Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Tim Hofman? Tim Hofman behoort tot de bekendste Nederlanders van het moment, dankzij zijn uitgesproken mening, opvallende verschijning en honderdduizenden mensen die zijn werk bekijken.

Deze bekendheid is natuurlijk mooi meegenomen, maar heeft dit Tim op financieel gebied ook het een en ander gebracht?

Ontdek in dit artikel alles over de persoon Tim Hofman, het vermogen van Tim Hofman en hoeveel de bekende Nederlander per maand verdient! 

Naam

Tim Hofman

Geschat vermogen

€2 miljoen

Geboortedatum

09-06-1988

Jaarlijks inkomen / salaris

€120.000

Beroep

Onderzoeksjournalist / Programmamaker

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Televisiewereld


Wat is het vermogen van Tim Hofman?

Tim Hofman heeft door de jaren heen verschillende inkomstenbronnen opgebouwd, die hebben geleid tot het vermogen dat de bekende Nederlander nu heeft.

Dankzij een riant salaris en diverse lucratieve nevenactiviteiten, heeft Tim Hofman een vermogen van ongeveer 2 miljoen euro opgebouwd. Deze cijfers zijn inclusief zijn woning in Amsterdam.

Leuke weetjes over Tim Hofman 

  • Tim Hofmans bijnaam is De broer van Roos
  • Hofman wordt gemanaged door A Million Faces

Wie is Tim Hofman?

Tim Hofman groeide op in Vlaardingen, waar hij samen met zijn ouders Bob en Jolanda, twee broertjes en zusje het gezin van zes compleet maakte.

Na de middelbare school is Hofman in verschillende steden gaan wonen, waar hij drie verschillende studies onsuccesvol heeft gevolgd. Vervolgens is de presentator op 22-jarige leeftijd naar de opleiding van BNNVARA gegaan.

Hier begon hij als verslaggever, maar al snel begon hij als presentator bij de omroep. Hofman presenteerde hier populaire programma’s, zoals ‘Spuiten en Slikken’ en later de video’s op het YouTubekanaal BOOS.

Ook heeft hij diverse documentaires gemaakt en heeft hij diverse prijzen voor zijn werk gewonnen. Zoals eerder vermeld heeft Tim diverse broers en zussen, namelijk Rijk, Sam en Roosmarijn Hofman. Ook heeft Hofman een vriendin.

Lize Korpershoek is de vriendin van Tim Hofman en ook zij is een Nederlands presentator en documentairemaker. Net als Tim heeft ze een kanaal op YouTube, waardoor het stel diverse gelijkenissen heeft. Het stel woont in Amsterdam, maar woont niet samen.

Tim woont in zijn eigen appartement in Amsterdam. Dit stulpje heeft hij gekocht voor 360.000 euro, met een hypotheek van ruim 400.000 euro op de woning.

Het appartement bestaat uit drie kamers en heeft een totale oppervlakte van 66 vierkante meter. Daarnaast heeft Tim een eigen terras, waar hij kan genieten van de zeldzame Nederlandse zonnestralen.


Waar heeft Tim Hofman zijn vermogen mee verdiend?

Tim Hofman heeft zijn vermogen op verschillende manieren bij elkaar verdiend. Zo begon hij als verslaggever bij BNNVARA en maakte hij later de overstap naar het presenteren.

Voor deze verdiensten ontving Hofman een bovengemiddeld salaris. Daarna is Hofman het zeer goed bekeken YouTubekanaal BOOS begonnen, wat ook bij BNNVARA hoort.

Naast deze werkzaamheden is Hofman ook schrijver en dichter, waardoor hij diverse boeken heeft uitgebracht. Ook de winst uit de boekenverkoop zorgt ervoor dat Tim Hofman zijn vermogen groeit.


Hoeveel verdient Tim Hofman per maand?

De meeste beroemdheden hebben een eigen bedrijf of hebben niet een vast salaris, maar werken op projectbasis. Echter, Tim Hofman heeft een arbeidscontract en ontvangt maandelijks salaris.

 Wat de bekende Nederlander precies verdient is niet bekend, maar er is een nauwkeurige schatting te maken.

Zo gaven collega’s Filemon Wesselink en Astrid Joosten aan dat zij respectievelijk 108.000 euro en 175.000 euro verdienden, waarbij werd vermeld dat Hofman qua salaris tussen deze bedragen in zit. Hierdoor kun je stellen dat Hofman ongeveer 10.000 euro per maand verdient.

Tim Hofman salaris is dus zeer bovengemiddeld, aangezien het gemiddelde salaris in Nederland zo'n 3.000 euro bruto per maand is.

Dit salaris is zonder winsten die Hofman maakt met andere activiteiten, dus zijn maandelijkse inkomen zal nog een stuk hoger zijn.

FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Tim Hofman?

Het vermogen van Tim Hofman wordt geschat op €2 miljoen.

Wat is het salaris van Tim Hofman?

Het salaris van Tim Hofman wordt geschat op €10.000 per maand.

Is Tim Hofman miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €2 miljoen is Tim Hofman zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>