Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

In dit artikel zullen we het hebben over het vermogen van Wobke Hoekstra, een Nederlandse politicus en momenteel de minister van Financiën in het kabinet-Rutte III.

Met een achtergrond in zowel de politiek als het bedrijfsleven heeft Hoekstra een indrukwekkende carrière opgebouwd en is hij een van de meest invloedrijke personen in de Nederlandse politiek.

Maar wat is precies het vermogen van deze minister van Financiën en waar heeft hij zijn fortuin aan te danken? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en meer inzicht geven in het persoonlijke en financiële leven van Wobke Hoekstra.

Naam

Wobke Hoekstra

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

30-10-1975

Jaarlijks inkomen / salaris

€180.984

Beroep

Politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek / zakenwereld


Wat is het vermogen van Wobke Hoekstra?

Hoewel er geen exact bedrag bekend is van het vermogen van Wobke Hoekstra, kan er wel een schatting worden gemaakt op basis van zijn werkervaring en functies.

Zo verdient een minister als Wobke maximaal €180.984 per jaar. 

Zo heeft Hoekstra onder andere gewerkt als topadvocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en als consultant bij McKinsey & Company.

Deze functies staan erom bekend zeer goed betaald te worden, wat ervoor kan zorgen dat Hoekstra een aanzienlijk vermogen heeft opgebouwd.

Leuke weetjes over Wobke Hoekstra

  • Wobke Hoekstra studeeraan de universiteit van Leiden, maar behaalde ook diploma's in het Franse Fontainebleau en Singapore
  • Wobke Hoekstra verkocht vlak voor zijn benoeming tot minister in 2021 allerlei aandelen die hij bezat in bedrijven die waren gevestigd in belastingparadijzen Guernsey en de Maagdeneilanden

Wie is Wobke Hoekstra?

Wobke Hoekstra werd geboren in 1975 in Bennekom, een dorp in de provincie Gelderland. Na zijn middelbare school studeerde hij rechten aan de Universiteit Leiden, waar hij in 2003 cum laude afstudeerde.

Tijdens zijn studie was Hoekstra actief in verschillende studentenverenigingen en speelde hij in het studentenorkest. Na zijn studie werkte hij onder andere als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en als consultant bij McKinsey & Company.

In 2017 werd Hoekstra lid van de Tweede Kamer namens het CDA, waar hij zich onder andere bezighield met financiën, economie en innovatie.

In 2019 werd hij benoemd tot minister van Financiën in het kabinet-Rutte III. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het financiële beleid van Nederland en vertegenwoordigt hij Nederland bij internationale financiële organisaties zoals de Europese Unie en het IMF.


Waar heeft Wobke Hoekstra zijn vermogen mee verdiend?

Hoekstra heeft zijn vermogen voornamelijk verdiend met zijn werk als topadvocaat en consultant bij verschillende bedrijven en organisaties.

Als advocaat werkte hij onder andere aan fusies en overnames, financiële regelgeving en corporate governance.

Daarnaast was hij consultant bij McKinsey & Company, waar hij bedrijven en overheden adviseerde over strategische en financiële vraagstukken.


Hoeveel verdient Wobke Hoekstra per maand?

Als minister van Financiën verdient Wobke Hoekstra een bruto jaarsalaris van €180.984. Dit komt neer op een bruto maandsalaris van €15.082.

Vanwege zijn geschiedenis in andere functies kan het zo zijn dat Wobke nog andere inkomstenbronnen heeft, zoals via aandelen. Hoeveel dat precies is, is niet duidelijk.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Wobke Hoekstra?

Het vermogen van Wobke Hoekstra is onbekend.

Wat is het salaris van Wobke Hoekstra?

Het salaris van Wobke Hoekstra wordt geschat op €15.000 per maand.

Is Wobke Hoekstra miljonair?

Het is onduidelijk of Wobke Hoekstra miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>