Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Wat is het vermogen van Tiger Woods? Denk je aan golf, dan denk je vanzelfsprekend aan Tiger Woods. Hij is niet zomaar een goede golfer, hij wordt in zijn sport gezien als het equivalent van Lionel Messi of Lebron James.

Ook al is de speler nog maar 46 jaar, hij heeft sinds 1997 al 11 keer de Player of the Year troffee gewonnen van het PGA. Heeft hij hiermee dan ook net zoveel verdiend als sterren in andere sporten? Dat lees je in dit artikel.

Naam

Tiger Woods

Geschat vermogen

€1.1 miljard

Geboortedatum

20-11-1988

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Golfer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Golfwereld / sponsordeals


Wat is het vermogen van Tiger Woods?

Het antwoord op de vraag is ja, Tiger Woods heeft gigantisch veel verdiend met golfen; zijn vermogen wordt momenteel geschat op ruim 1.1 miljard euro. Dat is dus €1.100.000.000,- voor de duidelijkheid! Hiermee is hij één van de rijkste sportmannen aller tijden, en is zijn vermogen zelfs twee keer zo groot als dat van Cristiano Ronaldo. Besef dat eens…

Leuke weetjes over Tiger Woods

  • Tiger Woods stond onder contract bij Nike voor een bedrag van €40 miljoen per jaar
  • Tiger Woods is samen met Schumacher en Michael Jordan de enige sporter die meer dan een miljard euro verdiende 

Wie is Tiger Woods?

Tiger Woods werd geboren op 30 december 1975 en is inmiddels 46 jaar oud. Zijn officiële naam is trouwens Eldrick Tont Woods, maar vrijwel iedereen kent hem als Tiger. Zijn ouders waren Earl en Kultida Woods; laatstgenoemde heeft overigens Nederlandse roots. Daar mogen we trots op zijn, want wat een talent hebben ze op de wereld gebracht.

Tiger Woods begon al met golfen voordat hij kon lopen, in letterlijke zin. Hij was nog geen twee jaar oud of zijn vader, wie een enorme atleet en veteraan van de Vietnamoorlog was, introduceerde hem aan het golfen. Op driejarige leeftijd was Woods al op tv te zien in The Mike Douglas Show.

Op die leeftijd scoorde hij ook zijn eerste 48 op negen holes. Hij was nog maar zes jaar oud en had al de under-10 championship van Cypress gewonnen, waar hij destijds woonde.

Earl, Tigers vader, probeerde zijn zoon met man en macht te verslaan, maar tevergeefs; op tienjarige leeftijd won Tiger Woods voor het eerst van zijn vader die trouwens best een goede golfer was. Daarna werd zijn carrière pas echt legendarisch. Tiger Woods groeide uit tot ‘s werelds beste golfer en was tussen 1997 en 2009 en won liefst 15 kampioenschappen.


Waar heeft Tiger Woods zijn vermogen aan verdiend?

Tiger Woods is vooral zo rijk geworden doordat ieder bedrijf ter wereld hem bijna wel wilde sponsoren voor het golfen. Zijn vermogen van ruim een miljard euro komt dan ook van bedrijven als Rolex, Nike, Monster, Bridgestone en nog veel meer. Die bedrijven hebben er een vermogen voor over om geassocieerd te worden met zo’n enorme sterspeler.


Hoeveel verdiende Tiger Woods per maand?

Tiger Woods verdiende geen vast maandsalaris tijdens zijn carrière als golfer, maar per wedstrijd kreeg hij tientallen miljoenen van sponsordeals. Een schatting van zijn precieze salaris is niet te geven. Maar met een vermogen van 1,1 miljard euro zal het oplopen in de tientallen miljoenen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Tiger Woods?

Het exacte vermogen van Tiger Woods wordt geschat op €1.1 miljard.

Wat is het salaris van Tiger Woods?

Het salaris van Tiger Woods is onbekend, maar zal gezien zijn totale vermogen ongetwijfeld tot in de tientallen miljoenen lopen.

Is Tiger Woods miljonair?

Tiger Woods is met een geschat vermogen van €1.1 miljard niet alleen miljonair, maar zelfs miljardair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>