Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/04/2023

Wat is het vermogen van Wout Weghorst? Wout Weghorst is een naam die veel voetballiefhebbers bekend in de oren zal klinken.

Hij is een bekende Nederlandse voetballer en speelt momenteel als aanvaller bij Manchester United in de Premier League.

In dit artikel gaan we dieper in op het vermogen van Wout Weghorst en kijken we waar hij zijn rijkdom aan te danken heeft.

Naam

Wout Weghorst

Geschat vermogen

€10 miljoen

Geboortedatum

07-08-1992

Jaarlijks inkomen / salaris

€7 miljoen

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Wout Weghorst?

Volgens de laatste berekeningen van Quote bedraagt het vermogen van Wout Weghorst in 2022 circa 10 miljoen euro.

Dit is niet alleen te danken aan zijn salaris als voetballer, maar ook aan zijn slimme investeringen en sponsordeals. Inmiddels ligt het vermogen van Weghorst een stuk hoger en wordt door verschillende bronnen een bedrag van 17 miljoen euro genoemd.

Leuke weetjes over Wout Weghorst

  • Toen Weghorst nog bij Wolfsburg speelde, was zijn bijnaam 'Die Wolfe'
  • Wouts familie heeft jaren lang tankstations gerund, waarbij ze wel 120 verschillende tankstations in beheer hadden

Wie is Wout Weghorst?

Wout Weghorst is een Nederlandse voetballer en hij is geboren op 7 augustus 1992 in Borne. Hij begon zijn voetbalcarrière bij de lokale voetbalclub BVV Borne en stapte later over naar FC Emmen.

In 2014 maakte hij de overstap naar Heracles Almelo en twee jaar later werd hij gekocht door AZ Alkmaar. Na drie succesvolle seizoenen bij AZ maakte Weghorst de overstap naar VfL Wolfsburg in de Duitse Bundesliga.

Na zijn tijd in Duitsland vertrok hij naar het Engelse Burnley om zijn Premier League-droom waar te maken. Nadat hij degradeerde met Burnley vertrok hij op huurbasis naar het Turkse Besiktas.

Na een half jaar in Turkije keerde hij dankzij trainer Erik ten Hag terug in Engeland bij Manchester United. Weghorst is niet alleen bekend vanwege zijn voetbaltalent, maar ook vanwege zijn persoonlijkheid en maatschappelijke betrokkenheid.

Hij is ambassadeur van de Stichting Spieren voor Spieren en zet zich in voor de strijd tegen spierziekten bij kinderen.

Wout Weghorst is getrouwd met zijn jeugdliefde en heeft samen met haar twee kinderen. Weghorst staat bekend als een echte familieman en is naast de sport dan ook voornamelijk bezig met zijn gezin.

Weghorst woont momenteel in Engeland, waar hij voetbalt. Toch heeft hij nog altijd een woning in Nederland. Die woning staat in zijn geboorteplaats Borne. Daar heeft Weghorst een, voor een voetballer, bescheiden 2-onder-1-kap woning. Dat huis kocht hij destijds voor zo'n 616.000 euro.


Waar heeft Wout Weghorst zijn vermogen mee verdiend?

Het grootste deel van Wout Weghorst zijn vermogen heeft hij natuurlijk verdiend als voetballer. Na zijn overstap van AZ naar VfL Wolfsburg heeft hij zijn salaris flink zien stijgen.

Bij VfL Wolfsburg verdiende hij naar schatting 3,5 miljoen euro per jaar. Zijn stappen na Wolfsburg hebben hem geen windeieren gelegd. Bij Manchester United verdient de aanvaller naar verluidt zo'n zeven miljoen euro.

Dat is een slordige 136.000 euro per maand. Naast zijn salaris als voetballer heeft Wout Weghorst ook flink verdiend aan sponsordeals.

Hij heeft deals gesloten met grote merken als PUMA en G-Star RAW. Ook heeft hij zijn eigen kledinglijn genaamd “Nawaka”, wat staat voor “NAtuur WAtersport KAmpeer”. Met deze kledinglijn richt Weghorst zich op mensen die houden van kamperen, natuur en watersport.


Hoeveel verdient Wout Weghorst per maand?

Wout Weghorst zijn salaris is niet slecht. Hij krijgt volgens de Daily Mirror een salaris van 7 miljoen euro per seizoen bij Manchester United.

Dat komt neer op zo'n 583.000 euro per maand. Daarnaast komen ook nog de sponsordeals en eventuele andere inkomsten van de voetballer bij. Ook krijgt hij een bedrag wanneer hij met het Nederlands elftal een eindtoernooi speelt zoals het WK in Qatar.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Wout Weghorst?

Het vermogen van Wout Weghorst wordt geschat op €10 miljoen.

Wat is het salaris van Wout Weghorst?

Het huidige salaris van Wout Weghorst komt neer op €583.000 per maand.

Is Wout Weghorst miljonair?

Ja, met zijn gigantische salaris en een geschat vermogen van €10 miljoen is Wout Weghorst zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>