Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Waylon?  Achter deze knappe zanger schuilt een wereld van glamour, roem en rijkdom, een onmisbaar icoon in de Nederpop. 

We onthullen alles over zijn indrukwekkende vermogen, hoe hij zijn fortuin vergaarde en wat deze zanger maandelijks op zijn bankrekening ziet verschijnen.

Naam

Waylon

Geschat vermogen

€1 - €5 miljoen

Geboortedatum

20-04-1980

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Zanger

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Muziekwereld


Wat is het vermogen van Waylon?

Al op 39-jarige leeftijd heeft deze wereldmuziekzanger uit Nederland genoeg verdiend om nooit meer te hoeven werken, want volgens verschillende bronnen, zoals Forbes, IMDb en Popular Bio, wordt het vermogen van Waylon geschat op 1 tot 5 miljoen euro.

Leuke weetjes over Waylon

  • Waylon's echte naam is Willem Bijkerk
  • Waylon's eerste televisieoptreden vond plaats in 1995, toen hij samen me tCarlo en Irene in het programma Telekids het nummer Harry de Hengst zong

Wie is Waylon?

Onze eigen Waylon, geboren als Willem Bijkerk op 20 april 1980 in Apeldoorn, is een fenomeen in de Nederlandse muziekindustrie.

Hij dankt zijn artiestennaam aan zijn idool, de Amerikaanse countryzanger Waylon Jennings. Zijn succes begon met zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2014 en 2018.

Als jonge zanger trad Waylon op met verschillende bands en waagde hij zich in 1997 aan een album in Nashville, dat helaas nooit het daglicht zag. Zijn grote doorbraak kwam in 2008 met zijn deelname aan Holland's Got Talent, waar hij zich tot de finale zong.

Een platencontract bij Universal Music volgde en zijn debuutalbum Wicked Ways werd een hit. Sindsdien heeft Waylon talloze succesvolle albums en singles op zijn naam staan en sleepte hij prijzen zoals een Edison Award, een 3FM Award en een Buma NL Award in de wacht. 

In 2014 vormde hij samen met Ilse DeLange het duo The Common Linnets en behaalden zij de tweede plaats op het Eurovisiesongfestival.

In 2018 keerde Waylon solo terug naar het Eurovisiesongfestival met het nummer Outlaw In 'Em, waar hij eindigde als achttiende.

Waylon's liefdesleven is minstens zo spraakmakend: hij heeft een relatie met de sprankelende vlogger en ex Oh Oh Cherso ster Bibi Breijman. 

Samen zijn zij de trotse ouders van dochter Teddy, geboren in 2018.Waylon's luxe stulpje, een prachtige vrijstaande villa met riante tuin in Hilversum, kocht hij in 2016 voor maar liefst 1,1 miljoen euro.


Waar heeft Waylon zijn vermogen mee verdiend?

Waylon's indrukwekkende vermogen is voornamelijk te danken aan zijn muzikale carrière. Hij verdient de kost met de verkoop van zijn albums en singles, streaminginkomsten via platforms als Spotify en YouTube, liveoptredens en royalty's voor zijn liedjes.

Maar Waylon is van meer markten thuis: hij coacht talenten in het populaire televisieprogramma The Voice of Holland, presenteert zijn eigen radioshow op NPO Radio 2 en schrijft gevatte columns voor Veronica Magazine. Een ware artiest dus.


Hoeveel verdient Waylon per maand?

De hoofdvraag is natuurlijk: wat is Waylon z'n salaris per maand? Dat is lastig te zeggen, want dit hangt af van factoren zoals de populariteit van zijn muziek, het aantal optredens en zijn contracten met platenmaatschappijen en sponsors.

Toch wagen we ons aan een schatting, op basis van bekende cijfers over zijn vermogen en jaarinkomen. Popular Bio schatte Waylon's vermogen in 2020 op ongeveer 4 miljoen euro.

Quote meldde dat hij in datzelfde jaar zo'n 500.000 euro bruto verdiende.

Als we deze cijfers combineren om een gemiddeld maandinkomen te berekenen, komen we uit op een bedrag tussen de 40.000 en 50.000 euro per maand, niet slecht.

Daar heb je het, de sappige details over het vermogen van Waylon, de gouden stem van Nederland. Een ding is zeker: met zijn talent, doorzettingsvermogen en onweerstaanbare charme zal Waylon zijn fortuin alleen maar verder vergroten.

En zijn altijd hongerige fans kunnen niet wachten om te zien welke verrassingen deze muzikale volksheld voor hen in petto heeft!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Waylon?

Het vermogen van Waylon wordt geschat tussen de €1 en €5 miljoen.

Wat is het salaris van Waylon?

Het huidige salaris van Waylon is helaas onbekend.

Is Waylon miljonair?

Ja, met een geschat vermogen tussen de €1 en €5 miljoen is Waylon zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>