Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Valentino Rossi is één van de succesvolste Moto GP-coureurs aller tijden. In een loopbaan van inmiddels 20 jaar heeft deze legende maar liefst 115 grand prix overwinningen op zijn naam staan. In 9 seizoenen mocht hij zichzelf wereldkampioen noemen.

Niemand heeft hem dat ooit nagedaan. Hoeveel verdient hij met motorraces, en wat is zijn vermogen? Dat zochten we uit!

Naam

Valentino Rossi

Geschat vermogen

> €30 miljoen

Geboortedatum

16-02-1979

Jaarlijks inkomen / salaris

€10 miljoen

Beroep

Coureur

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Motorsport


Wat is het vermogen van Valentino Rossi?

Het vermogen van levende legende Valentino Rossi is niet precies bekend. Meerdere websites hebben echter schattingen gedaan over zijn precieze vermogen op basis van bekende salarissen van de topcoureur, en die schattingen zitten allemaal tussen de 120 en 140 miljoen euro.

Leuke weetjes over Valentino Rossi

  • Valentino Rossi rijdt nog altijd met rugnummer 46 als eerbetoon naar zijn vader, Graziano Rossi
  • Valentino Rossi is een van de weinige sporters die zijn eigen team beheert en rijdt onder zijn eigen naam

Wie is Valentino Rossi?

Valentino Rossi is volgens velen de all-time wereldkampioen van de Moto GP. Hij heeft verreweg het meeste kampioenschappen gewonnen, namelijk 115 grand prix overwinningen, en in zijn carrière van 20 jaar is hij negen keer wereldkampioen van de Moto GP geworden.

De legendarische status van Valentino Rossi komt niet alleen van zijn vele overwinningen. Ook speelde hij het meeste wedstrijden van iedere Moto GP coureur. In totaal heeft hij meer dan 400 wedstrijden geracet, en dat allemaal met nummer 49.

Rossi reed door de jaren heen voor verschillende teams. Zo speelde hij de 8 uur van Suzuka voor het Honda-team in 2001. Hij bleef voor Honda rijden tot 2003. In 2004 en 2005 zette hij zijn carrière voort bij Yamaha. Dit bleek een goede stap, want beide jaren werd hij wereldkampioen. Ook Ducati heeft Rossi in het team gehad in 2011, maar kort daarna keerde hij terug naar Yamaha, waar hij zijn succesvolste tijden kende.


Waar heeft Valentino Rossi zijn vermogen aan verdiend?

Valentino Rossi verdiende miljoenen met zijn loopbaan als Moto GP coureur. De salarissen groeiden na de eeuwwisseling enorm binnen deze sport, mede doordat steeds meer mensen een televisie hadden en er dus meer sponsorgelden betaald konden worden.


Hoeveel verdient Valentino Rossi per maand?

In 2007 en 2008 verdiende Rossi bijvoorbeeld ruim boven de 30 miljoen euro. Zelfs in 2019 kreeg hij elk jaar een bedrag van zo’n 10 miljoen euro uitbetaald. In zijn hoogtij kreeg Rossi dus meer dan twee miljoen per maand uitgekeerd, één van de hoogste salarissen die we ooit hebben gezien op ThinkRich.nl.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Valentino Rossi?

Het geschatte vermogen van Valentino Rossi komt neer op meer dan €30 miljoen!

Wat is het salaris van Valentino Rossi?

Het salaris van Valentino Rossi bedraagt zo'n €10 miljoen per jaar.

Is Valentino Rossi?

Met een geschat vermogen van meer dan €30 miljoen is Valentino Rossi zeker miljonair!

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>