Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wil je meer weten over Wim Zegwaard zijn vermogen?

Voor wie hem niet kent: Wim Zegwaard was een Nederlandse zakenman en had zijn eer en bekendheid verdiend als oprichter en voormalig CEO van Amvest, een vastgoedbedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste vastgoedondernemingen van Nederland. 

Daarnaast was hij ook actief als investeerder en ondernemer. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het leven van Wim Zegwaard en zijn financieel vermogen. 

Naam

Wim Zegwaard

Geschat vermogen

€350 miljoen

Geboortedatum

geb. 1944 - overl. 2022

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

CEO Amvest

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Vastgoed


Wat was het vermogen van Wim Zegwaard?

Wim Zegwaard zijn vermogen werd in 2022 geschat op zo'n €350 miljoen, waarmee hij tot de absolute top van de rijkste Nederlanders behoorde. 

Hij heeft zijn vermogen verdiend met zijn werk in de vastgoedsector, waar hij in 1997 Amvest oprichtte en uitgroeide tot een van de grootste vastgoedondernemingen in Nederland.

Leuke weetjes over Wim Zegwaard

  • Bij elkaar opgeteld is Bolland verantwoordelijk voor de verkoop van 67 miljoen songs en producties, waar hij direct aan heeft meegewerkt
  • Bolland ontving meer dan 150 gouden en platina platen

Wie was Wim Zegwaard?

Wim Zegwaard was een man die in de Nederlandse zakenwereld geen introductie nodig had. Maar zegt die naam jou wel iets? Wie was Wim Zegwaard nu eigenlijk? 

Wim Zegwaard is een zakenman en vastgoedontwikkelaar uit Nederland. Hij is geboren in 1944 in Rotterdam en gestorven op 78-jarige leeftijd in 2022.

Zegwaard is vooral bekend geworden door zijn bedrijf, Amvest, dat hij in 1997 oprichtte en inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste vastgoedondernemingen in Nederland.

Het bedrijf richt zich voornamelijk op het ontwikkelen en beheren van vastgoed voor wonen en werken. Zegwaard is ook bekend geworden vanwege zijn passie voor sport.

Hij was bijvoorbeeld eigenaar van voetbalclub ADO Den Haag en heeft in het verleden ook in het bestuur gezeten van Feyenoord Rotterdam.

Naast zijn werk in de vastgoedsector was hij ook actief als investeerder in start-ups en bezat hij zijn eigen investeringsmaatschappij genaamd Zegwaard Investments. Zegwaard was een man die zichzelf altijd heeft blijven uitdagen om groots te denken en te handelen. 

Door zijn unieke visie en ondernemerschap heeft hij de vastgoedsector in Nederland veranderd en heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van vele steden.

Daarnaast was hij een toegewijde vader en vriend en had hij altijd oog voor de mensen om hem heen. Wim Zegwaard is een inspiratiebron voor velen, niet alleen vanwege zijn ongekende succes, maar ook vanwege zijn ethische principes en waarden. 

Hij was een man die geloofde in hard werk, doorzettingsvermogen en integriteit, en hij heeft laten zien dat deze eigenschappen de sleutel zijn tot succes in het leven.


Waar heeft Wim Zegwaard zijn vermogen mee verdiend?

Met zijn vermogen van zo'n €350 miljoen in 2022 behoort hij tot de absolute top van de rijkste Nederlanders.

Hij heeft zijn fortuin verdiend met zijn werk in de vastgoedsector, waar hij een ware pionier was en uitgroeide tot een van de meest succesvolle vastgoedondernemers van Nederland. Het is duidelijk dat Wim Zegwaard vermogen kom opbouwen als geen ander.

Zijn onderneming in vastgoed, Amvest, richt zich voornamelijk op het ontwikkelen en beheren van vastgoed voor wonen en werken.

Het bedrijf heeft inmiddels een waarde van enkele miljarden euro's. Naast zijn werk in de vastgoedsector is Zegwaard ook actief geweest als investeerder in start-ups en had hij zijn eigen investeringsmaatschappij genaamd Zegwaard Investments.

Hierdoor heeft hij nog meer geld weten te verdienen en zijn vermogen verder weten uit te breiden. 


Hoeveel verdiende Wim Zegwaard per maand?

Waaraan Wim Zegwaard zijn salaris verdiende, is ondertussen wel duidelijk, maar hoeveel dit exacte bedrag bedroeg op het moment van zijn dood werd nooit expliciet gepubliceerd.

Wat zeker duidelijk is, is dat Wim Zegwaard is een voorbeeld is voor veel succesvolle zakenmannen in Nederland en over de hele wereld.

Hij is een inspiratiebron voor veel ondernemers en heeft duidelijk zijn stempel achtergelaten in deze wereld.


FAQ

Wat was het geschatte vermogen van Wim Zegwaard?

Het vermogen van Wim Zegwaard werd geschat op €350 miljoen.

Wat was het salaris van Wim Zegwaard?

Het huidige salaris van Wim Zegwaard is helaas onbekend. 

Was Wim Zegwaard miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €350 miljoen was Wim Zegwaard zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>