Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Benieuwd naar het vermogen van Won Yip, de horeca tycoon ? De man die op commando kan slapen, 360 dagen in het jaar buiten de deur eet, en bovenal steenrijk is geworden als founder van de Yip Group, een horecagroep die op de meest prominente locaties van Nederland een aantal zeer succesvolle café’s in handen heeft.

Hoeveel schuift dat nou eigenlijk, en wat is het vermogen van Won Yip in 2023? Alles over de financiële situatie van Won Yip lees je hier!

Naam

Won Yip

Geschat vermogen

20 miljoen

Geboortedatum

30-07-1963

Jaarlijks inkomen / salaris

12 miljoen

Beroep

Horeca-ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Horeca


Wat is het vermogen van Won Yip?

Won Yip heeft al een aantal jaar geen duidelijkheid gegeven over zijn financiën, maar in 2017 kwam er een jaarrekening van Won Yip in de publiciteit. Deze bedroeg ruim 11 miljoen euro, maar gesuggereerd werd dat het vermogen van Yip nog veel hoger ligt dan op papier te zien is.

Hij doet namelijk regelmatig slimme investeringen met zijn geld en daarom schatten wij zijn huidige vermogen, ondanks de corona-sluitingen van zijn horecazaken, op 20 miljoen euro.

Leuke weetjes over Won Yip

  • Won Yip woont in een van de duurste penthouses van Nederland in het Pontsteigergebouw in Amsterdam
  • Won Yip is een van de bekendste personen in de ondernemers serie Dragons' Den

Wie is Won Yip?

Won Yip is bekend geworden als ‘s lands bekendste horecamagnaat. Vrijwel alle cafés en restaurants rondom de Dam in Amsterdam zijn van zijn holding, de Yip Group. Al deze restaurants heeft hij niet gekregen door het keiharde studeren, want al op zijn 19e koopt hij zijn eerste café aan de Markt in Goes.

Dit pakte zo goed uit dat hij binnen een jaar al een café aan de Dam in Amsterdam kon kopen. Zijn succes als horecaondernemer is niet onopgemerkt gebleven. In 2020 en 2021 is Won Yip te zien geweest in het populaire programma Dragons Den, waarin beginnende ondernemers hun businessplannen mogen pitchen aan steenrijke ‘Dragons’.

Yip is dus één van die Dragons en inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het televisielandschap. Het programma is inmiddels van WNL verkast naar Viaplay. Zijn salaris zal door deze commerciële transfer wel flink omhoog zijn gegaan…


Waar heeft Won Yip zijn vermogen aan verdiend?

Wie beweert dat in de Horeca geen droog brood te verdienen valt, heeft het mis. Ondanks de coronacrisis heeft Won Yip het merendeel van zijn vermogen te danken aan zijn horecaondernemingen. Laten we stellen dat het hier niet gaat over de lokale Febo of snackbar; de Yip Group is eigenaar van de Foodhall in Scheveningen, restaurant Majestic aan de Dam en nog veel meer luxe bestemmingen die een gemiddelde toerist zich niet kan veroorloven.

Deze zaken hebben flinke winstmarges en mede door de goede organisatie vanuit de Yip Group staan ze ondanks twee jaar covid nog steeds dik in de zwarte cijfers.

Naast horeca verdient Won Yip nog een extra zakcentje bij als presentator / Dragon bij Dragons Den, tegenwoordig te zien op Viaplay. Viaplay staat erom bekend dat ze programma’s en presentatoren opkopen voor flinke bedragen. Ook daar komt dus een groot deel van Yips vermogen vandaan.


Hoeveel verdient Won Yip per maand?

Het precieze salaris van Won Yip is niet met zekerheid bekend. Een schatting van Geldwolf ligt het Won Yip salaris op dit moment ongeveer 1 miljoen euro per maand. Op jaarbasis is dat 12 miljoen euro en als je het gaat omrekenen naar een uurloon kom je op zo’n 1400,- per uur te zitten. Dat is flink wat meer dan wat zijn medewerkers in de afwas verdienen!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Won Yip?

Het geschatte vermogen van Won Yip wordt geschat op zo'n 20 miljoen euro.

Wat is het salaris van Won Yip?

Het salaris van Won Yip komt neer op zo'n 12 miljoen euro per jaar.

Is Won Yip miljonair?

Met een geschat vermogen van 20 miljoen euro is Won Yip inderdaad miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>