Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Wat is het vermogen van Warren Buffett? Als 's werelds meest succesvolle belegger op de beurs konden we een artikel over het vermogen van Waren Buffett niet vergeten. Als CEO van Berkshire Hathaway, een van de meest stabiele en succesvolle bedrijven in Amerika, heeft Warren Buffett een uitzonderlijk groot vermogen opgebouwd door de jaren heen. 

Maar hoe groot is het Warren Buffet vermogen eigenlijk? En nog veel belangrijker - hoe heeft hij dat vermogen weten op te bouwen? 

Precies dat hebben we voor je onderzocht. Zo weet jij aan het einde van dit artikel hoe groot het Warren Buffett vermogen is en hoe hij daaraan is gekomen. Meer weten? Lees dan vooral verder!

Naam

Warren Buffett

Geschat vermogen

€97 miljard

Geboortedatum

30-08-1930

Jaarlijks inkomen / salaris

€100.000

Beroep

CEO / belegger

Geslacht 

Man

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Overnames / investeren / beleggen


Wat is het vermogen van Warren Buffet?

Het vermogen van Warren Buffett wordt in 2022 door Forbes geschat op zo'n €97 miljard euro. Dit maakt hem 's werelds meest succesvolle belegger, omdat Warren Buffett op 14-jarige leeftijd begon met een vermogen van $5.000. 

Het bijzondere aan het vermogen van Warren Buffet is dat zijn vermogen eigenlijk pas op een latere leeftijd echt is gaan exploderen. In onderstaande grafiek hebben we dat even inzichtelijk voor je gemaakt.

Betekent dit dat hij tot een latere leeftijd stil heeft gezeten? Nee hoor. Op zijn 37e was Warren Buffett al miljonair. Maar in tegenstelling tot leeftijdsgenoten zag hij nog wel wat meer kansen liggen. En het resultaat van deze houding zie je hieronder. 

Vermogen Waren Buffett

Leuke weetjes over Warren Buffett

  • Warren Buffett heeft beloofd om 99% van zijn eigen vermogen voor zijn dood te doneren aan goede doelen. Hij is al goed bezig, want hij heeft al €49 miljard gedoneerd aan de Gates Foundation, het goede doel dat wordt gerund door Bill en Melinda Gates
  • Als zoon van een Amerikaanse senator kocht Warren Buffett op 11-jarige leeftijd zijn eerste aandeel
  • Berkshire Hathaway, het beursgenoteerde bedrijf waarvan Warren Buffett CEO is, is gespecialiseerd in het opkopen van talloze Amerikaanse bedrijven, waaronder Duracel, Coca-Cola en Geico

Wie is Warren Buffett?

Wie is Warren Buffett nu eigenlijk? Je bent ongetwijfeld bekent met Warren Buffetts inspirerende quotes of analyses die je ergens op internet hebt gelezen van deze beleggingsgoeroe. Voor die status heeft hij hard gewerkt.

Buffett werd op 30 augustus 1930 geboren in het Amerikaanse Omaha. Daar kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met aandelen vanwege het feit dat zijn vader Senator was. Zo kocht hij al op de leeftijd van 11 jaar een eerste aandeel. 

Het vermogen van Warren Buffett raakte in een stroomversnelling toen hij in 1956 een eigen beleggingsfonds oprichtte dat volledig investeerde in waarde-aandelen. Om zijn vrienden en kennissen te overtuigen van de succesformule hiervan belegde hij zijn volledige spaargeld in dit fonds.

Tot 1970 bleef dit fonds bestaan en was het met 250% rendement heel succesvol. Echter vond hij dat er destijds onvoldoende goede investeringen op de beurs aanwezig waren, dus zette hij een punt achter dit fonds.

Vervolgens deed Warren Buffett de zet van zijn leven: hij kocht Berkshire Hathaway over. Hoe Buffett aan dit bedrijf zijn vermogen heeft opgebouwd, leggen we in het stuk hieronder voor je uit. Kort gezegd is dit bedrijf een overname-machine, waarbij Berkshire Hathaway ontzettend veel bedrijven onder haar hoede heeft. 

Naast alle financiële successen is Warren Buffett altijd nuchter en bescheiden gebleven. Zo woont hij nog steeds in het huis in Omaha dat hij in 1958 voor $31.500 kocht. Ook is hij een voorstrijder van het zwaarder belasting van miljonairs - een groep waar hij zelf toe behoord. Als laatste investeert hij ontzettend veel in goede doelen.


Waar heeft Warren Buffett zijn vermogen aan verdiend?

Het gigantische vermogen dat Warren Buffett op zijn 92e heeft opgebouwd komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het succes van zijn vermogensopbouw zit verstopt in het jarenlang structureel beleggen in sterke bedrijven - en de emoties vooral buiten de deur te houden.

Het grootste deel van het vermogen van Warren Buffett komt voort uit zijn rol als CEO bij Berkshire Hathaway. Dit bedrijf heeft de visie op het beleggen van Buffett volledig overgenomen - beleg in waardevolle bedrijven, zelfs als de prijs iets hoger ligt.

Hierbij geeft Buffett altijd de volgende vraag mee aan beginnende beleggers: kan jij het winstmodel van een bedrijf uitleggen in 1 zin? Ja? Kopen. Nee? Niet kopen. 

Berkshire Hathaway kocht in de jaren '80 en '90 bedrijven op die extreem waardevol zouden blijken, zoals Heinz, Coca-Cola, Bank of America en - jawel - Apple. Sterker nog, Steve Jobs, CEO van Apple, heeft nog steeds een directeurfunctie bij Berkshire Hathaway.

Al met al heeft Warren Buffett zijn enorme vermogen te danken aan een gezonde dosis goed verstand, maar ook zeker doordat hij heel stabiel is blijven beleggen in bedrijven waar hij in geloofde - ook als anderen hem het tegendeel proberen te bewijzen. 


Hoeveel verdient Warren Buffett per maand?

Ondanks het feit dat Buffett een vermogen van €97 miljard heeft weten op te bouwen, betaalt hij zichzelf als CEO maar een magere €100.000 per jaar. In vergelijking met andere Amerikaanse topmanagers is dat helemaal niets.

Sterker nog, die €100.000 doneert hij volledig aan het goede doel. Puur het compound-effect van de waarde-investeringen van Buffett leiden dus tot die gigantische Warren Buffett net worth.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Warren Buffett?

Het geschatte vermogen van Warren Buffet komt neer op €97 miljard. 

Wat is het salaris van Warren Buffett?

Het salaris van Warren Buffett vanuit Berkshire Hathaway bedraagt €100.000 per jaar. 

Is Warren Buffett miljonair?

Met een geschat vermogen van €97 miljard is Warren Buffet niet alleen miljonair, maar zelfs miljardair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>