• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Volkswagen Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2024-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Volkswagen aandeel? Iedereen die wel eens op de Duitse autobahn is vast wel eens ingehaald door een Volkswagen Taigo, heb jij wel eens de achtervolging ingezet op een Volkswagen Golf of heb je al duizend keren gehoord dat jouw ouders vroeger in de hippieperiode in een Volkswagen busje of Volkswagen Beetle door het land toerden.

Kortom, iedereen is bekend met de auto's van Volkswagen, maar wist jij dat je ook kunt beleggen in het aandeel van Volkswagen? Zo beleg je in één van de grootste producenten van auto's wereldwijd. Maar is dat een verstandige keuze?

In dit artikel analyseren we het Volkswagen aandeel en geven wij jou informatie over het Volkswagen aandeel. Zo kan jij ontdekken of het Volkswagen aandeel voor jou een interessant investering kan zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel Volkswagen kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Volkswagen aandeel?

Met een aandeel in Volkswagen beleg je in een bedrijf dat in 2020 werd bekroond tot het zevende grootste bedrijf in de wereld. Volkswagen opereert anno 2023 in ongeveer 150 landen, met meer dan 100 fabrieken in 27 landen. Daar bovenop is Volkswagen niet alleen verantwoordelijk voor de verkoop van Volkswagen auto's, maar behoren auto's van Audi, Bentley, Porsche, SEAT en Lamborghini ook onder de verantwoordelijkheid van Volkswagen.

Met andere woorden: Volkswagen is gigantisch. En om te begrijpen hoe dat zo is gegroeid, moeten we een aantal stappen terug in de tijd zetten. En wees gewaarschuwd: Volkswagens geschiedenis is niet heel schoon. De geschiedenis van Volkswagen start vlak voor de Tweede Wereldoorlog, waarin Volkswagen verantwoordelijk was voor het produceren van auto's en vliegtuigen voor het Duitse leger.

In de periode daarna begon de wederopbouw van het plat gebombardeerde Duitsland, waarbij Volkswagen na de sancties het Verdrag van Versailles nog maar 10% van hun productie mochten uitvoeren. Gek genoeg begon Volkswagen in deze periode voertuigen te produceren voor de Britten - dezelfde partij die een aantal jaar eerder het land nog bombardementen uitvoerde op Duitsland.

De Duitse kwaliteit van auto's bleek in de jaren daarna doorslaggevend in het succes, want auto's als de Volkswagen Beetle, Golf en F103 werden steeds weider verspreid binnen en buiten het land. De groei werd nog eens in de volgende versnelling gezet met de ontwikkeling van het klassieke Volkswagen busje. 

Dat Volkswagen anno 2023 zo'n enorm succes heeft bewerkstelligd is niet onverwachts met deze geschiedenis in het achterhoofd. De Duitse kwaliteit en de wil om uit te breiden heeft bijgedragen aan de enorme expansie over de wereld en de dominante positie die ze momenteel innemen op de markt. 


Actuele Volkswagen koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Volkswagen koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Volkswagen aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Volkswagen op dit moment heeft. 


Historische koers Volkswagen

De geschiedenis  van Volkswagen verklaart het succes van Volkswagen als bedrijf. Maar hoe zit het dan met de koers? In dit onderdeel van het artikel onderzoeken we de historische koers van Volkswagen, zodat we kunnen ontdekken of Volkswagen een interessante investering zou kunnen zijn. 

En die historische koers begint met de beursgang in 1996. Een aandeel kostte in die tijd zo'n €17 per aandeel en dat bedrag bleef in de jaren daarna alleen nog maar meer groeien. In 1998 werd de eerste flinke groei ingezet. Zo groeide de prijs van het aandeel in 1998 tot een bedrag van €56 per aandeel. Dat is al een groei van 229%. 

Maar die groei was nog niets vergeleken met wat er daarna kwam. De koers schommelde na 1998 zo rond de €35 en groeide in 2007 uit tot een bedrag van €115. Het bijzondere van deze groei is dat deze ontwikkeling heel stabiel is gegaan: de droom van elke belegger.

Deze droom kreeg echter een iets andere wending na 2007. Vanaf dat moment is er een nog steeds een enorme groei van de koers zichtbaar, maar is er ook steeds meer fluctuatie. Deze fluctuatie heeft een logische verklaring, want in deze periode werd er simpelweg steeds meer geïnvesteerd door beleggers. 

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, zou je zeggen. In het geval van beleggingen is dat niet helemaal waar. Hoe meer zielen, hoe meer fluctuatie in de koers. Het organiseren van een vriendenweekend is qua organisatie al lastig, laat staan het ervoor zorgen dat de neuzen van duizenden beleggers dezelfde kant op staan.

In de periode tussen 2010 en 2023 groeide de hoogte van de koers naar een recordbedrag van €250 per aandeel, maar zakte het ook weer terug naar €100 per aandeel in hetzelfde jaar. 

In 2022 stond de koers - na veel fluctuatie in 2021 - op een bedrag zo rond de €120 per aandeel. En wat betekent dit allemaal nu? Kort gezegd is het zichtbaar dat Volkswagen een gigantisch aandeel is met veel beleggers, aangezien er veel fluctuatie in de koers is. Daarmee is het wel een beleggingen waarvan het risico wat hoger ligt. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Volkswagen kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Volkswagen Verwachting

We hebben ontdekt dat Volkswagen een bedrijf is dat sinds 1939 - met aardig wat tegenspoed - een stabiele groei heeft doorgemaakt. De Duitse kwaliteit van auto's bleef niet onopgemerkt, want Volkswagen breidde haar productie uit naar meer dan 150 landen. 

