0.01 = €66,66

Maand 5

€5833

€5833 * 0.01 = €58,33

Maand 6

€5000

€5000 * 0.01 = €50,00

Maand 7

€4166

€4166 * 0.01 = €41,66

Maand 8

€3333

€3333 * 0.01 = €33,33

Maand 9

€2500

€2500 * 0.01 = €25,00

Maand 10

€1666

€1666 * 0.01 = €16,66

Maand 11

€833

€833 * 0.01 = €8,33

Maand 12

€0

€0 * 0.01 = €0

Totaal

€10.000

€549,96


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

Bij een financiering van Voordegroei kan je terecht voor verschillende doeleinden. Dit zal altijd gaan om zakelijke doeleinden, dus een persoonlijke investering kan niet worden gemaakt met een financiering van Voordegroei. Hieronder zetten we de verschillende soorten doelen op een rijtje:

Bedrijfsmatig vastgoed

Allereerst is het mogelijk om te investeren in vastgoed ten behoeve van juow eigen onderneming. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor het kopen van een nieuw kantoorpand of een uitbreiding van het huidige pand. 

Groeifinanciering

Een groeifinanciering kan bestaan uit verschillende manieren om binnen jouw sector groei te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld zijn door extra personeel aan te nemen of door een investering te maken in extra apparatuur.

Overnamefinanciering

Ook is het mogelijk om een ander bedrijf over te nemen met behulp van Voordegroei financieringen. Juist omdat Voordegroei gericht is op grote bedragen kan dit type investering mogelijk gemaakt worden. 

Naast deze drie type investeringen worden er door Voordegroei ook mogelijkheden geboden om te investeren in werkkapitaal, herfinanciering en overbruggingskrediet. 


Hoe betrouwbaar is Voordegroei?

Voordegroei hecht veel waarde aan betrouwbaarheid. Dit waarborgen zij op verschillende manieren.

Allereerst is het zo dat de grote institutionele beleggers worden gecontroleerd door de Autoriteit Financiële Markten. In tegenstelling tot particulieren die zelf beleggen gelden er voor klanten bij Voordegroei - en voor alle kredietverstrekkers van een zakelijke lening - minder vangnetten. Dat komt omdat je als bedrijf aansprakelijk bent, en niet als persoon.

Voordegroei BMKB

Daarnaast is Voordegroei geaccrediteerd om leningen te verstrekken onder Borgstelling MKB-krediet. Dit is een regeling waarbij de overheid garant staat voor een groot deel van het leenbedrag om het MKB te beschermen.

Als laatste moet worden vermeld dat Voordegroei als een van de weinige partijen persoonlijk contact opneemt met geldvragers. Vervolgens worden alle aanvragen grondig geanalyseerd. Al deze zaken maken Voordegroei een betrouwbare partij om een zakelijke lening bij aan te vragen. 


Conclusie Voordegroei review: onze ervaringen

Voordegroei Logo
 • Meest Geschikt voor: Grote bedragen
 • Leen bedrag: vanaf €250.000
 • Looptijd: vanaf 6 maanden
 • BKR toetsing: Ja
 • Jaarcijfers nodig: Ja

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Concluderend hebben we met Voordegroei te maken met een ervaren en betrouwbare partij die zakelijke financieringen verstrekt aan ondernemingen die meer dan €250.000 aan krediet aanvragen.

Daarnaast heeft Voordegroei een persoonlijke aanpak voor de financieringen en wordt het vanuit de BMKB erkend als financieel expert. Vanuit onze Voordegroei reviews en ervaringen Voordegroei blijkt duidelijk dat dit een zeer fijne partij is om mee samen te werken.

Natuurlijk moet worden vermeld dat de kosten met 4.0% en 8.5% hoog is. Die hoge kosten zijn te verklaren, want Voordegroei biedt flexibiliteit in de looptijd en de maximale leenhoogte. Daarnaast biedt Voordegroei veel persoonlijk contact.

Al met al is Voordegroei een partij met een duidelijke doelgroep en die doelgroep bestaat absoluut niet uit een start up. Uit onze analyse is boven alles gebleken dat dit een zeer stevige partij is die past bij mensen met een hoge kredietvraag. 


Voordegroei vergelijken met andere aanbieders

Het vergelijken van zakelijke leningen is altijd een slim idee. In de onderstaande tabel is een compleet overzicht te zien met alle verschillende aanbieders van zakelijke leningen in Nederland. Hierdoor kun jij gelijk zien welke zakelijke lening het beste bij jouw situatie past.

Aanbieder

Leenbedrag

Looptijd

BKR toetsing

Jaarcijfers nodig

Boetevrij aflossen

Minimaal actief

Bridgefund

€5.000 - €250.000

6-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 mnd

€1.000 - €100.000

6-18 mnd

Ja

Nee

Ja

1 jaar

Kredietvooruit

€3.000 - €500.000

3-6 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

New10

€5.000 - €1.000.000

3-60 mnd

Ja

Ja

Ja

15 mnd

€3.000 - €1.000.000

3-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Floryn

€10.000 - €3.000.000

flexibel

Nee

Ja

Ja

6 Mnd

€1.000 - €350.000

1-36 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Voordegroei

€2.000 - €50.000

Flexibel

Ja

Ja

Ja

1 jaar

Qredits

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 Jaar

Funding circle

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 jaar


Veelgestelde vragen

Is Voordegroei betrouwbaar?

Ja. Voordegroei biedt persoonlijk contact, doet grondige analyse en is geaccriditeerd als BMKB-financier.


Waar kan ik het beste een zakelijke lening afsluiten?

We hebben een artikel geschreven over de beste zakelijke lening, waarin we verschillende partijen van een zakelijke lening hebben onderzocht. Je kan een zakelijke lening afsluiten bij bijvoorbeeld Qeld, Swishfund, Bridgefund, Voordegroei of New10.


Hoe kan ik een lening aanvragen?

Je kunt een zakelijke lening aanvragen door contact op te nemen met Voordegroei. Dat stappenplan hebben we in dit artikel voor je uitgelegd.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>