Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Wat is het vermogen van Virgil van Dijk? Virgil van Dijk is één van de bekendste en best betaalde verdedigers ter wereld. Daarnaast is hij de op één na duurste verdediger ooit.

Wat verdient van Dijk zelf aan deze transfer naar Liverpool, en wat is zijn vermogen? Alles over het salaris van Virgil van Dijk, maar ook zijn vermogen lees je op ThinkRich!

Naam

Virgil van Dijk

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

08-07-1991

Jaarlijks inkomen / salaris

€13 miljoen

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Virgil van Dijk?

Het totale vermogen van topverdediger Virgil van Dijk is niet bekend. Wel weet loonwijzer.nl te melden dat hij in totaal ruim 13 miljoen euro per jaar verdient.

We weten dus wel zeker dat zijn vermogen in de tientallen miljoenen euro’s zit. Voor zo’n goede voetballer is dat niet zeldzaam, maar toch worden we er allemaal een klein beetje jaloers van…

Leuke weetjes over Virgil van Dijk

  • Virgil van Dijk is de een na duurste verdediger ter wereld
  • In 2019 werd Virgil van Dijk vernoemd tot beste verdediger ter wereld

Wie is Virgil van Dijk?

Virgil van Dijk is een profvoetballer van Liverpool, geboren op 8 juli 1991 in Breda. Hij begon zijn carrière bij Willem II, waar hij net als Frenkie de Jong trouwens maar weinig speelde. De scouts van FC Groningen zagen zijn talent en haalden hem naar de Trots van het Noorden, waar Virgil van Dijk zijn eerste echte minuten maakte in de Eredivisie.

Pieter Huistra, die op dat moment trainer was van FC Groningen, liet van Dijk invallen tegen ADO Den Haag. Dit was in een play-off wedstrijd voor Europees voetbal. ADO had in de returnwedstrijd met 5-1 gewonnen en het leek een onmogelijke taak om deze ronde door te komen, maar mede dankzij twee treffers van van Dijk was dit bijna gelukt.

Big Virg is dus niet alleen een ontzettend sterke verdediger, maar met zijn kopkracht en een verwoestend schot in zijn rechterbeen kan hij ook in de aanval van onschatbare waarde zijn.

Hoewel hij bij FC Groningen niet uitgroeide tot een superster, vielen zijn kwaliteiten op bij Celtic, uit Schotland. Hij werd voor drie miljoen euro verkocht. Bij Celtic speelde hij steeds beter en groeide hij uit tot één van de beste verdedigers in de competitie. Dat viel ook op bij Southampton, dat hem voor zo’n 15 miljoen euro kocht van de Schotten.

Daar werd hij aanvoerder, scoorde hij regelmatig en speelde zich in de kijker van Engelse topclubs. Zoals je waarschijnlijk wel weet koos hij voor Liverpool, waar hij nog steeds speelt en al jaren heerlijk aan het cashen is. Hij was destijds de duurste verdediger ooit voor een transferbedrag van 84 miljoen euro.


Waar heeft Virgil van Dijk zijn vermogen aan verdiend?

Het vermogen van de aanvoerder van het Nederlands elftal komt voornamelijk voort uit zijn carrière als voetballer. Bij Liverpool kan je als voetballer gigantische bedragen bij elkaar spelen, en dat is precies wat Big Virg gedaan heeft.

Zijn huidige salaris ligt rond de 13 miljoen euro per jaar. Een astronomisch bedrag waar zelfs de beste voetballers nog jaloers op zullen zijn!


Hoeveel verdient Virgil van Dijk per maand?

Het huidige salaris van Virgil van Dijk is bekend gemaakt en ligt rond de 13 miljoen euro per jaar. Dat komt neer op een maandsalaris van ongeveer 1,1 miljoen. Van Dijk kan dus iedere dag een flinke nieuwe Rolex kopen en dan houdt hij nog genoeg geld over voor nieuwe voetbalschoenen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Virgil van Dijk?

Het geschatte vermogen van Virgil van Dijk is helaas onbekend, maar vanwege het salaris van €13 miljoen per jaar is de kans groot dat hij aardig wat miljoenen op de bankrekening heeft staan.

Wat is het salaris van Virgil van Dijk?

Het salaris van Virgil van Dijk bij Liverpool komt neer op zo'n €13 miljoen per jaar.

Is Virgil van Dijk miljonair?

Met een salaris van €13 miljoen is Virgil van Dijk zeker weten miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>