Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

DJ Tiesto, iedereen die van elektronische muziek houdt kent die naam. De man erachter, Thijs Verwest, is dan ook meerdere keren uitgeroepen als beste DJ van de wereld.

Inmiddels is hij al boven de 50, en in de DJ-wereld is het gebruikelijk om al ver voor die leeftijd helemaal binnen te zijn. Dus ben je net als wij vast benieuwd; hoeveel geld heeft DJ Tiesto bij elkaar verdiend?

Naam

Tiesto

Geschat vermogen

€150 miljoen

Geboortedatum

17-01-1969

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

DJ

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Muziek / optreden / televisie


Wat is het vermogen van DJ Tiesto?

Bij DJ’s is het vaak makkelijk in te schatten hoeveel vermogen ze ongeveer hebben, omdat je makkelijk kan vinden waar ze optreden en voor hoeveel.

DJ Tiesto heeft in zijn enorm lange carrière als DJ een geschat vermogen van ongeveer €150 miljoen bij elkaar verzameld. Een gigantisch bedrag dat vooral voorkomt uit muziekinkomsten en uiteraard tours op grote EDM-festivals.

Leuke weetjes over Tiesto

  • Tiesto richtte samen met Arny Bink zijn eigen label op, Black Hole Recordings
  • Tiesto is de koning van samenwerkingen, waarbij hij talloze muzikanten heeft benaderd om samen een plaat mee te produceren

Wie is DJ Tiesto?

Tijs Michiel Verwest, zoals de officiële naam van DJ Tiesto luidt, is een van de meest bekende namen binnen de EDM-scene wereldwijd. Net als veel andere succesvolle DJ’s komt DJ Tiesto uit Nederland; hij is op 17 januari 1969 geboren in Breda.

Al van jongs af aan vond hij dance muziek helemaal geweldig. Op schoolfeesten en bij vrienden en familie begon hij dan ook al muziek aan te zetten, en in de Spock (een kleine club in Breda) trad hij voor het eerst op. Van 10 tot 4 in de nacht draaide hij aan een stuk door en leerde hij hoe je een vette set draaide waar het publiek echt van kan genieten.

Financieel succes kwam toen zijn nummers voor het eerst uitgebracht werden voor het grote publiek. Dat gebeurde onder de aliases Da Joker en DJ Limited, en het was vooral hardcore of gabber stijl muziek.

Deze stijl verliet hij na een tijdje om tracks te maken die doen denken aan het huidige trance, samen met Ferry Corsten, onder de naam Gouryella. Deze kwam hoog in de hitlijsten, waarmee de fame van Tiesto begon.

Na een transitie naar deep house, future house en andere subgenres, verdiende DJ Tiesto na een tijdje zijn plek in de DJ Mag top 100. Hij eindigde hier nooit als eerste, maar heeft tientallen keren in de top 10 gestaan. Met zijn unieke stijl en gevoel voor hoe je een feestje bouwt, heeft DJ Tiesto een gigantisch vermogen verdiend.


Waar heeft DJ Tiesto zijn vermogen aan verdiend?

De vele optredens en nummers die Tiesto uitbrengt in een jaar zorgen voor zijn gigantische vermogen. Per optreden verdient de Brabander al gauw 250.000 (!!!) euro, zeker op grote festivals zoals Tomorrowland.


Hoeveel verdient DJ Tiesto per maand?

DJ Tiesto kan in een maand makkelijk een miljoen euro verdienen, hoewel het er net vanaf hangt hoeveel shows hij doet en voor welke festivals. Over het algemeen krijgt de DJ gemiddeld €250.000 voor een nachtje draaien in een club. Je mag zelf gaan rekenen wat dit hem per maand kan opleveren - in ieder geval meer dan genoeg om er een riante levensstijl op na te houden…


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Tiësto?

Het vermogen van Tiësto wordt geschat op €150 miljoen. 

Wat is het salaris van Tiësto?

Het salaris van Tiësto is helaas onbekend, maar we weten wel dat hij wel eens heeft opgetreden voor een monsterbedrag van €250.000.

Is Tiësto miljonair?

Met een geschat vermogen van €150 miljoen is Tiësto absoluut miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>