Ben jij benieuwd naar het vermogen van Wesley Sneijder? Als één van de bekendste voetballers aller tijden van het Nederlands elftal is het inderdaad interessant om te weten wat Wesley Sneijder zoal heeft verdiend met en na zijn glansrijke voetbalcarrière.

Wat was Wesley Sneijders salaris en hoe heeft Wesley Sneijder zijn huidige vermogen bij elkaar verdiend? Alles over de financiële situatie van onze nummer 10 lees je hier!

Naam

Wesley Sneijder

Geschat vermogen

20 miljoen euro

Geboortedatum

09-06-1984

Jaarlijks inkomen / salaris

360.000 euro

Beroep

Voetbalanalist

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Wesley Sneijder?

Wesley Sneijder heeft met zijn voetbalcarrière miljoenen bij elkaar verzameld. In 2018 besloot hij te investeren in onder andere crypto, en dat ging niet even lekker - daarom is zijn vermogen gehalveerd van zo’n 40 miljoen euro naar 20 miljoen euro op dit moment. Een bedrag waar menig voetballer desalniettemin nog altijd jaloers op kan zijn!

Leuke weetjes over Wesley Sneijder

  • Wesley Sneijder heeft een kortstondige relatie gehad met Yolanthe Cabau van Kasbergen.
  • Wesley Sneijder werd onder Louis van Gaal tot aanvoerder van het Nederlands elftal gekroond. 

Wie is Wesley Sneijder?

Wesley Sneijder is een oud-profvoetballer met een glansrijke carrière. MET HET HOOFD, SNEIJDER MET HET HOOFD! Veel voetbalfans zullen die woorden van commentator Frank Snoeks nog altijd goed in hun geheugen hebben zitten. Zijn legendarische kopgoal tegen Brazilië op het WK in 2010 - Wesley is ongeveer 1,70m lang - is één van de vele hoogtepunten in de 17 jaar waarin hij als profvoetballer actief was.

Wesley Sneijder begon zijn carrière in de jeugd bij Ajax. Daar ontwikkelde hij zich al gauw tot aanvallende middenvelder met een verwoestend linkerbeen. Zijn prestaties bij het eerste elftal leidden al gauw tot een miljoenentransfer naar Real Madrid. Ook daar gingen zijn kwaliteiten aan niemand voorbij.

Na zijn tijd in het Koninklijk Wit van Madrid, verkaste Sneijder naar Inter Milan. Ook Galatasaray, OGC Nice en uiteindelijk Al-Gharafa komen op zijn indrukwekkende CV te staan. Vooral laatstgenoemde club heeft een grote impact gemaakt op de bankrekening van Wesley, want deze club is in handen van een steenrijke oliesjeik. Wesley Sneijder stak het niet onder stoelen of banken dat deze stap vooral financieel gezien interessant voor hem was - en daar kunnen we hem alleen maar gelijk in geven.

Nadat hij in 2019 zijn voetbalcarrière afsloot als recordhouder voor de speler met de meeste interlands, heeft Wesley Sneijder een trainersopleiding geprobeerd. Dit paste echter niet bij hem - hij vond het te streng en te veel lijken op schoolwerk. Sindsdien is hij twee keer in de week te zien bij Veronica Offside, samen met Andy van der Meijde en Wilfred Genee. Dit programma blijkt een succesformule, met leuke anekdotes uit de voetbaltijd van onze Wesley.


Waar heeft Wesley Sneijder zijn vermogen aan verdiend?

Zoals Wesley Sneijder zelf heeft toegegeven is zijn vermogen vooral te danken aan zijn clubkeuze tegen het einde van zijn carrière. Het was misschien niet de leukste club om voor te spelen - de tribunes van het gigantische stadion van Al-Gharafa waren altijd volledig leeg - maar de steenrijke oliesjeik betaalde Wesley Sneijder enkele miljoenen per jaar, waardoor het zeer lucratief bleek voor de bankrekening van Wesley Sneijder.

Ook bij zijn andere clubs verdiende hij natuurlijk niet verkeerd. Mochten de crypto-investeringen van Wesley Sneijder gelukt zijn, had zijn vermogen nog veel groter uitgepakt, maar helaas heeft dit zijn vermogen van 40 miljoen verminderd naar ongeveer 20 miljoen euro.

Wesley is tevens vaak te zien geweest in reclames voor de gokwebsite Toto. Die reclamespotjes staan erom bekend dat ze enorm veel uitbetalen - ongeveer een miljoen euro per keer. Echter mogen bekende figuren en voetballers niet meer in deze reclames spelen sinds de nieuwe wetgeving die in 2022 is ingegaan - helaas voor Sneijder.


Hoeveel verdient Wesley Sneijder per maand?

Wesley Sneijder werkt momenteel als voetbalanalist voor het populaire programma Veronica Offside. Hiervan is zijn salaris niet bekend, maar als hij ongeveer hetzelfde verdient als collega Andy van der Meijde kunnen we uitgaan van een maandsalaris van ongeveer 30.000 euro per maand.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Wesley Sneijder?

Het vermogen van Wesley Sneijder wordt geschat op 20 miljoen euro.

Wat is het salaris van Wesley Sneijder?

Het salaris van Wesley Sneijder bij Veronica Offside wordt geschat op 30.000 per maand.

Is Wesley Sneijder miljonair?

Met een geschat vermogen van 20 miljoen euro is Wesley Sneijder absoluut miljonair.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>