Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Altijd al nieuwsgierig geweest naar vermogen van Toto Wolff? Dan ben je hier op de goede plek!

 Wij zijn namelijk op onderzoek uitgegaan naar het vermogen van deze rijke teambaas én hoe hij dit geld heeft weten te verdienen. Hij is een schoolboek voorbeeld van niets naar iéts. Geloof ons: dit belooft interessant te worden.

Naam

Toto Wolff

Geschat vermogen

€580 miljoen

Geboortedatum

12-01-1972

Jaarlijks inkomen / salaris

€8 miljoen

Beroep

F1-teambaas

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Racewereld


Wat is het vermogen van Toto Wolff?

Toto Wolff, ook wel bekend als de teambaas van Mercedes, is erg bekend in de Formule 1 wereld. En in deze wereld gaat enorm veel geld rond. Het kan dan ook haast niet anders dat Wolff behoorlijk wat geld op zijn naam heeft staan. Toch? Het Toto Wolff vermogen wordt geschat op zo’n 580 miljoen. Belachelijk veel geld dus.

Leuke weetjes over Toto Wolff

  • Toto Wolff's vrouw, Susie Wolff, was vroeger van beroep racer
  • In 1994 won Toto Wolff de 24 uur van Nürburgring

Wie is Toto Wolff?

We hebben het net al verklapt, maar Toto Wolff is dus teambaas van Mercedes in de Formule 1. Maar goed, er zit natuurlijk meer achter de man dan alleen deze titel. Dus wie is Toto Wolff nou eigenlijk?

Toto is geboren in Wenen op 12 januari 1972. De Oostenrijker begon zelf aan een autosportcarrière in de Oostenrijkse en Duitse Ford-kampioenschappen. Toen hij 22 was won hij de 24 uur van Nürburgring in zijn klasse.

Hij heeft later ook nog meegedaan aan het FIA GT-kampioenschap én het Italiaanse GT-kampioenschap. Helaas beide zonder veel succes. Toen besloot Toto zich te gaan richten op investeren. Een hele slimme zet.

Zo richtte hij zich onder andere op de bedrijven March Fifteen en March Sixteen Investments. Dit pakte zo goed uit dat hij in 2009 genoeg geld had om een deel van het Williams Formule 1-team te kopen. Niet veel later, in 2011, werd hij zelfs bestuurder van het team. Dit was echter van korte duur.

In 2013 startte hij namelijk in het uitvoerend bestuur van het Formule 1-team van Mercedes. Toentertijd kocht hij maar liefst 33% van de aandelen. Ook is hij voor 49% aandeelhouder van HWA AG. Dit is het bedrijf dat het DMT programma van Mercedes verzorgt.

Dat investeren heeft ‘m dus behoorlijk wat opgeleverd. Zijn privéleven lijkt ook goed te verlopen. Zo is hij getrouwd met voormalige autocoureur Susie Wolff. Ze hebben geen kinderen samen.


Waar heeft Toto Wolff zijn vermogen aan verdiend?

Het Toto Wolff vermogen is zo hoog dat je er haast jaloers van wordt. En waarschijnlijk vraag je je ook af hoe hij aan al dit geld is gekomen. Wij ook! Dus dit hebben we uitgezocht. Het grootste deel van zijn vermogen heeft hij te danken aan zijn verschillende investeringen.

Hierbij moet je denken aan investeringen in grote bedrijven. Dit kan heel erg goed uitpakken wanneer je dit slim aanpakt. Zo heeft hij enorm veel geld weten te verdienen. En dat geld heeft hij óók weer geïnvesteerd. Handig, want op de bank kan je er niks mee.


Hoeveel verdient Toto Wolff per maand?

Dat Toto veel geld heeft kunnen we niet omheen. Maar wat verdient hij per maand? Dat is natuurlijk ook wel interessant! Van Mercedes krijgt hij een jaarsalaris van 8 miljoen.

Per maand is dat ongeveer 666.000 euro per maand. Dat is eigenlijk te veel geld om uit te kunnen geven! Natuurlijk leveren zijn investeringen en aandelen hem ook nog het één en ander op. Hoeveel dit exact is kunnen we niet zeggen. De Toto Wolff net worth wordt als ‘ie zo doorgaat sky high!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Toto Wolff?

Het geschatte vermogen van Toto Wolff wordt geschat op een immens bedrag van €580 miljoen.

Wat is het salaris van Toto Wolff?

Het salaris van Toto Wolff komt neer op zo'n €666.000 per maand.

Is Toto Wolff miljonair?

Met een geschat vermogen van €580 miljoen is Toto Wolff zonder meer miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>