Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Xavi SimonsXavi Simons is een Nederlandse profvoetballer en staat bekend als een van de grootste voetbaltalenten van deze eeuw.

In dit artikel gaan we verder in op de vragen wat het vermogen van Xavi Simons is, hoe hij dit heeft opgebouwd, wat zijn maandelijkse inkomen is en waar we hem het best van kennen.

Naam

Xavi Simons

Geschat vermogen

€1.8 miljoen

Geboortedatum

21-04-2003

Jaarlijks inkomen / salaris

€600.000

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Leuke weetjes over Xavi Simons

  • Simons is de zoon van oud-voetballer Regillio Simons
  • Simons is UNICEF-amassadeur

Wie is Xavi Simons?

Xavi Simons, geboren 21 april 2003 in Amsterdam, is een Nederlandse voetballer die uitkomt voor PSV Eindhoven. Hij is doorgaans actief als middenvelder en speelt sinds 2022 ook voor het Nederlands voetbalelftal.

Xavi Simons is de zoon van oud-voetballer Regillio Simons en werd vernoemd naar de legendarische voetballer, en huidige trainer van FC Barcelona, Xavi Hernández.

Xavi Simons is opgegroeid in het Spaanse Alicante, waar hij al op zesjarige leeftijd de aandacht wist te winnen van Villarreal CF. Zijn vader vond het echter nog te vroeg voor het zeer jonge talent om naar een voetbalinternaat te gaan.

Enkele maanden later toonde ook FC Barcelona interesse in het voetbaltalent van Xavi Simons. FC Barcelona regelde huisvesting voor het gezin in Barcelona waardoor Xavi kon starten aan de jeugdopleiding van FC Barcelona, ook wel de Cantara en La Masia genoemd. 

Tussen 2014 en 2017 won Simons vier maal op rij de Ballon d’Or. De Ballon d’Or is een prijs voor de beste jeugdspeler in de wereld. 

In 2019 verliet Xavi het jeugdteam van FC Barcelona om verder te gaan bij de jeugd van Paris Saint-Germain. In februari 2021 maakte hij op zeventienjarige leeftijd voor het Franse team zijn debuut in het betaald voetbal. 

Medio 2022 maakte Xavi Simons een nieuwe overstap door een vijfjarig contract te tekenen bij PSV Eindhoven. Tijdens de eerste maand van de competitie werd hij direct uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de Maand.  In januari 2023 werd hij uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand.

Op 19 maart 2023 scoorde Xavi Simons zijn dertiende eredivisie doelpunt van het seizoen. Hiermee werd hij de eerste tiener met meer dan twaalf eredivisie doelpunten in één seizoen voor PSV sinds Ronaldo dat deed in het seizoen 1994/95 

Ook als speler van het Nederlands voetbalelftal zette hij een nieuw record. Op 3 december 2022 tijdens het Wereldkampioenschap voetbal debuteerde Simons in het Nederlands elftal.

Dit was tijdens een wedstrijd in de achtste finale tegen het Amerikaans voetbalelftal. Hiermee werd hij de jongste speler ooit die voor Oranje heeft gespeeld in de knock-outfase van een WK.

De huidige marktwaarde van voetbalspeler Xavi Simons op de internationale transfermarkt is 30 miljoen euro.


Waar heeft Xavi Simons zijn vermogen mee verdiend?

Xavi Simons heeft zijn vermogen verdiend met voetballen en door samenwerkingen met verschillende kledingmerken. Het toptalent heeft een ongeëvenaard hoog salaris voor zijn leeftijd. 


Hoeveel verdient Xavi Simons per maand?

Toptalent Xavi Simons kreeg op zeventienjarige leeftijd een salaris aangeboden bij Paris Saint-Germain van 1.000.000 euro. PSV heeft dit salaris overgenomen na de transfer van Xavi van Parijs naar Eindhoven.

Xavi Simons zijn salaris bedraagt netto 50.000 euro per maand. Dit inkomen is exclusief de premies van de KNVB voor onder meer zijn deelname aan het Wereldkampioenschap en zijn verdiensten uit samenwerkingen met kledingmerken.

FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Xavi Simons?

Het vermogen van Xavi Simons wordt geschat op €1.8 miljoen.

Wat is het salaris van Xavi Simons?

Het salaris van Xavi Simons komt neer op €600.000 per jaar.

Is Xavi Simons miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €1.8 miljoen is Simons zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>