Tegelijkertijd hebben we ontdekt dat de koers van Volkswagen een enorme groei heeft laten zien, maar wel veel fluctuatie. Even om de groei in perspectief te plaatsen: een belegger die in 1997 een totaal van 58 aandelen voor een bedrag van €1000 had geïnvesteerd tegen een koers van €17 per aandeel, had dit in 2015 op het hoogtepunt kunnen verkopen voor een totaalbedrag van €14.210. Een groei van 1.321% dus!

Dat is echter niet het hele verhaal. In dezelfde periode had je namelijk ook verlies kunnen maken. Dit is allemaal afhankelijk van het moment waarop je instapt en hoe consequent jij inlegt. Een grote investering van €1000 op één moment is immers risicovoller dan het verspreiden van die €1000 in kleinere brokken over een aantal jaren. 

Nu is het zo dat Volkswagen in de komende jaren de dominante positie die ze hebben nog wel zullen doorzetten. Een koning als Volkswagen stoot men niet zo snel van de troon. Tegelijkertijd liggen er nog heel veel kansen voor Volkswagen in de toenemende vraag naar elektrische auto's.

Stel je nu eens voor dat Volkswagen de markt van elektrische auto's gaat domineren. In dat geval zal het bedrijf nog eens een grotere groei doormaken. In dat opzicht is de verwachting dat Volkswagen in de komende jaren alleen nog maar een grotere positie zal innemen op de wereldmarkt. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Volkswagen kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Volkswagen prijs voorspelling 2023 – 2028

En dan de prijs. We hebben al ontdekt dat de prijs van Volkwagen aandelen in de afgelopen jaren met veel fluctuatie een enorme groei heeft laten zien. Hoe zit het dan met de prijs voorspelling van het Volkswagen aandeel in de komende jaren?

Dat is een vraag die voor elke belegger relevant is, maar heel lastig eenduidig te beantwoorden is. We kunnen namelijk - helaas - niet in de toekomst kijken. Maar, we kunnen met een scheutje gezond verstand wel een grove schatting maken. De belangrijkste vraag die we moeten beantwoorden is in dit opzicht de volgende: is Volkswagen over 20 jaar nog steeds relevant?

We hebben al ontdekt dat een toename in het aantal beleggers geresulteerd heeft in een toename van fluctuatie. Gezien het feit dat Volkswagen al een dominante positie heeft op de wereldmarkt en dat deze positie alleen nog maar verstevigd lijkt te worden, is het niet ondenkbaar dat deze fluctuatie alleen nog maar zal toenemen.

Dat betekent ook dat het gevaar op de loer ligt dat de koers 'opgeblazen' wordt. Dat betekent dat er zoveel geld wordt belegd door beleggers, dat de koers niet helemaal meer representatief is voor de staat van het bedrijf. Met andere woorden, het bedrijf wordt overgewaardeerd. 

Dit maakt het beleggen in Volkswagen aandelen risicovoller. Dit betekent ook dat de prijs van de aandelen de komende jaren hoogstwaarschijnlijk zal gaan stijgen. Hoe snel, hoe vaak en wanneer is natuurlijk nooit te beantwoorden. 


Volkswagen kopen of niet?

En dat brengt ons bij een belangrijke vraag in dit artikel: Volkswagen kopen of niet? Deze vraag heeft voor iedereen natuurlijk een ander antwoord, wat afhankelijk is van jouw financiële situatie en kennis van zaken. Voor beleggers die daytraden is Volkswagen bijvoorbeeld een interessante belegging, omdat de koers veel fluctuatie laat zien.

Tegelijkertijd kan Volkswagen voor langetermijnbeleggers ook interessant zijn, want de koers heeft sinds de beursgang in 1996 alleen nog maar groei laten zien. Ook is gebleken dat Volkswagen de komende jaren nog wel zal groeien, dus de koers zal ongetwijfeld meegroeien.

Toch moet worden vermeld dat Volkswagen een redelijk risicovolle belegging is. Dit komt door de grote mate van fluctuatie en de dreiging van overwaardering in de toekomst. Tegelijkertijd wordt dit risico enigszins verminderd vanwege het feit dat Volkswagen een enorm stabiel bedrijf is.


Waar Volkswagen kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Volkswagen aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken hoe het kopen van aandelen in elkaar steekt? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Volkswagen aandelen advies?

In dit artikel hebben we onderzoek gedaan naar Volkswagen. We hebben ontdekt dat Volkswagen sinds de Tweede Wereldoorlog steeds meer groeide door het produceren van toonaangevende voertuigen. Het bedrijf was standvastig en zette een enorme expansie in.

Anno 2022 is een aandeel van Volkswagen verantwoordelijk voor een belegging in meer dan 150 landen in een bedrijf dat wordt gerangschikt op de zevende plaats van 's werelds grootste bedrijven. Met andere woorden: een gigantisch bedrijf met een gigantische wereldwijde productie.

Tegelijkertijd hebben we ontdekt dat de koers in de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Deze groei was in eerste instantie stabiel, maar liet na 2010 steeds meer fluctuatie zijn.  Deze fluctuatie zal de komende jaren nog wel worden doorgezet. Ook ligt het gevaar op de loer dat Volkswagen in de komende jaren een overgewaardeerd aandeel zal worden.

Al met al is en blijft Volkswagen één van de grootste spelers in de markt. Een investering in Volkswagen zal daarom niet zo snel resulteren in een enorm verlies. Maar, beleggen in aandelen blijft een risicovolle handeling. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Volkswagen kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>