Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Naast politici wordt Wybren van Haga ook vaak betiteld als huisjesmelker.  Dit suggereert dat hij veel bezittingen heeft. De vraag is echter wat het vermogen van Wybren van Haga is.

Helemaal precies kunnen we hier niet over oordelen, maar door zorgvuldig verschillende bronnen te raadplegen zullen we zien of we wat kunnen vertellen over Wybren van Haga's Net Worth!

Naam

Wybren van Haga

Geschat vermogen

30 miljoen euro (schatting)

Geboortedatum

31-01-1967

Jaarlijks inkomen / salaris

€ 120.000,- per jaar 

Beroep

Ondernemer / Politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?


Ook vermogen opbouwen? Met deze tijdelijke acties maak je een goede start! 🎁


Wat is het vermogen van Wybren van Haga?

Het Vermogen van Wybren van Haga bedraagt ongeveer 30 miljoen euro. Dit is afkomstig uit het bezit van ongeveer 150 panden door heel Nederland. 

Deze informatie is afkomstig van zowel Van Haga zelf als het magazine HP de tijd. Naast dit forse vermogen ontvangt hij ook nog eens een zeer mooi salaris. Meer daarover verderop in dit artikel.

Leuke weetjes over Wybren van Haga

  • Er is wel eens controverse geweest rondom de persoon Wybren. Zo maakte hij ooit een collega uit voor NSB'er en vergeleek hij ook iemand met 'de slang uit Jungle Book'.
  • In juni 2022 wist een 'verwarde man' de woning van Van Haga binnen te treden. Het is niet bekend geworden of de man dit deed in verband met zijn werk in de Tweede Kamer.

Wie is Wybren van Haga?

Op 31 januari 1967 werd Wybren van Haga geboren in Den Haag. Zijn vader is Nederlands terwijl zijn moeder Brits is. Na het gymnasium in Haarlem te hebben afgerond studeerde hij tot aan 1991 elektrotechniek aan de TU Delft.

Direct na zijn studie trad Van Haga in dienst bij de militairen van het Korps Commandotroepen. Uiteindelijk wist hij het te schoppen tot Tweede Luitenant. 

Na zijn korte carrière bij Defensie ging hij werken voor Shell. Dit hield hij iets minder dan 10 jaar vol, voordat hij begon met ondernemen. Vanaf dit moment begon Wybren van Haga zijn vermogen op te bouwen.

Uiteindelijk werd de overstap naar de politiek gemaakt, in 2010. In eerste instantie als politicus in de gemeenteraad en 7 jaar later op landelijk niveau. Hij was actief voor de VVD, FVD en BVNL. Tijdens zijn tijd bij de VVD kwam hij in opspraak nadat hij gepakt was achter het stuur met een te hoog alcoholperentage.


Waar heeft Wybren van Haga zijn vermogen aan verdiend?

Het grootste deel van zijn vermogen heeft Wybren van Haga te danken aan zijn ondernemerschap. Als ondernemer was ie vanaf 2002 actief in verschillende branches, waaronder vastgoed.

Met het geld wat hij verdiende kocht hij vanuit zijn B.V. verschillende panden op. Inmiddels bezit zijn bedrijf, Sjopperdepop BV, ongeveer 150 panden. Dit heeft hem dan ook de term huisjesmelker opgeleverd.

Daarnaast zal hij in zijn tijd als ingenieur bij Shell ook prima verdient hebben, en misschien ook wel wat Shell aandelen hebben gekregen. 


Hoeveel verdient Wybren van Haga per maand?

Als Tweede Kamer politicus weten we precies wat het salaris van Wybren van Haga is. Zo kunnen we op de website van het Parlement zien dat een Tweede Kamerlid een maand salaris ontvangt van € 8.599,89 bruto per maand. Hier komt nog een eindejaarsuitkering en vakantiegeld bij. Beiden zijn 8 procent. 

Bovenstaande salaris is van toepassing op 'normale' leden. Een voorzitter bijvoorbeeld krijgt nog meer loon uitbetaalt.

Ook vermogen opbouwen? Met deze tijdelijke acties maak je een goede start! 🎁


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Wybren van Haga?

Het geschatte vermogen van Wybren van Haga bedraagt € 30 miljoen. Zijn Net Worth komt voornamelijk door het opkopen van huizen en panden. In totaal bezit hij er ongeveer 150.

Wat is het salaris van Wybren van Haga?

Het jaarsalaris van Wybren van Haga bedraagt ruim 120.000 euro per jaar. Dit krijgt hij als regulier lid van de Tweede Kamer. Per maand ontvangt hij 8599,89 exclusief een dertiende maand en vakantiegeld.

Is Wybren van Haga miljonair?

Met zijn vermogen van om en nabij de 30 miljoen euro is Wybren van Haga miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>