Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Youri Mulder is een ontzettend succesvolle voetballer geweest, maar daarnaast heeft hij zichzelf nog vaak laten zien in verschillende rollen in de media.

Als je hem niet kent van Rondo op Ziggo Sport, heb je zijn stem jarenlang voorbij horen komen als co-commentator van de FIFA-voetbal games. Hoeveel geld raapte Youri met deze werkzaamheden bij elkaar, en wat voor vermogen leverde hem dat op?

Naam

Youri Mulder

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

23-03-1969

Jaarlijks inkomen / salaris

€3 miljoen

Beroep

Presentator

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Televisie / FIFA-games


Wat is het vermogen van Youri Mulder?

Youri Mulder heeft nooit veel toezeggingen gedaan over zijn vermogen, maar door verschillende bronnen wordt zijn huidige vermogen geschat op ruim drie miljoen euro. Zijn vermogen komt voornamelijk voort uit zijn salaris van Ziggo, waar hij regelmatig te zien is als analist.

Ook met het computerspel FIFA en natuurlijk zijn eigen, succesvolle voetbalcarrière heeft Youri Mulder dit riante vermogen bij elkaar gespeeld.

Leuke weetjes over Youri Mulder

  • Mulder is eigenaar van zijn eigen platenmaatschappij, Be Yourself Music
  • Na jarenlang voor de publieke omroep gewerkt te hebben, maakte Youri Mulder onlangs de overstap naar Ziggo Sport, een commerciële zender

Wie is Youri Mulder?

De Nederlandse Youri Mulder werd geboren in Brussel op 23 maart 1969. Al op jonge leeftijd speelde hij voor zaalvoetbalclub zvv Adelaars, waarmee hij de beker van Midden-Nederland won. Een jaar later werd hij in de selectie van FC Twente opgenomen. Eigenlijk haalden ze Youri als reservespeler, maar toch wist hij al in het eerste seizoen door te breken in de basis.

Een rijke voetbalcarrière volgde, met een transfer naar FC Schalke 04 als hoogtepunt. Hij speelde daar liefst negen seizoenen en maakte 33 doelpunten. Door vele blessures heeft Mulder lang niet alle wedstrijden gespeeld, maar alsnog heeft onze favoriete voetbalanalist een roemrijke carrière achter de rug.

Die carrière eindigde niet toen hij in 2002 zijn voetbalschoenen ophing. Mulder stak zijn meningen over de voetballerij niet onder stoelen of banken bij Studio Sport. Later maakte hij nog de overstap naar het commerciële Ziggo Sport, waar hij naar verluidt meer ging verdienen.

Ook was Youri Mulder voor de computer game FIFA 15 jaar lang de vaste co-commentator naast Evert ten Napel, en zit hij momenteel in de Raad van Commissarissen van zijn oude club Schalke.


Waar heeft Youri Mulder zijn vermogen aan verdiend?

Youri Mulders vermogen is grotendeels te danken aan zijn carrière bij Schalke 04 en FC Twente. Hij verdient nog steeds genoeg geld als voetbalanalist bij Ziggo Sport, dus zijn vermogen zal er door de jaren heen niet minder op worden. Gelukkig heeft Youri de zaken goed voor elkaar!


Hoeveel verdient Youri Mulder per maand?

Youri Mulders vermogen wordt dus geschat op zo’n drie miljoen euro, maar hoeveel hij momenteel verdient als analist is niet bekend. Wel zei Mulder na zijn overstap naar Ziggo Sport dat zijn salaris er flink op vooruit zou gaan bij de commerciële zender.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Youri Mulder?

Het vermogen van Youri Mulder wordt geschat op €3 miljoen.

Wat is het salaris van Youri Mulder?

Het salaris van Youri Mulder als voetbal-analist bij Ziggo is helaas onbekend.

Is Youri Mulder miljonair

Met een geschat vermogen van €3 miljoen is Youri Mulder zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>